League opening day! Kanskje den morgenen i året jeg våkner opp med flest sommerfugler i magen. Forventninger om en god sesong. Redselen over at ting kan gå skeis. De to følelsene balanserer hårfint der inne i underbevisstheten. Når en i tillegg har jobbet nærmest døgnet rundt de siste ukene med å få ting på plass, så blir de fleste tankene og drømmene gule og svarte.

Fotballfeber: En tilstand som kun de innvidde er i stand til å fatte. De som er medlem av en eller annen stamme. For utenforstående kan det virke absurd å legge livet så til de grader opp etter elleve menn som løper etter en rund lærdings. En tilstand som kan bevege sinnstilstanden fra C8 til A0 i løpet av sekunder. Slik vi opplevde i fjor mot Nardo, da Arne Gunnes traff denne lærdingsen mer klokkerent enn han noen gang har gjort verken før eller senere.

Jeg kikker opp fra dataskjermen og ut vinduet, litt ubestemmelig himmel over Skåra. Sol eller regn? Ikke godt å spå når klokka viser 07:39. Men gressmatta på Husabø er god og våt etter gårsdagens regn. Ojan slipper å finne frem brannslangen, slik Brian Clough måtte da Benfica kom på besøk til Baseball Ground tidlig på 70-tallet.

Det er egentlig herlig å kjenne denne spenningen i kroppen. Har vi truffet med spillersigneringene? Vil de nye spillerne gli inn i rollene sine? Klarer Henrik å dirigere forsvaret like godt som han gjorde i fjor? Vil Alexander treffe målet så ofte som han lovet på kick-offet på fredag kveld?

Dere som leser disse linjene om noen minutter eller timer forstår disse tankene. Dere har våknet opp med den samme uroen i kroppen, og kjenner på den samme lette nervøsiteten når dere strekker dere etter bryteren på kaffetrakteren eller åpner brødboksen.

Vi er i gang igjen, og det kjennes fantastisk!

Que Sera, sera, whatever will be, will be...TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN

EIK
30 Jorge Miguel Soares Vieira
33 Marceli Wawrzynkiewicz
 4 Henrik Malde Breimyr
 5 Matej Dekovic
 3 Adi Markovic
 7 Patrik Johannesen
 8 Sivert Strangstad
13 Jakob Maslø Dunsby
20 Simen Haughom
21 Stian Rokås Michalsen
10 Alexander Dang

INNBYTTERE:
92 Deniss Korneiciks
 6 Andreas Petersson
 9 Jefferson de Souza
11 Chris André Formo
14 Kujtim Ismaili
15 Eskil Furre Gjerde
16 Hallvar Steinskog
22 Martin Sveingard
NARDO
12 Preben Øien
 4 Marius Sandvik
15 Andreas Dyrnes Søfteland
20 Simen Kjørstad
22 Ottar Huni Magnusson
 7 Jørgen Wisth Lie
17 Arne Holter
24 Håkon Butli Hammer
 9 Isak Rynning Malvik
10 Yannis Maxitas Moula
99 Patrik Dønheim Hjelmseth

INNBYTTERE:
30 Tage Tørstad
 5 Oskar Stølan
13 Isak Halvor Hustad
14 Hikmat Nazari
18 Reda Chikh

DOMMER:
Ola Kellerhals (Vaulen IL)

ASSISTENTDOMMERE:
Johan Veland Kjellesvik (SK Haugar)
Julian Rene Blanckaert (Våganes FK)


DAGENS KAMPSPONSOR:

GAVEKORT TIL DAGENS EIK-SPILLER:DAGENS KAMPBALL ER SPONSET AV:

TIL INNHOLDSSIDEN
ENDELIG ER DET SERIESTART!

Sammen med Norsk Tipping lanserer alle klubbene i PostNord-ligaen Tribunekampen.no!

Her kan du teste din evne til å tippe utfallet til alle kampene i 2021-sesongen og vinne masse premier!

Alle som registrerer seg før klokka 13:00 på lørdag 19.6 er med i trekningen om 2 stk sesongkort til sin favorittklubb!

GÅ VIDERE TIL TRIBUNEKAMPEN.NO


TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN
"VIKTIGHETEN AV Å FÅ EN
GOD START ER ENORM"

Endelig kan vi ønske velkommen til årets første seriekamp!

Det skal bli veldig kjekt å få komme i gang med de «skikkelige» kampene. Det har vært en lang pre-season der vi har fått bruke hele troppen, og det har gitt oss svar. Alt fra hvem vi kan stole på i ulike posisjoner, hvor enkelte spillere best kan brukes og hvilke faser av spillet de enkelte spillerne bekler. Vi har fått gode svar i pre-season på de tingene vi ønsker, og har fått se hele troppen i kampsituasjoner. Nå er det viktig å ta med seg tingene vi har øvd på, og få brukt alt det vi har lært i oppkjøringen inn i seriespillet så fort så mulig.

I dagens kamp mot Nardo er det samme inngang mot kamp som vi har hver gang vi spiller. Vi forventer maksimal seriøsitet, og at alle vil gjennomføre kampen på en profesjonell måte. Nardo ga oss jo en smertefull lekse i fjor på hvordan det går hvis vi ikke gjennomfører hele kampen på et høyt nivå, og det er noe vi for all del ønsker å unngå i dag. Vi går til kamp med ambisjoner om å ta styring, og få oss et godt utgangspunkt tidlig. Så skal vi som lag gjøre at minst mulig er opp til tilfeldighetene.

Viktigheten av å få en god start er enorm. Vi har ikke hatt en god start de siste sesongene, og det har kostet oss dyrt på slutten av sesongene, da vi ellers har gjort det bra.

Så er det gledelig at det er åpent for publikum, og at vi kan spille fotball på en nydelig gressbane på Husabø. Ikke minst er egersundpublikumet en skikkelig god 12-mann å ha, og det gir oss et ekstra «boost».

Vi skal levere på banen, og da hjelper det dersom vårt publikum også leverer som jeg vet de kan.

TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN
"VI GÅR FOR Å VINNE
HVER ENESTE KAMP!"Hei og velkommen tilbake til ny sesong! Endelig må jeg si. For det er 211 dager siden vi sist spilte en tellende kamp!

Sesongen i fjor avsluttet med 2-1 tap på Bryne, tredje plass på tabellen og skuffelse. Allikevel var det den høyeste plasseringen EIK har hatt i sin historie. At det var en følelse av skuffelse som satt igjen, sier litt om hvor langt klubben har gått og hvilke ambisjoner vi har.

Vi startet oppkjøringen for seks måneder siden. Nå er det endelig sesongstart, og målsetningen er klar. Vi går for å vinne hver eneste kamp. Uansett om det er Viking, Sandnes Ulf, Skeid, Kjelsås eller Bærum som er motstander. Vi kan ikke love at vi skal vinne hver kamp, men det er målsetningen. Hvorvidt vi lykkes med det vil tiden vise, men det er stor selvtillit i det laget og den klubben som jeg er privilegert å være kaptein for.

Første seriekamp er alltid litt spesielt. Dette blir min tiende seriestart som seniorspiller, og det har vært mye forskjellig for min del. Lokalderby mot Sandnes Ulf, hjemmekamp mot Lillestrøm, bortekamp mot Stjørdals Blink og et pinlig 4-1 tap for Vard i Haugesund i fjor.

I år går vi definitivt for noe helt annet. Noe av det kjedeligste som finnes er å høre fotballspillere og trenere snakke om å ta en kamp om gangen, men det er noe i det. Vår konsentrasjon nå må være inn mot dagens kamp mot Nardo.

Selv om det er masse bra fotball på TV for tiden, med EM og noen av verdens aller beste spillere som måler krefter, er verdens viktigste kamp kl 1300 på Husabø idag. Når den er ferdig er det Notodden neste Lørdag som gjelder. Så hjemme mot Sotra , så hjemme igjen mot Øygarden, og sånn fortsetter det.

Forhåpentligvis etter 26 kamper vil det bety at vi har gjort oss fortjent til et historisk opprykk.

God kamp!

TIL INNHOLDSSIDEN


Stiftet 1971
Hjemmebane: Nissekollen, kunstgress
Trener: Fredrik Aasmund Eliassen
Fjorårets plassering: 10. plass i 2. divisjon
 


EIK møtte Nardo for første gang i 2017, men klubbene begynner allerede å bli godt kjent. Faktisk er trønderne det eneste laget som har vært i samme avdeling som EIK hver sesong siden da. I 2. divisjon er Nardo kjent som kronisk overpresterende og det er nesten naturstridig det de har levert over så lang tid. Men faktum er at Nardo er en skikkelig stayer i 2. divisjon og har holdt seg på nivå 3 i norsk fotball siden 2009.

Nardo er bevisst på sin posisjon i fotballhierarkiet i Trøndelag bak Rosenborg og Ranheim. I tillegg har både Levanger og Stjørdals-Blink prøvd seg på nivået over de siste årene. De har ofte det minste budsjettet i divisjonen og bytter ut store deler av stallen mellom hver sesong, ettersom laget har hatt vane for å ha flere tilreisende studenter i troppen. Mange spillere har gjerne bakgrunn fra futsal, som er langt mer utbredt i Trøndelag enn Rogaland. Det er også naturlig at de beste spillerne beveger seg oppover i Trønder-pyramiden. En av de siste er Ole Sæter, som blant annet scoret mot EIK i 2019. Han har gått via Ranheim og ble klar for Rosenborg før inneværende sesong.

Eirik Trondsen, bror til utenlandsproff Anders, holder fortsatt koken på midtbanen. Arne Holter og Patrik Hjemseth er begge kommet på lån fra Stjørdals-Blink i 1. divisjon. Yannis Moula, som studerer i Trondheim, kan også bli en viktig mann for Nardo etter at han kom fra KFUM.


Nardo har imidlertid mistet den viktige keeperen Henrik Bakke, som har vært blant de beste keeperne i 2. divisjon. Superveteran Robert Stene har også kastet inn håndkleet som spiller.

I over 10 år ble laget ledet av Tormod Bjerkeset. I 2020 bytter han derimot bort en kombinasjon av lærer- og trenerjobb til fordel for en fulltidsstilling som trener for Rosenborg 2. Selv ikke trenerskiftet vippet Nardo av pinnen og det endte med 10. plass i fjorårets halverte sesong. Høydepunktet var nok 2-1-seieren her i Egersund. Det ble i midlertidig bare én sesong ved roret for Stig Kammen. I desember ble det klart at Fredrik Aasmund Eliassen overtok ansvaret, med Erik Svendsen som assistent.

Eliassen er bare 27 år, men har allerede erfaring som assistenttrener i Lyn og toppspillerutvikler i Lillestrøm. Assistenten, Erik Svendsen, har en spennende bakgrunn: Etter studier i Bournemouth har han jobbet for Crawley, Watford og Notts County. I Watford jobbet han rundt klubbens A-lag i Premier League og tilbragte fem år som fysisk trener i klubben.

31-åringen fra Stjørdal har nå valgt å flytte hjem til Trøndelag og man kan vel anta at Nardo vil være godt fysisk rustet til årets sesong etter en lang oppkjøringsperiode.

TIL INNHOLDSSIDEN
Jarl Magnus Ernsten Knutsen (nå Ranheim) og Jørgen Wisth Lie har kontroll
på Ermal Hajdari i denne situasjonen under kampen i fjor her på Husabø.
Navn						Posisjon			Alder		Siste klubb				Debut
Preben Øien 					Keeper 			24 			Ranheim 				2018
Tage Tørstad					Keeper			20			Nardo 2					Ny i år

Edvin Grevskott 				Forsvar 			21 			Rosenborg 2 				Ny i år
Lasse Wedø Gjengar 			Forsvar			21			Egen jr./Utleira 			2019
Oskar Stølan					Forsvar			21			Tiller					Ny i år
Sander Grønli Nordeide		Forsvar			26			Ullern					2017
Simen Kjørstad				Forsvar			22			Nordstrand				2020
Marius Sandvik				Forsvar			22			Bryne (lån)				2016
Óttar Húni Magnusson			Forsvar			24			Stjørdals-Blink			2020
Hikmat Nazari				Forsvar			20			Alta						Ny i år
Arne Holter					Forsvar			21			Stjørdals-Blink (lån)		2019
Andreas Uran				Forsvar			21			Træff					Ny i år
Andreas Søfteland			Forsvar			24			Orkla					2019
Patrik Hjelmseth				Forsvar			24			Stjørdals-Blink			Ny i år


Eirik Trondsen				Midtbane		28 			Strindheim				2018
Jørgen Wisth Lie				Midtbane		22 			Kolstad					2020
Fredrik Stokke				Midtbane		20			Kjelsås					Ny i år
Andreas Berg Krokbø			Midtbane		21			Strindheim				2019
Einar Corneliussen Storvik		Midtbane		21			Sprint/Jeløy				Ny i år
Andreas Rosnes				Midtbane		25			Sola						2020
Håkon Butli Hammer			Midtbane		21			Skeid					Ny i år
Øyvind Olav Døsvik Haugen		Midtbane		26			Byåsen					Ny i år

Isak Rynning Malvik			Angrep			25			Strindheim				Ny i år
Henrik Høyem Olsen			Angrep			20			Kolstad (lån)				2018
Reda Chikh					Angrep			23			Nordstrand				Ny i år
Kim Riksvold					Angrep			27			Ranheim					2020
Yannis Moula					Angrep			22			KFUM 					Ny i år
TIL INNHOLDSSIDEN

Hektisk i Nardos forsvar under fjorårets kamp her i Idrettsparken.
Simen Kjørstad redder på streken, mens Óttar Húni Magnusson (nr 22),
Marius Sandvik og keeper Henrik Bakke observerer utfallet av situasjonen.
Som mange husker, så snudde Nardo 0-1 til seier 2-1 med to scoringer på overtid.
TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN

Noen bilder fra treningen i går:

TIL INNHOLDSSIDEN

SESONGKORT

Priser for sesongkort er som følger:

Voksen – 1000 kr,- (3 kamper gratis)
Barn under 16 år – 500 kr,-
Familie – 2500,- (2 voksne med X antall barn)

ENKELTBILLETTER

På grunn av corona-restriksjoner vet vi ikke hvor mange enkeltbilletter som vil bli lagt ut til hver kamp. Info om dette vil komme på vår hjemmeside i forkant av hver hjemmekamp. Priser på enkeltbilletter er kr 100,- for voksne og kr 50,- for barn under 16 år.

BORTEKAMPER

Enn så lenge anbefales det ikke å reise til bortekamper. Skulle det bli en åpning for det, sjekk på hver enkelt klubbs hjemmeside for ledige billetter. Vi vil også oppdatere slik info på vår hjemmeside i forkant av hver bortekamp.


TIL INNHOLDSSIDEN


PATRIK JOHANNESEN:
"En stor ære å representere
landet sitt i fotball"

PATRIK JOHANNESEN BLE FØRSTE MANN SOM SPILTE EN A-LANDSKAMP SOM EIK-SPILLER DA HAN I MARS I ÅR KOM INN SOM INNBYTTER FOR FÆRØYENE I BORTEKAMPENE MOT ØSTERRIKE OG SKOTTLAND. FRA FØR AV HADDE 25-ÅRINGEN SPILT TI KAMPER MED FLAGGET PÅ BRYSTET.

HVORDAN FØLES DET Å FÅ REPRESENTERE LANDET SITT I FOTBALL?
Det er klart det er en stor ære, og å stå der i landslagsdrakta og synge nasjonalsangen før en landskamp er omtrent den beste følelsen man kan ha. Det er rett og slett en fantastisk opplevelse! Jeg fikk debutere på landslaget mot Portugal borte i 2017, med over 30.000 på tribunene. Da jeg kom innpå som innbytter rundt tjue minutter før slutt, hadde Christiano Ronaldo allerede laget hattrick for Portugal. Vi tapte 5-1, men det var allikevel en fantastisk opplevelse.

RONALDO, DEN BESTE SPILLEREN DU HAR SPILT I MOT?
Det er han nok uten tvil, men jeg har også spilt landskamp mot Spania, og Norge for den saks skyld. På det nivået møter man uansett mange svært gode spillere, men få om noen kommer opp i Ronaldos klasse.

HVIS VI GÅR TILBAKE TIL DIN OPPVEKST OG BAKGRUNN: HVA KAN DU FORTELLE OM DEN?
Jeg tilbrakte mine første sju leveår i Danmark, før vi flyttet hjem til min hjemby Tvøroyri på Færøyene. Man kan trygt si at jeg kommer fra en idrettsfamilie. Både min far Jon og hans bror spilte på det færøyiske landslaget, noe også en onkel på mammas side gjorde. Så jeg hadde kanskje ikke noe valg? Det måtte bli fotball på meg også.

DIN FOTBALLKARRIERE SÅ LANGT?
Jeg startet i klubben Tvøroyrar Bóltfelag, og var også innom klubbene FC Suðuroy, AB og B36 Thorshavn, før jeg høsten 2017 skrev under kontrakt med Florø, som da var i OBOS-ligaen. Etter en sesong der returnerte jeg til Færøyene og den beste klubben der KÍ Klaksvik. Der spilte jeg i to sesonger, og vi vant både ligaen og cupen i 2019. Den avgjørende kampen mot B36 ble sett av rundt 6000 tilskuere, noe som er et fantastisk publikumstall når en vet at det bare bor litt over 50.000 innbyggere der. Jeg har også vært så heldig å få spille i Europa med både B36 og Klaksvik. Det er også en stor opplevelse. Man er borte i 3-4 dager, lever på hotell slik man gjør med landslaget, og får forsøke seg mot gode lag fra kontinentet. Jeg har blant annet spilt mot Dynamo Tblisi og de to sveitsiske klubbene Luzern og Young Boys.

Fortsettes neste side->

TIL INNHOLDSSIDEN

Bildet over: Patrik scorer sitt første mål for EIK, i treningskampen mot Vard. Tidligere EIK-spiller Roy Miljeteig kommer akkurat litt for seint til å hindre scoringen.


MEN SÅ VELGER DU Å KOMME TIL EIK OG NORSK ANDRE DIVISJON!
Da kontakten min med Klaksvik gikk ut i fjor, ønsket jeg nye utfordringer. Jeg snakket med min agent, og vi var i kontakt med noen klubber. Da EIK kom på banen, snakket jeg med Ojan, og fant fort ut at det var hit jeg ville. Det har jo vært en spesiell vår, men nå som vi er i gang med kampene går ting veldig bra. Spill og resultat har variert, men i de to kampene mot Sandnes Ulf og Viking har vi vært på det nivået vi ønsker å være på.

APROPOS NIVÅ, HVORDAN ER NIVÅET HER SAMMENLIGNET MED DEN FÆRØYISKE TOPPSERIEN?
Den færøyiske fotballserien er nokså ujevn. Klaksvik er egentlig i en klasse for seg, med en profesjonell organisasjon og helt andre midler enn de andre klubbene. Det viste de jo ved å hente Bob Sumareh og Claes Kronberg nå i vinter. Jeg vil tro at de kanskje ville klart seg i OBOS-ligaen her i Norge.

VI HAR VIST VARIERENDE TAKTER I SESONGOPPKJØRINGEN. HVA TENKER DU OM DET?
Jeg tenker at vi spillere har en jobb å gjøre med å prestere hver gang vi tar drakta på oss. Jeg skjønner at det har vært et problem her i EIK også tidligere år at resultatene har variert en del. Det er det vår jobb å forsøke å endre på. Vi som er nye må komme inn med det vi kan, og jobbe med de som har vært her lenger. Sammen må vi forbedre stabiliteten, og som jeg nevnte så er det nivået vi viste mot Sandnes og Viking vi ønsker å være på.

DU HAR STORT SETT SPILT I EN SÅKALT TIER-ROLLE HER I EIK. ER DET DIN POSISJON?
Hittil har det vært min posisjon i EIK. Men på landslaget har jeg for det meste spilt kant, noe jeg også gjorde i min forrige klubb Klaksvik. Da spilte jeg på venstre side, og hadde vel som min force å skjære inn fra kanten og forsøke å avslutte.

VI HAR ALLEREDE SETT AT DU HAR EN BRA HØYREFOT!
Jeg forsøker å komme til en del avslutninger i hver kamp, og liker å skyte fra litt distanse. Min filosofi er vel at dersom man ikke skyter, så scorer man ikke heller.

HVA MED EIKS SPILLESTIL. ER DEN ETTER DITT HODE?
Ja, jeg liker å spille på et lag som har ballen mye, og som bruker den konstruktivt. Samtidig liker jeg også å spille kontringsfotball og å fighte. Men i sum tror jeg at mine egenskaper som spiller vil passe godt inn her.

VI MØTER NARDO I SERIEÅPNINGEN. ER DET ET LAG DU KJENNER TIL?
Nei, i og med at jeg er nokså fersk i norsk fotball, så kjenner jeg egentlig ikke så godt til våre motstandere. Men før kampen har vi sett litt video av dem og blitt bedre kjent med måten de spiller på. Uansett må målet i dag være å sitte igjen med tre poeng etter kampen!

ETTER KAMPEN MOT VIKING BLE DIN SCORINGSVIDEO SETT AV OVER 6.000 PÅ TWITTER. HAR DU INNTRYKK AV AT FANS PÅ FÆRØYENE FØLGER GODT MED PÅ HVORDAN DU GJØR DET HER?
Egentlig så vet jeg ikke. Familie og venner er veldig oppdaterte på hvordan vi gjør det, og ellers tror jeg nok at fans av mine gamle klubber følger med. Men jeg får prøve å spille på en slik måte at interessen holder seg stor.

TIL SLUTT, FÅR DU SETT DEG OMKRING NOE?
Ja, jeg har med meg min kjæreste fra Færøyene. Sammen har vi vært på en del småturer rundt i byen og distriktet, og det er kjekt å oppleve!

TIL INNHOLDSSIDEN

Vi søker frivillige til kampdagsarrangement!

Serien i gang, og i den forbindelse er vi på jakt etter 3-4 personer som kan tenke
seg å hjelpe til litt på kampdagene med enkel opp- og nedrigging av stadion.

Selve jobben tar ikke lang tid dersom vi er flere som deler på arbeidsoppgavene.
Under kampen har du ingen arbeidsoppgaver, men kan forhåpentligvis nyte god fotball
gratis. Det er heller ikke et must at du kan være med på alle kampene.

Vi søker også etter en "reservespeaker" som kan trå til ved behov.
Dette er også en kjekk måte å oppleve kamp på.

Vi håper noen der ute er interesserte.

Ta kontakt med oss på e-post: kenneth@eikfotball.no

TIL INNHOLDSSIDEN


TRENINGSKAMP, 29. MAI 2021, IDRETTSPARKEN
REFERAT

Etter en lang pause på grunn av covid-19 restriksjoner, så var det endelig duket for kamp for vårt A-lag igjen.

EIK fikk en kjempestart etter 5 minutter, da Patrik Johannesen scoret på et skudd fra rundt 20 meters hold. Ett kvarter etterpå utlignet Vard etter feil i EIKs bakre rekker. 1-1 var resultatet ved spilte 45 minutter.

Etter 55 minutter hadde allerede Vard scoret 2 mål, og stillingen var nå 1-3. I en svak EIK-periode, økte bortelaget på til både 1-4 og 1-5. De siste 10 minuttene var det litt mer gass i hjemmelaget. Alexander Dang satte inn 2-5 på straffespark, før Jakob Dunsby scoret sitt første i gult og svart.

Kampen var preget av begge lagene ikke har spilt på en god stund. Utover i andre omgang mistet begge lag sin struktur, og det ble mye frem og tilbake. 3-5 tap til tross, det var deilig å endelig få sett live fotball på Husabø. Allerede kommende tirsdag spiller vi borte mot Sandnes Ulf.

LAGOPPSTILLING:

KAMPFAKTA:

Målene: 1-0 Patrik Johannesen (5), 1-1 (21), 1-2 (49, straffe), 1-3 (54), 1-4 (78), 1-5 (82), 2-5 Alexander Dang (86, straffe), 3-5 Jakob Dunsby (89)

Dommer: Ola Kellerhals

Tilskuere: Rundt 160


HØYDEPUNKT:

TIL INNHOLDSSIDEN


TRENINGSKAMP, 1. JUNI 2021, ØSTERHUS ARENA
REFERAT

Våre gutter kom virkelig friskt ut fra startblokka, og etter 10 minutter scoret Alexander Dang, etter at Jakob Dunsby sto for forarbeidet. EIK-guttene var gode i presset, noe som resulterte i at hjemmelaget knapt skapte noe i første omgang. De gule og svarte skapte også 3-4 gode sjanser, men fikk ikke uttelling på disse. Etter 37 minutter utnyttet Alexander Dang begredelig forsvarsspill fra Sandnes Ulf, og satte sitt andre mål for dagen.

Etter at vertene slet i første omgang, gjorde de justeringer i pausen for å henge bedre med. De justeringene skulle lønne seg. 10 minutter ut i andre omgang gikk Fredrik Pålerud på skudd. Skuddet gikk via Scott Vatne og i mål. Etter reduseringen hadde også EIK muligheter til å øke ledelsen, uten å lykkes. Erlend Hustad utlignet til 2-2, før han sendte Sandnes i føringen med 3-2. Det så ut som EIK skulle gå på sitt andre tap på rad, men 5 minutter før slutt slo Chris Andre Formo i bakrom til Stian Michalsen, som via stolpen utlignet til 3-3. Det ble også sluttresultatet.

LAGOPPSTILLING:

KAMPFAKTA:

Målene: 0-1 Alexander Dang (10), 0-2 Alexander Dang (37), 1-2 Fredrik Pålerud (55), 2-2 Erlend Hustad (66), 3-2 Erlend Hustad (71), 3-3 Stian Michalsen (86).

Tilskuere: Rundt 20


HØYDEPUNKT:

TIL INNHOLDSSIDEN


TRENINGSKAMP, 5. JUNI 2021, LYNGDAL STADION
REFERAT

Etter en bra kamp mot Sandnes Ulf i midtuka, ble kampen mot Arendal minst ett steg i feil retning. De første minuttene på Lyngdal Stadion var det litt tendenser hos de gule og svarte, og Scott Vatne fikk en god sjanse etter to minutters spill. Resten av omgangen ble egentlit en tam affære fra begge lagene, men Arendal fikk et ledermål noen minutter før pause da Adi Markovics tilbakespill gikk forbi keeper Vieira og i eget mål.

Arendal doblet ledelsen på straffe etter 55 minutters spill, da et innlegg slo i hånda på Markovic. Før straffesituasjonen burde det vel kanskje vært dømt offside. Vieira reddet straffen fra Andreas Hellum, men linjedommeren mente vår sisteskanse var for tidlig ute av streken. På forsøk nummer to la Hellum på til 2-0. Snaue 10 minutter før slutt scoret tidligere EIK-spiller Preben Skeie Arendals tredje, da han satte foten til et bra innlegg fra deres høyreside.

Tre minutter senere kunne Alexander Dang pyntet på resultatet da han ble felt og fikk straffespark. Men straffen ble satt i stanga, noe som vel oppsummerte EIKs dag i Lyngdal.

LAGOPPSTILLING:

KAMPFAKTA:

Målene:
1-0 selvmål (39),
2-0 Andreas Hellum (straffe) (54),
3-0 Preben Skeie (77)

Tilskuere: Rundt 40


HØYDEPUNKT:

TIL INNHOLDSSIDEN


TRENINGSKAMP, 9. JUNI 2021, SR-BANK ARENA
REFERAT

Etter litt varierende resultater i de tre første oppkjøringskampene, ventet Viking i generalprøven onsdag klokken 13:00. Kampen ble spilt over 2x30 minutter, da Viking allerede til helga spiller mot Vålerenga i Eliteserien. I dagens kamp kunne “okka gutta" ta med seg en 2-0 seier hjem fra Stavanger, et resultat som en kan si var fortjent. Dette var forøvrig første gang EIK vant mot Viking i Stavanger siden 1934.

Allerede etter 2 minutters spill mottok Stian Michalsen ballen etter dårlig utspill av Viking-keeper Arild Østbø. Michalsen spilte videre til Patrik Johannesen, som satte inn 1-0 med et bra skudd langs bakken. Viking kom til en del innleggssituasjoner i første omgang, men klarte ikke å skape noe spesielt på de. Det nærmeste de kom var da Kevin Kabran traff stolpen med ett skudd. Ved spilte 30 minutter var det fortjent at EIK gikk til pause med 1-0.

Etter pause tok det ikke mer enn 3-4 minutter før Marcel Wawrzynkiewicz brukte farten sin og avanserte langt i banen, før han spilte videre til Patrik Johannesen. Vår færøyiske landslagsspiller sentret videre til Alexander Dang på første-touch, og bergenseren gjorde som mange ganger før: - satte ballen i mål til 2-0. Litt utover i omgangen hadde Viking en innleggssituasjon der Sivert Strangstad fikk klarert foran Zlatko Tripic. Alexander Dang fikk også en mulighet på stillingen 2-0 til å øke ledelsen, men skuddet gikk denne gangen utenfor. EIK forsvarte seg bra, og var lojale til kampplanen, noe som førte til vi tok en overraskende komfortabel seier mot eliteserielaget.

LAGOPPSTILLING:

KAMPFAKTA:

Målene:
0-1 Patrik Johannesen (2),
0-2 Alexander Dang (34)

Tilskuere: Bak lukkede dører


HØYDEPUNKT:

TIL INNHOLDSSIDEN
PROGRAMMET ER GRATIS
....men....
...vårt medieteam legger ned svært mange timer med dugnad for at EIK skal framstå utad på en mest mulig profesjonell måte.

Dere som leser programmet kan derfor vise at dere setter pris på arbeidet vi gjør ved å VIPPSE noen kroner til EIK fotball. Vi foreslår 20 kr dersom du kun leser denne utgaven av programmet, eller 100 kr dersom du er fast leser av programmet gjennom hele sesongen. Merk innbetalingen med "kampprogram".

VIPPS NR #99164


TIL INNHOLDSSIDEN

VI SKRUR TIDEN HUNDRE ÅR TILBAKE I TID, OG SJEKKER UT HVOR DEN TIDS EIK-SPILLERE BODDE. HOVEDKILDE ER FOLKETELLINGEN FRA DESEMBER 1920, SUPPLERT MED ANDRE KILDER, BÅDE SKRIFTLIGE OG MUNTLIGE.

Brødrene Gunder og Christian "Colly" Karlsen var begge sentrale i EIKs første år, både som spillere og i klubbens styre. De var sønner av malermester Jørgen Carlsen (1860-1937) og hans kone Martha, født Gundersen (1862-1942). Jørgen var fra Hafsøyne, mens Martha var født og oppvokst i huset som i dag har adresse Strandgaten 47 (det gule huset midt på bildet over). De to giftet seg i januar 1891, og bosatte seg i huset hun var vokst opp i. Her drev hennes far Gunder Jacobsen kolonialforretning i kjelleretasjen, og Martha hadde en bijobb i butikken, i tilegg til at hun tok seg av det daglige stellet i hjemmet.

Hun må ha hatt en travel tilværelse, for hun og Jørgen fikk i alt sju barn. De ble boende i Strandgaten 47 så lenge de levde, og overtok etter hvert hele huset.

Som mange vet, så brant hele ytre bydel ned i den store brannen i 1843. Store deler av dagens bebyggelse er derfor oppført i årene fram mot 1850, så også dette huset. For hundre år siden var Egersund en av landets tettest befolkede byer. Bare i de åtte husene som lå nærmest familien Karlsens bolig, bodde det nærmere seksti personer. I huset tvers over veien (Strandgaten 44), der Egersund Terracotta holdt til inntil nylig, hadde Christen Mikkelsen kull- og vedhandel, mens Karl Klemetsen hadde øl- og steintøyforretning i Strandgaten 42.

At Gunder og Christian skulle bli interesserte i fotball, var neppe tilfeldig. Da de to var i barneåra kom det nemlig en engelskmann flyttende til nabohuset i Strandgaten 49 (Hammergården). Denne engelskmannen, med navn George William Staton, blir regnet som egersundsfotballens far, og var initiativtakeren bak stiftelsen av Egersunds Fodboldklub rundt 1910. De to naboguttene ble trolig også smittet av Statons store entusiasme for fotballsporten.

Colly (1900-1987) giftet seg etterhvert og flyttet til sin kone Esthers hjem i Kirkegaten 19. De fikk to barn. En av dem (Jørgen Carlsen) ble som sin far A-lagsspiller i EIK. Gunder forble ugift, og bodde i barndomshjemmet sammen med de to ugifte søstrene Else (1904-1989) og Johanna (1912-1977) fram til 1960. Da ble huset solgt ut av familien. Senere har det hatt en rekke eiere, og huset er i dag i bruk som utleiebolig. Utseendet er imidlertid ikke noe særlig endret i forhold til slik det stod for hundre år siden.

Da barndomshjemmet ble solgt, flyttet Gunder og søstrene opp til Nyeveien, der familien hadde et større jordstykke. Deres eldste bror Karl (1891-1976) bygde også hus der oppe. Han var gift to ganger, og hadde fire barn. Tora (1907-1960) var gift med Tollak Handeland, men hadde ikke barn. Karen (1897-1981) ble gift med sjømann Magnus Bergh fra Oslo, og var bosatt i hovedstaden.

TIL INNHOLDSSIDEN
KIWI-BANEN - inne i sitt 99. år!

Det er en kjent sak at EIK spilte på Slettebø i klubbens første år. De få bildene som finnes fra kamper på den tiden gir videre klare bevis på at EIKs første bane lå like inntil oppkjørselen til dagens Bakkebø-område. Nærmere bestemt der det i dag er en parkeringsplass.

I klubbens protokoll fra 1922 kan vi lese at en del medlemmer brøt ut av EIK og dannet sin egen klubb. Årsaken til dette var uenighet om kreftene skulle konsentreres om å opparbeide banen på Husabø, eller om en skulle prioritere fortsatt fotballspill på Slettebø.

Utbryterklubben forente seg med gutteklubben Lyn fra Damsgård, som hadde lånt et nabojorde på Slettebø. Men etter en måned med fredsmegling gikk imidlertid medlemmene inn i EIK igjen. Bonusen var at EIK fikk overta leien av det jordet som Lyn hadde til disposisjon.

Fram til nå har det vært usikkert hvor dette jordet lå. Men i februar i år fikk jeg oversendt noen interessante bilder fra tidligere DT-redaktør Halvdan Slettebøes private album. To av dem fanget umiddelbart min oppmerksomhet. Nemlig to lagbilder av Lyn, tatt på Slettebø i 1922 eller 1923.

Et av disse bildene har tidligere vært gjengitt i Dalane Tidende, men da uten at bakgrunnen viste. På originalene viser både hus og terreng i bakgrunnen, samtidig som målnettet en også gir en pekepinn på hvilken retning banen var snudd.

Et stykke bak målet skimtes gårdsbygningene til Olav Slettebø, mens jernbanen kan observeres i høyre bildekant. Fjellformasjonene i horisonten forteller også tydelig at banen EIK spilte på i 1922 og 23 faktisk må ha ligget nesten nøyaktig der dagens Kiwi-bane ligger!

Da Idrettsparken ble innviet i 1924, forsvant fotballaktiviteten fra Slettebø de neste 34 årene, helt til “den nye” banen på Bakkebø ble åpnet i 1958. Eller kanskje vi skal si gjenåpnet, ut fra bildebevisene som har kommet for en dag!

Spillerne på det nesten 100 år gamle bildet er (bak fra venstre) Tønnes Havsø, Gabriel Tønnessen, Ragnvald Tønnessen, Brynjulf Eik og Jacob Jacobsen, (i midten fra venstre) Sigurd Svindland, Ola Gravdal og Erling Eriksen, mens (fra venstre) Bernhard Nevland, Olaf Olsen og Trygve Handeland er de tre som sitter framme.

Trykk på bildet for å se hvordan et bilde tatt i 2021 fra samme sted ser ut.

TIL INNHOLDSSIDEN

TERMINLISTE:

Dato	Motstander		Bane	Type	Res		Tilsk	Målscorere
29.05	Vard			H		privat	3-5		160		Johannesen, Dang (str), Dunsby
01.06	Sandnes Ulf		B		privat	3-3		  -		Dang 2, Michalsen
05.06	Arendal			N		privat     0-3		 40
09.06	Viking			B		privat	2-0		  -		Johannesen, Dang
20.06	Nardo			H		serie	
26.06	Notodden		B		serie
30.06	Sotra			H		serie
03.07	Øygarden		H		serie
07.07	Vard			B		serie
12.07	Odd 2			H		serie
17.07	Kjelsås			B		serie
21.07	Arendal			H		serie
28.07	Fram Larvik		B		serie
08.08	Rosenborg 2		H		serie
14.08	Skeid			B		serie
19.08	Fløy				B		serie
22.08	Levanger		H		serie
28.08	Øygarden		B		serie
01.09	Vard 			H		serie
06.09	Odd 2			B		serie
11.09	Fløy				H		serie
19.09	Levanger		B		serie
26.09	Kjelsås			H		serie
03.10	Nardo			B		serie
10.10	Skeid			H		serie
16.10	Sotra			B		serie
23.10	Fram Larvik		H		serie
01.11	Rosenborg 2		B		serie
06.11	Notodden		H		serie
14.11	Arendal			B		serie		

SPILLERSTATISTIKKER:
Før årets sesongÅrets sesong
NavnKamperMålKamperMål
Breimyr, Henrik 27340
Dang, Alexander 10844
Dekovic, Matej 0 040
De Souza, Jefferson 0 000
Dunsby, Jakob 4 021
Formo, Chris 22340
Gjerde, Eskil Furre 0 020
Haughom, Simen 27720
Ismaili, Kujtim 0 040
Johannesen, Patrik 0 042
Korneiciks, Deniss 19000
Markovic, Adi 27340
Michalsen, Stian 0 041
Paulmin, David 0 000
Peterson, Andreas 23340
Sleveland, Stian 2174700
Steinskog, Hallvar 2 030
Strangstad, Sivert 0 040
Sveingard, Martin 0 040
Tollefsen, Sondre 1 000
Vatne, Scott 12130
Vieira, Miguel 0 040
Wawrzynkiewicz, Marcel 138340
TIL INNHOLDSSIDEN

SJELDEN HAR VI VEL STARTET EN SESONG MED SÅ BLANKE ARK SOM I ÅR. FELLES FOR DE FLESTE LAGENE ER AT DET HAR BLITT SPILT FÅ TRENINGSKAMPER. DERFOR RÅDER DET EN STØRRE USIKKERHET ANGÅENDE DET ENKELTE LAGS NIVÅ ENN I EN VANLIG SESONG. VI HAR SETT LITT PÅ STÅA HOS VÅRE MOTSTANDERE:

ARENDAL
Blir tippet i toppen av de fleste også før denne sesongen. Hadde lenge få spillere i troppen, men etter hvert har det virkelig kommet inn mange av god kvalitet. To profiler å se opp for er Andreas Hellum, som tidligere har spilt for Mjøndalen og Strømmen. Stefan Mladenovic, som ble signert fra Sandefjord, er også en profil å se opp for. Arendal har også hentet spennende spillere i Tobias Hafstad, Andreas van der Spa og Christer Reppesgård Hansen. Trener er rutinerte Roger Risholt. Kapteinsteamet til Arendal består av: Sune Aagaard Kiilerich, Ermal Hajdari og Christer Reppesgård Hansen.

Resultater treningskamper: Arendal-Jerv 4-0, Arendal-Odd 2 1-1, EIK-Arendal 0-3, Arendal-Fløy 2-0

FLØY
Kroaten Nikola Trajkovic ga seg ganske nylig som trener, og blitt erstattet av Vebjørn Urdal. Fløy hadde en bra sesong i fjor og endte på 6. plass. Angriperen Lasse Sigurdsen er hentet inn fra Start, og er en fin tilvekst. Flekkefjæringen Kristian Strømland Lien, som tidligere har vært med på EIKs Team Sørvest-lag, er hentet inn fra Start. Bjørnar Hove er en god midtstopper og er hentet inn fra Jerv. Rutinerte Dejan Corovic er også kommet inn fra Arendal. Samtidig har de mistet sin solide midtstopper Matej Dekovic til oss.

Resultater treningskamper: Notodden-Fløy 1-2, Arendal-Fløy 2-0

FRAM LARVIK
Fram Larvik har slitt endel økonomisk, og dermed også slitt med få spillere. Nå har de bygget opp en stall med hele 16 nye menn. De trenes av 38-åringen Haakon Lunov. Henrik Breimyrs bror Andreas spiller i Fram, som har hentet inn en god spiller i Sharrif Cham fra Arendal. Vi finner også de to tidligere EIK-spillerne Sanel Bojadzic og Sander Grelland i Frams tropp. Mistet Jakob Dunsby til oss i fjor høst.

Resultater treningskamper: Asker-Fram 2-2, Bærum-Fram 1-0, Fram Kvik Halden 1-1

KJELSÅS
Kjelsås er spådd å henge med i toppen/øvre halvdel, og å være ett bra lag. Eivind Kampen er trener, og vil nok spille 4-4-2. Jesper Solli er en solid spiller på dette nivået. Erik Rosland, som spilte i Bryne før han

var i Ull/Kisa i fjor er nå klar for Kjelsås. Akinbola Akinyemi er også en fysisk spiller med gode kvaliteter, og en del kamper i OBOS-ligaen på Cv`en. Kjelsås har mistet Walid Idrissi, som har scoret mange av målene deres.

Resultater treningskamper: Kjelsås-Moss 2-1, Asker-Kjelsås 2-2, Kongsvinger-Kjelsås 4-2

LEVANGER
Ledes også denne sesongen av den tidligere stopperkjempen Per Verner Rønning. De kommer nok som i fjor til å spille 3-5-2-formasjon. Har mistet den solide keeperen Elias Hadaya til Kristiansund, men fått inn en veldig god keeper i vår tidligere målvakt Nicolai Larsen Berg. Jo Sondre Aas tar nok et år i klubben, og er en viktig mann for trønderne. Høyrebacken Matushan Sandrakumar er kaptein i år, og er en veldig god back som har potensiale til å spille på et bedre nivå. Rutinerte Vegard Voll er også en god leder hos Levanger. De har dog mistet en solid stopper i Simen Olafsen, som har gått til Strømmen.

Resultater treningskamper: Levanger-Rosenborg II 7-0, Stjørdals/Blink-Levanger 3-1, Rosenborg II -Levanger 2-2

NARDO
Har blitt tippet i bunnen foran de fleste sesongene, men tar nå fatt på den 13. strake sesongen på dette nivået. Samtidig har de slitt med økonomien, og ble så vidt reddet i 2019. De har tidligere hatt en noe defensiv spillestil, og satses på kontringer og god kriging på dødballer. Men har i år fått inn Fredrik Eliassen som hovedtrener, og vil muligens opptre litt mer ambisiøst. Midtstopper Marius Sandvik er en solid stopper, og var på utlån hos Bryne i fjor etter at sluttspillet startet. Yannis Moula er en kantspiller som kommer fra KFUM Oslo, og som har kamper i både OBOS og Postnordligaen. Arne Holter og Patrik Hjelmeseth er også solide spillere som er kommet inn i troppen. De har mistet kaptein og keeper Henrik Bakke, og det må sies å være ett tap for trønderne.

Resultater treningskamper: Rosenborg II -Nardo 2-5, Hødd-Nardo 5-2

NOTODDEN
Trenes av 24-åringen Magnus Erga fra Bryne. De endte i fjor på 9. plass, og tippes rundt samme plass på tabellen i år. En nokså ung tropp, mikset med litt rutine. De har blant annet hentet lynraske Nicholas Grinde, som var her i EIK i fjor. Torben Dvergsdal har kommet på lån fra Bryne, og er en spennende unggutt. Kantspilleren Jørgen Voilås var også en trussel for de fleste forsvar i fjor. Han scoret 4 mål på 13 kamper. Keeper Espen Vasby går inn i sin 3. sesong for de blåkledde, og er en solid keeper på dette nivået.
(FORTSETTER NESTE SIDE)

TIL INNHOLDSSIDEN

Har mistet Kjetil Holand Tøsse, som har gått til Stjørdals-Blink. Notodden kan allikevel fort overraske litt i Magnus Erga sin andre sesong som hovedtrener. Samtidig er de nok litt for svake til å være helt oppe blant de 4-5 beste.

Resultater treningskamper: Notodden-Kvik Halden 1-1, Notodden-Fløy 1-2, Notodden-Odd II 0-0, Bærum-Notodden, 0-3

ODD 2
Siden dette er ett 2`er lag er det ikke så mye info å hente om laget. De stiller tradisjonelt med veldig unge tropper, og tar med få etablerte A-lagsspillere. Blir spådd å få en tøff sesong, der det må kjempes med nebb og klør mot nedrykk.

Resultater treningskamper: Arendal-Odd II 1-1, Notodden-Odd II 0-0

ROSENBORG 2
Ikke så mye info her heller, men de har lagt nytt kunstgress på hjemmebanen like ved Lerkendal. Blir i likhet med Odd 2 tippet i nedrykksstriden av de fleste .

Resultater treningskamper: Rosenborg II - Nardo 2-5, Levanger-Rosenborg II 7-0, Rosenborg II - Levanger 2-2

SKEID
Røk i kvaliken i fjor mot Asker etter straffesparkkonkurranse, og tippes høyt oppe på tabellen i år også. Har en ganske bred og solid stall. 21 år gamle Abdul-Basit Agouda er tilbake i klubben, og kan fort kan bli en juvel for Oslo-laget. Johnny Per Buduson scoret 16 mål på 20 kamper i fjor, og er en solid målscorer. Har imidlertid også mistet noen solide spillere i Taofeek Ismaheel, Hassan Yusuf og Henning Tønsberg Andresen. Skeid arvet på nyåret en sum på ca 30 millioner etter "Porno-Hagen", som døde i desember 2020. Trenes av 36 år gamle Gard Holme, som tar på sin andre sesong i klubben.

Resultater treningskamper: Ull/Kisa-Skeid 0-0, Skeid-Bærum 3-0, Skeid-Stabæk 2-4, Kongsvinger-Skeid 1-1, Vålerenga 2-Skeid 0-2, Skeid-Eidsvold TF 2-1

SOTRA
Ble kjent i fjor for å bli trent av Renate Blindheim, som var første kvinnelige trener i toppfotballen for herrer. Startet sesongen godt, og spilte bra så lenge de hadde momentum. Kom seg med blant de sju beste, og fikk spille sluttspill. Der var ikke resultatene like bra. Er kjent for en nokså ambisiøs spillestil, der det skal spilles ut bakfra uansett. Har mistet Magnus Bruun-Hansen til Hødd foran sesongen, og enkelte spillere som var på lån i fjor har returnert til Øygarden. Frederic Doksæter Falck hadde en bra sesong i fjor, og scoret 6 mål i serien. Kaptein Per-Christian Tang Pedersen har over 100 kamper for klubben,

og er en viktig spiller. Henrik Kjeilen Steinseide er hentet inn på lån fra Brann, og han kan fort bli en joker i Sotra-forsvaret.

Resultater treningskamper: Florø-Sotra 0-0, Vard Haugesund - Sotra 6-0

VARD HAUGESUND
Ble litt overraskelseslag i fjor som nyopprykket, og hang lenge med i toppen før det raknet litt mot slutten. Er nok mer spådd i toppsjiktet på forhånd denne sesongen. Den solide midtstopperen Claus Niyukuri har pådratt seg en lei skade, og er ute store deler av sesongen. Erling Flotve Myklebust, som scoret 13 ganger i fjor, er tilbake etter et kort opphold på Færøyene. Han blir sammen med "Haugalandets Iniesta" Roy Miljeteig Vards viktigste offensive våpen. Ellers har de blant annet hentet Jasmin Bogdanovic fra Sandnes Ulf, samt John Koko som var innom EIK i fjor uten han fikk en kamp. Svensken Jesper Andreason, som har vært solid gjennom flere sesonger, har forlatt Vard foran denne sesongen. Kolbjørn Fosen signerte ny 3-årskontrakt i vinter, og Vard vil nok også i år kjennetegnes av kriging og høyt press på motstanderne. Er ikke det mest spillende laget i avdelingen, men kan være svært effektive.

Resultater treningskamper: EIK - Vard 3-5, Øygarden - Vard 0-3, Vard - Sotra 6-0

ØYGARDEN
Tok over Nest-Sotras plass i OBOS-ligaen, men rykket ned i fjor. Har mistet mange spillere, og også lenge vært i rød sone økonomisk. Har en ung og talentfull tropp der bare seks spillere er født tidligere enn 2000. Har fått inn Tommy Knarvik som trener etter at Mons Ivar Mjelde var innom i fjor. Etter rapportene er det et spillende Øygardenlag vi får se, trolig med en 3-backslinje. De har hentet inn George Gibson fra Sandefjord. Han kan vise seg å bli en god spiss på dette nivået. Det er også verdt å nevne at tidligere Liverpool-keeper Bruce Grobbelaar er med i Øygardens støtteapparat. Spiller sine hjemmekamper på (et ofte vått) naturgress, noe som kan dra i Øygardens fordel. Forventes å være med og kjempe på øvre halvdel.

Resultater treningskamper: Øygarden - Hødd 2-3, Øygarden - Vard 0-3, Brann - Øygarden 3-0, Øygarden - Florø 5-0

FØRSTE SERIERUNDE SPILLES SLIK:
19.06      Fløy - Sotra 0-0
                Vard Haugesund - Kjelsås 1-0
                Skeid - Arendal 1-2
20.06      EIK - Nardo
                Levanger - Notodden
21.06      Øygarden - Rosenborg 2
                Odd 2 - Fram Larvik

TIL INNHOLDSSIDEN

Bildet over er hentet fra treningskampen mot trønderske KIL/Hemne, som ble spilt under oppholdet i Tyrkia. Arild Nodland og Kristian Koldal stiller opp ved første stolpe, mens vi gjenkjenner Stian Vigrestad og Martin Håland lenger bak. EIK vant kampen 4-2.

I 2021 er det ti år siden vi rykket opp fra tredje divisjon.
I denne artikkelserien skal vi gå grundig gjennom det som skulle bli en av tidenes jubelsesonger for klubben okka, kamp for kamp. Vi har også bedt supportere og spillerne som var med å bidra med sine minner fra opprykkssesongen.

I 2010 hadde vi endt på andreplass i vår avdeling, bak Vikings andrelag. Fire tap på fem kamper midtveis i sesongen ble utslagsgivende, etter at vi hadde ledet tabellen etter vårsesongen.

Vinteren 2011 var kald, og det satte sitt preg på forberedelsene. Treningskampene bød på varierende resultater, men sterke 3-1 mot Ålgård i slutten av mars bar bud om at det kunne bli en god sesong. Denne kampen markerte også Zlatko Tripics første opptreden i EIK-drakta, og unggutten fra Tonstad viste med en gang at han ville bli en veldig spennende tilvekst.

Andre nye i troppen var Martin Tønnessen, Thomas Leidland og Asle Sirevåg (som kom tilbake fra et opphold i Eiger), mens Jørgen Tengesdal hadde kommet inn i trenerteamet som assistent for Jone Mathiesen.

Av spillere i avgang var Espen Rasmussen og Jonas Mong de viktigste. Begge hadde reist til Kristiansand for å studere, og hadde meldt seg inn i Fløy.

Utenom det rent sportslige, så var det hektisk aktivitet på Husabø i ukene før seriestart. Den nye utstyrsboden i gårdsrommet mellom klubbhuset og B&G-banen nærmet seg ferdigstillelse, mens det også ble arbeidet med å få opp tribunetaket og ny kiosk bak tribunen. Klubbhuset hadde også vært igjennom en omfattende renovering i løpet av våren 2011.

FLEKKEFJORD - EIK 0-2
1. kval. runde i cupen

Etter en vellykket treningsleir i Tyrkia, spilte vi vår første tellende kamp for sesongen da vi møtte den gamle rivalen Flekkefjord i første kvalifiserende runde i cupen.

EIK sløste voldsomt med sjansene, men da et kvarter gjenstod sendte Stian Sleveland oss i føringen ved å sette inn en retur fra et frispark som slo i tverrliggeren. Sju minutter senere doblet Arild Nodland ledelsen etter et hjørnespark. Referatet på vår hjemmeside avsluttes slik: “Når Zlatko spiller slik han gjorde i andre omgang, blir det ikke kjekt å være back hos EIKs motstandere”.

KAMPFAKTA:

Flekkefjord - EIK 0-2 (0-0)
Uenes Treningsbane, 100 tilskuere

Mål: 0-1 Stian Sleveland (73), 0-2 Arild Nodland (80)

EIKs lag:
Asle Sirevåg, Vidar Nodland, Arild Nodland, Kim Josef Haaland, Eirik Gohn, Zlatko Tripic, Jostein Salvesen, Stian Hunnestad, Jan Eric Gløpstad, Martin Håland, Stian Sleveland.

Benyttede innbyttere:
Leon Anglevik, Stian Vigrestad, Mathias Perttamo

TIL INNHOLDSSIDEN

Lagene på vei ut på banen i serieåpningen på Hinna. EIKs spillere er (fra venstre) Arnt Ove Ivesdal, Asle Sirevåg, Kim Josef Haaland, Zlatko Tripic, Rune Eik, Jan Eric Torres Gløpstad, Kristian Koldal, Stian Stapnes Hunnestad, Jostein Kvernes Salvesen, Vidar Nodland og Martin Håland.

HINNA - EIK 1-0
1. serierunde

To dager etter seieren i Flekkefjord var det seriestart borte mot Hinna. Trøtte bein etter cupkampen blir nevnt som en årsak til at vi tapte 1-0. Tre av de antatte beste spillerne i forsvarsrekka (Gohn, Arild Nodland og Wetteland) måtte også stå over en kamp som ble preget av harde dueller og en sterk vind på langs av banen.

Hinnas mål kom midtveis i andre omgang da backen Ståle Nøstbakken scoret direkte fra hjørnespark.

Trener Jone Mathiesen oppsummerte at det ble et surt tap, men at han syntes det var positivt at vi spilte jevnt med Hinna på en heller middels dag. Rune Eik og innbytter Stian Sleveland blir famhevet som lagets beste spillere.

KAMPFAKTA:

Hinna - EIK 1-0 (0-0)
Hinna Stadion, 50 tilskuere

Mål: 1-0 Ståle Nøstbakken (68)

EIKs lag:
Asle Sirevåg, Vidar Nodland, Kim Josef Haaland, Kristian Koldal, Rune Eik, Arnt Ove Ivesdal, Jostein Salvesen, Zlatko Tripic, Stian Hunnestad, Jan Eric Gløpstad, Martin Håland

Benyttede innbyttere:
Stian Sleveland, Leon Anglevik, Stian Vigrestad

BIRKENES - EIK 0-5
2. kval. runde i NM

Tirsdagen etter det skuffende tapet på Hinna gikk turen til Sørlandet for å møte Birkenes i cupen. I referatet fra kampen nevnes det at "EIK stilte med flott buss og matservering ombord for at vi skulle stå best mulig rustet til den lange turen til Lillesand."

EIK tok kommandoen fra avspark, men måtte gjøre et bytte allerede etter åtte minutter, da Leon Anglevik brakk nesa i en duell. Zlatko Tripic kom inn som innbytter, og serverte pasningen da Stian Sleveland ga EIK ledelsen på et skudd som gikk i mål via en forsvarsspiller.

Etter pause forsøkte hjemmelaget å komme høyere på banen, men dette åpnet rom for EIK, som scoret fire ganger til etter pause. Det nevnes i referatet at "tigrene" gjerne kunne scoret et halvt dusin ganger til om effektiviten hadde vært god nok.

KAMPFAKTA:

Birkenes - EIK 0-5 (0-1)
Birkenesparken, 60 tilskuere

Mål: 0-1 Stian Sleveland (22), 0-2 Stian Sleveland (47), 0-3 Jan Eric Gløpstad (55), 0-4 Bernt Ollestad (87), 0-5 Zlatko Tripic (91)

EIKs lag:
Asle Sirevåg, Rune Eik, Kim Josef Haaland, Arild Nodland, Eirik Gohn, Leon Anglevik, Jostein Salvesen, Stian Hunnestad, Jan Eric Gløpstad, Martin Håland, Stian Sleveland

Benyttede innbyttere:
Zlatko Tripic, Stian Vigrestad, Bernt Ollestad

TIL INNHOLDSSIDEN

Jan Eric Torres Gløpstad debuterte på vårt A-lag som syttenåring i 2003, og etablerte seg som en av lagets viktigste spillere etter at han kom tilbake til EIK fra studier i Oslo høsten 2010. I opprykkssesongen var han på banen i 22 av de 26 seriekampene, og scoret 9 ganger.

Det kanskje viktigste målet i løpet av sesongen kom da han reduserte til 1-2 på straffe like før pause i den avgjørende kampen mot Klepp: - Det er nok det sterkeste minnet jeg har fra hele sesongen. Det var så utrolig viktig at vi kunne gå til pause med en redusering, etter en veldig dårlig første omgang fra vår side, sier han.

Jan Eric mener at den viktigste årsaken til at vi klarte å rykke opp, var at de var en gjeng med kompiser som hadde et utrolig godt samhold og der alle hadde det samme målet.

- Det ble jo noen veldig hektiske sluttminutter etter at vi hadde utlignet. Vi måtte kjempe hardt for å holde unna for Klepp, som var desperate etter å få en scoring til. Jeg tror alle som en hadde vært villig til å fått rødt kort for drøying av tiden, bare for å sørge for at vi kom i land med det ene poenget!

Jan Eric fortsatte å spille en viktig rolle på A-laget i to sesonger etter opprykket. Blant annet scoret han vårt første mål i andre divisjon, da han utlignet til 1-1 på et frispark i åpningskampen mot Mandalskameratene i Idrettsparken. Men etter at 2013-sesongen var
ferdig, måtte han prioritere familieliv.

Totalt spilte Jan Eric 167 A-kamper for EIK, og scoret 51 ganger. Senere var han sentral på vårt andrelag som rykket opp til tredje divisjon i 2018, før han (foreløpig?) avsluttet sin A-lagskarriere med en sesong i Eiger for to år siden.

Ti år etter opprykket er Jan Eric kanskje mer engasjert i EIK enn han noen gang har vært, og er med som trener for hele tre lag i vår ungdomsavdeling. - Selvsagt følger jeg også med på A-laget, og ser hver kamp
jeg har mulighet til, avslutter han.Jan Eric, slik han ble presentert i programmet vårt i sesongen 2011.
TIL INNHOLDSSIDEN

Jeg var ni år gammel den sesongen vi rykket opp. Det var første sesongen jeg så stort sett det som var av hjemmekamper. Heldigvis fikk jeg også sett opprykkskampen på Klepp.

Episoden jeg husker best fra denne sesongen handler imidlertid om noe helt annet:

Zlatko hadde skrevet under kontakt med Molde, men fortsatt var det bare spillertroppen og administrasjonen som visste at han hadde valgt Molde i stedet for Viking. Jeg var en del med Arild Nodlands stesønn på den tiden, og en dag det regnet mye kjørte Arild oss til Leos Lekeland i Sandnes. På hjemveien fortalte Arild om den siste utviklingen i overgangssaken, med streng beskjed om å ikke si det til noen.

Det gikk greitt fram til neste kamp, da jeg observerte Zlatko i russedress på Hognestadsiden. Jeg gikk bort til ham og spurte hvorfor han ikke spilte. - Treneren har ikke tatt meg med i troppen, og så e æ litt småskada au, sa han. Da kom det kvikt fra 9-åringen: - Eg vett du lyge, fø du ska te Molde!

Zlatko ble helt satt ut av hva denne guttungen visste, men smilte fint og ga meg et russekort.

Russekortet skal ligge på rommet en plass. Kanskje en ide å gi det til museet?

Matteus Bårdsen (19) er med i vårt medieteam, med hovedansvar for sosiale medier. Han er også engasjert som trener for G15, og medhjelper på morgentreningene for unge talenter.

TIL INNHOLDSSIDEN

STEIN ERIK KOLDAL
- vært med rundt A-laget i over 30 år!

STEIN ERIK KOLDAL HAR VÆRT AKTIV PÅ OG RUNDT VÅRT A-LAG NESTEN SAMMENHENGENDE SIDEN HAN SELV DEBUTERTE SOM SPILLER FOR LITT OVER 30 ÅR SIDEN. DE SISTE SJU ÅRENE HAR HAN VÆRT OPPMANN.

Stein Erik, som på dagtid arbeider som lærer på Husabø Skole, forteller at forberedelsene før en kampdag begynner allerede dagen før. Da henger han shorts og trøye til den enkelte spiller sammen, og legger utstyret som skal brukes til kamp klar i utstyrsboden.

På selve kampdagen begynner han to og en halv time før avspark med å stelle i stand alt som skal være klart før spillerne kommer. Han klargjør garderoben, koker kaffe og gjør klar andre småting som trengs. Deretter går det slag i slag med taktikkmøte, oppvarming og så selve kampen. Etter at den er ferdig, er det å rydde ned alt som er brukt, låse ned stadion og ikke minst vaske alle draktene. Noe som tar en god stund!

På en vanlig treningsuke er han med og hjelper til der det trengs. Først så koker han kaffi. Etterpå setter han typisk opp kjegler, og samler baller underveis i økten. Samtidig så har de unge spillerne sine oppgaver, som for eksempel å sette på plass mål: - Det er viktig å gi de ansvar, og ikke la de tro at de er superstjerner selv om de spiller på A-laget, smiler Stein Erik.

Som oppmann føler han selv at han får oppleve mye. Stein Eriks interesse for EIK er stor, og via oppgaven han har tatt på seg får han muligheten til å følge laget både hjemme, og ofte på bortebane. Det både gir og tar å være med, forteller han: - Du har noen fantastiske kamper, der turen hjem ikke har noe å si siden du er så glad for seier. På den andre siden er det ikke så kjekt å surmule mangfoldige timer i bilen etter å ha tapt stort i Moss, sier han.

Stein Eriks egen aktive karriere strakk seg over hele 19 sesonger, og han står bokført med hele 370 A-kamper og 56 scoringer i våre statistikker. Bare seks spillere troner over ham på adelskalenderen.

Det han husker best fra den tiden, er da han ble matchvinner mot Eiger i 1992. Da scoret han 1-0 målet, som gjorde at vi vant her på Husabø foran cirka 1200 tilskuere. - Det var alltid stort å slå Eiger på den tiden, og å score vinnermålet mot dem ville uansett ha vært en stor opplevelse. Men i og med at denne sesongen endte med opprykk til andre divisjon, ble dette minnet enda større, avslutter Stein Erik, før han gir seg i kast med dagens gjøremål.

På hovedbildet lenger oppe er Stein Erik i gang med å klargjøre draktene til dagens kamp mot Nardo, mens det innfelte bildet viser ham i aksjon som spiller mot Vardeneset i 2001-sesongen.

TIL INNHOLDSSIDEN


Trykk på brikka du ønsker å flytte - trykk deretter på feltet du vil flytte den til.

Se eventuelt på miniatyrbildet for å se hvordan det ferdige puslespillet ser ut.
Om bildet ikke kommer fram, forsøk å last siden en gang til.
Puzzle


Trykk på bildet for å se løsningen.
TIL INNHOLDSSIDEN
TIL INNHOLDSSIDEN
TIL INNHOLDSSIDEN
Mandag for snart to uker siden traff jeg på en stor EIK-supporter da jeg var på vei hjem fra arbeid. Som vanlig stoppet vi for en kjapp fotballdrøs, noe jeg alltid setter stor pris på. Denne gang hadde jeg et lite fortrinn når det gjaldt å komme med ferske historier, i og med at jeg var en av få som hadde vært og sett treningskampen mot Arendal i Lyngdal.

Min samtalepartner, som skal få være anonym, hørte konsentrert etter da jeg fortalte om mine bekymringer over at vi spilte på oss for høyt press, manglet evne til å få ballen framover i banen, slapp inn enkle baklengs og generelt leverte en dårlig forestilling.

Jeg satte kanskje litt premissene for samtalen etter at jeg hadde lirt ut av meg noen litt negativt ladede tanker. For da Peder slapp til orde, så kom det: - Eg va så skofte øve landslage’ i går, å særligt øve kapteinen!

Jeg hadde så vidt fått med meg at våre beste menn hadde vært i aksjon mot Hellas kvelden før, og tapt 2-1. Men om det var en vennskapskamp, eller gjaldt en eller annen kvalifisering, kunne jeg aldri veddet en tusenlapp på. Og hvem som var kaptein? Hadde ikke den fjerneste idé før neste setning kom: - Eg trur Ødegård blir hemma av ansvaret!

Om Peder merket at jeg i det øyeblikket begynte å vri litt på meg, vet jeg ikke. For en gangs skyld hadde jeg droppet å kjøpe sjokolade på Coop Extra på Haua, og hele dagen var en banan, litt vann og en kopp te det eneste jeg hadde inntatt av føde. Derfor var det nokså genuint at jeg var svært sulten, og egentlig ville fortest mulig hjem til konas fiskesuppe, som forresten er enda bedre enn den de har på Stranno. Men når samtalen vred seg i retning landslaget, så vred jeg meg mer fordi jeg ble redd for å bli avslørt for total mangel på kompetanse.

Jeg slengte vel ut en floskel om at det er mange spillere som er bedre når de kun har ansvaret for sitt eget spill, men det var også alt jeg hadde å si om den saken. Kort og godt hadde jeg ikke den fjerneste peiling. Siste gang jeg så en hel kamp med det norske landslaget, var trolig under

EM i 2000, da vi forsøkte å sette verdensrekord i antall spillere i egen sekstenmeter mot Slovenia. I en kamp vi måtte vinne!

Og juvelen Ødegårds prestasjoner på fotballbanen har stort sett gått nokså upåaktet hen i Gåsungeveien 9, bortsett fra et høydepunkt eller to på VG-TV. Er han høyre- eller venstrebeint? Det kunne jeg heller ikke veddet en tusenlapp på. Jeg aner rett og slett ikke!

At jeg i det hele tatt har mot nok til å sitte her og sette sammen et fotballprogram som skal leses av andre supportere, er egentlig et stort sjansespill. Jeg er trolig den fotballskribenten i dette landet som har minst peiling på moderne fotball. Min interesse er EIK. Toppfotball bryr jeg meg egentlig svært lite om.

Kvelden før hadde jeg som vanlig hatt en chat på messenger med vår SoMe-sjef. Samtalen vi hadde dreidde seg mye mer i retning av mine særinteresser. Den startet med utveksling av noen idéer til årets program. SoMe-sjefen kom så med sin personlige historie fra opprykkssesongen for ti år siden, som dere kan lese et annet sted i dette programmet. Vi chattet deretter litt om det å bli fengslet av fotballsporten i 8-9-årsalderen, og om hvordan det vi opplevde i den alderen sitter fullstendig spikret i minnet.

Tidligere denne søndagen hadde jeg vært på tur med kona til Fossbrekkå og Lanes i Bjerkreim, iført min 1975-76 Burnley retrodrakt. Jeg slengte ut noen tanker om at dette trolig er den fineste drakta som noen gang har blitt laget. I hvert fall etter min mening. Jeg illustrerte det med et lagbilde fra Turf Moor, og tenkte jeg skulle imponere med å føre på alle navnene uten å google. Det var peanuts, rett og slett. Kanskje med unntak av Billy Rodaway!

Til min store glede, kastet SoMe-sjefen seg på samtalen med å erkjenne at hans favorittdrakt var Arsenals drakt fra double-sesongen 1970-71. Over 30 år før han ble født. Nå var jeg virkelig på hjemmebane, og da bildet av samme lag plinget inn på skjermen, sendte jeg et raskt svar om at han skulle gi meg to minutter, så skulle jeg ta samtlige spillere. Igjen uten å google!

Jeg holdt tidsfristen, men bommet stygt på Peter Marinello. Jeg unnskylder meg med at jeg ikke er fan av Arsenal, men å påstå at han lignet Brian Hornsby var nærmest utilgivelig. Jeg holdt faktisk også på å forveksle John Roberts med Ian Ure, men reddet meg inn like før gong-gongen.

Min “footie-fix” denne vinteren har vært “The Big Match Revisited”, timeslange høydepunkt fra engelsk fotball midt på 1970-tallet. Herlige gjensyn med Norman Hunters tacklinger, Stan Bowles sine dribleraid, Pat Jennings sine redninger, Malcolm Allisons skjortekrager og Ralph Coates sin hentesveis. Mye dårligere fotball enn den Peder fikk se med landslaget for to uker siden, men som nostalgi fungerer den utmerket for en nerd som lengter etter ekte live-fotball i Idrettsparken.

SoMe-sjef Matteus og John Ripland, som også skal være med og sette sammen årets EIK-program, får være mine alibier for at jeg fortsatt får lov til å sitte her og knote på tastaturet. I motsetning til meg, så har de to god oversikt over alt som rører seg i fotballens verden anno 2021.

Sammen håper vi å kunne bidra med fotballkultur gjennom årets kampprogram!

TIL INNHOLDSSIDEN
TIL INNHOLDSSIDEN