EIK fotball ønsker dere alle velkommen til ny seriekamp her i Idrettsparken, denne gang mot Øygarden.

Vi seiler i medvind for tiden, og tabellen etter tre serierunder er hyggelig lesning for alle EIK-supportere. Med full pott og god målforskjell er vi i "pole position" før ettermiddagens oppgjør.

Våre to første hjemmekamper mot Nardo og Sotra har båret preg av at motstanderne i nokså liten grad har vist evne eller vilje til å komme framover i banen. Derfor har det egentlig vært litt vanskelig å danne seg en skikkelig konklusjon om hvor gode vi har vært til nå. Øygarden vil trolig vise større ambisjoner framover på banen, og kampen i dag vil derfor gi oss en bedre pekepinne på om årets EIK-lag er så godt som vi håper det er.

Pandemien er slett ikke over, men mot Sotra var det tilnærmet "normale" tilstander rundt banen på Husabø. Et publikumstall på nær 500 er omtrent det som var gjennomsnittet vårt de siste sesongene før nedstengingen i fjor. Lørdag ettermiddag har tradisjonelt sett vært et godt tidspunkt for fotball i Egersund, og det er ikke usannsynlig at vi kommer til å teste den midlertidige makskapasiteten på 600 tilskuere i dag.

Mens vi kan kose oss over tabelltopp og medgang i EIK, fikk jeg en trist beskjed fra England torsdag ettermiddag. En av mine kjenninger i Worksop, John Field, har kjempet mot kreft i flere måneder, og måtte gi tapt mot sykdommen torsdag morgen. John var en institusjon blant Worksop Towns supportere, og jeg ble også kjent med ham som en usedvanlig vennlig og kjekk mann å dele fotballopplevelser med. Som en av mine andre venner der borte sa: "Vi må sette pris på de gode dagene mens vi har dem."

Johns bortgang fikk meg til å reflektere over hvor mye jeg setter pris på alle dere jeg kan dele kampopplevelsene på Husabø med. Vi har kanskje ikke så mange andre felles referansepunkter i livet, men lidenskapen for EIK og fotball fører oss sammen her på Husabø sånn cirka annen hver helg i sommerhalvåret. Det er rett og slett en fantastisk ting å få være med på!

Enjoy!TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN

EIK
30 Jorge Vieira
33 Marcel Wawrzynkiewicz
 4 Henrik Breimyr
 5 Matej Dekovic
 3 Adi Markovic
 8 Sivert Strangstad
27 Scott Vatne
21 Stian Rokås Michalsen
 7 Patrik Johannesen
13 Jakob Maslø Dunsby
10 Alexander Dang

INNBYTTERE:
 1 David Paulmin
 6 Andreas Petersson
 9 Jefferson de Souza
11 Chris André Formo
14 Kujtim Ismaili
15 Eskil Furre Gjerde
16 Hallvar Steinskog
20 Simen Haughom
22 Martin Sveingard
ØYGARDEN
 1 Borger Thomas
 3 Fredrik Flo
15 Sebastian Brudvik
22 Fabian Filip Rimestad
27 Knut Spangelo Haga
 6 Andreas Fantoft
 7 Henrik Andersen
10 Mats Selmer Thornes
16 Eirik Opheim Moldenes
14 Mathias Sundberg
18 George Nuah Gibson

INNBYTTERE:
30 Robin Mallesvik
 2 Eivind Helgesen
 9 Joachim Skorpen Edvardsen
11 Markus Eiane
19 Mathias Sivertsen
20 Julian Duqaj Sandbakk
28 Erik Olaf Krohnstad

DOMMER:
Abdulhadi Al-Fahad (Ekholt BK)

ASSISTENTDOMMERE:
Andreas Jensen Ihle (Baune, SK)
Dawid Markussen (Midtbygdens IL)


DAGENS KAMPSPONSOR:

GAVEKORT TIL DAGENS EIK-SPILLER:DAGENS KAMPBALL ER SPONSET AV:

TIL INNHOLDSSIDEN
BLI MED PÅ TRIBUNEKAMPEN!

Sammen med Norsk Tipping lanserer alle klubbene i PostNord-ligaen Tribunekampen.no!
Her kan du teste din evne til å tippe utfallet til alle kampene i 2021-sesongen og vinne masse premier!

Deltagerne kan med sin deltagelse bidra til at sin valgte klubb vinner 10 000,- ved sesongslutt. Deltager kan også vinne gavekort på 2 000,- til seg selv ved sesongslutt, samt to sesongkort til neste sesong hos sin favorittklubb.

GÅ VIDERE TIL TRIBUNEKAMPEN.NO

TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN
"Å LEVERE STABILT GJENNOM
EN HEL KAMP ER VÅRT STØRSTE
FORBEDRINGSPOTENSIALE
FOR ØYEBLIKKET"
Velkommen til en ny hjemmekamp her i Idrettsparken, bare fire dager siden vi sist var i aksjon mot Sotra.

Kampen mot Sotra var på mange måter en reprise av de to første kampene mot Nardo og Notodden, dersom vi tenker på det rent spillemessige. Vi leverte igjen en god og en dårlig omgang, og det å levere stabilt gjennom en hel kamp er vårt største forbedringspotensiale for øyeblikket. For at vi skal fortsette den gode trenden med å vinne kamper, trengs det absolutt at vi blir mer stabile rent spillemessig.

Så er jeg selvsagt veldig godt fornøyd med den starten vi har fått, med full pott etter ni kamper. Det at vi slipper motstanderne til få sjanser, samtidig som vi scorer mange mål, er alltid en god kombinasjon når det gjelder å vinne fotballkamper!

Så tett som kampene kommer for tiden, så handler det meste om restitusjon, å spise og drikke riktig, å hvile riktig, og å ta vare på kroppen. Derfor har vi tatt det veldig tåligt på treningene de siste to dagene, for det er helt essensielt å holde spillernes bein friske og raske.

Nå står en ny utfordring for døren, når Øygarden kommer på besøk. Vi har derfor også hatt fokus på taktikk de to treningene siden kampen mot Sotra. Øygarden er et godt lag, med en god trener, og dersom vi ikke gjør jobben vår skikkelig, så vil vi kunne bli straffet for det. Derfor er det viktig at vi står stabilt og støtt, og fokuserer på å holde kontrollen over spillet. Vi ønsker også å spille så mye som mulig av kampen på deres banehalvdel.

Jeg vil takke for god støtte gjennom kampen mot Sotra, og håper dere også vil stå bak laget i dag!

TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN
"VI HAR EN STOR TROPP DER ALLE DRAR I SAMME RETNING!"


Da vil jeg ønske dere velkommen til vår andre hjemmekamp på fire dager!

Kampen mot Sotra ble egentlig nokså som forventet. Vi hadde ambisjoner om å vise at vi var såpass mye bedre enn de at det aldri skulle være noen tvil om hvem som skulle vinne kampen. Men det går jo ikke helt av seg selv. Vi måtte gjøre jobben, og selv om vi kan bedre spillemessig enn det vi viste på onsdag, så skaper vi mange sjanser samtidig som vi slipper til lite bakover på banen.

Som forsvarsspiller så var det perioder i kampen der jeg nærmest følte meg som en tilskuer. Det kan jo nesten være litt "kjedelig", men samtidig så vil jeg foretrekke å spille på et lag som presser motstanderen og scorer mål, kontra det motsatte.

Vi vil trolig få en tøffere test mot Øygarden i dag. De har nok et ønske om å være med i toppen, og kommer trolig til Egersund med ambisjoner om å vinne kampen. Om de forsøker å vinne ved å legge seg høyt og presse oss, eller om de velger å ligge lavt å kontre, så er det vår jobb å håndtere det uansett. Med riktig innsats og innstilling så er jeg nokså trygg på at vi skal ta de!

Til dere på tribunen er det bare å si at vi setter utrolig pris på å høre at vi har en tolvte mann i ryggen. Jeg er klar over at vi spillere skaper engasjement med det vi presterer, og forhåpentligvis klarer vi å opptre slik at det er gøy å se på. Vi har en stor tropp, der alle mann drar i samme retning. Det er lite klaging og sutring ute på banen, og dersom en av oss gjør en feil, så jobber lagkameratene steinhardt for å rette det opp igjen. Jeg opplever også at de som i utgangspunktet ikke blir tatt ut på laget, sitter på benken med en riktig innstilling, for så å komme inn og bidra positivt når de får sjansen. Senest mot Sotra på onsdag, der to av innbytterne scoret.

Det er rett og slett kjekt å være kaptein på et slikt lag!

TIL INNHOLDSSIDEN


Stiftet:2020
Hjemmebane: Ågotnes, gress
Trener: Tommy Knarvik
Fjorårets plassering: 16. plass i 1. divisjon
Spilt for begge klubber: Elmin Nurkic, Morten Bjørlo, Jefferson De Souza, Kevin Jablinski, Alexander Dang, Andreas Peterson


Øygarden Fotballklubb var før 2020 kjent som Nest-Sotra, og møtte EIK flere ganger etter at vi tok steget opp fra 3. divisjon i 2011. Best huskes kanskje tiden under danske David Nielsen. Den tidligere toppspilleren holdt et skikkelig show med tilskuerne i Idrettsparken i perioden 2011-13.

Nest-Sotra rykket opp fra EIKs avdeling både i 2013 og 2017, og fikk virkelig markert seg på nivå to. I 2018 og 2019 ble det henholdsvis sjette-, og sjuendeplass under nåværende Sandnes Ulf-trener Steffen Landro.

2020-sesongen ble krevende. Steffen Landro hadde dratt til Sandnes og sportssjef Arve Haukeland trakk seg før seriestart. Treneransvaret ble gitt til amerikanske Bryant Lazaro. Han måtte skrape sammen en spillerstall på kort tid og det gikk som det måtte gå. Mons Ivar Mjelde ble hentet inn i september, men lyktes ikke å redde Øygarden fra nedrykk.

Nå er det Tommy Knarvik som har hovedansvaret. Strilen ble ansatt før nyttår, og klubben har et uttalt mål om å etablere seg i 1. divisjon. Knarvik har lang fartstid i norsk fotball som spiller, og var i tillegg innom Leeds i begynnelsen av karrieren. Som trener har han også fått godt med erfaring i Stord og øyrival Sotra, som han ledet til opprykk fra 3. divisjon i 2018. Med seg som assistent har han faktisk Bruce Grobbelar, som flyttet til Norge i fjor.

Den tidligere Liverpool-keeperen har lagt opp for lengst, men det er tynt på keeperplass bak Borger Thomas. I forrige kamp var fysioterapeut Steffen Haraldsen reservekeeper i Robin Mallesviks fravær.


Øygarden har, som Nest-Sotra hadde for vane, gjort mange utskiftninger i stallen før årets sesong. Dødballspesialisten Joacim Edvardsen spilte for Sotra i fjor og har mye erfaring fra 1. divisjon. Det samme har keeper Borger Thomas, som har fortid i klubber som HamKam, Stabæk og Strømsgodset. Høyreiste Fredrik Flo er sønn til tidligere landslagsspiller Håvard Flo, mens George Gibson var lovende for Sandefjord for noen sesonger siden. Hurtigtoget fikk aldri gjennombruddet i Eliteserien, men kan bli en bra tilvekst for Øygarden.

Det er naturligvis også noen tidligere Brann-spillere i stallen til Øygarden. Jonas Fredriksen og Andreas Fantoft er kanskje de man først tenker på. Sistnevnte scoret både mot Arendal og i seieren over Notodden. Nicholas Marthinussen meldte overgang fra Brann til Jerv før sesongen, men terminerte kontrakten etter bare to måneder. I stedet blir det spill for Øygarden for 21-åringen. Henriksen Andersen er bare 23 år, men har nesten 150 kamper for Fløy før han kom til Øygarden.

Det er også innslag av rogalendinger hos Øygarden. Markus Eiane slo aldri gjennom hos Molde etter overgangen fra Bryne og 20-åringen valgte derfor å prøve lykken i havgapet. Siddisen Mats Thorsnes er bare 18 år, men har startet to av tre seriekamper. Han ble hentet fra Vidar før inneværende sesong. Se også opp for Sindre Strønstad-Løseth. 15-åringen har vært på benken i samtlige runder til nå.

TIL INNHOLDSSIDEN
Navn						Posisjon			Alder		Siste klubb				Debut
Borger Thomas				Keeper			26			Sotra					2020
Robin Mallesvik				Keeper			18			Østsiden Askøy			Ny i år
Steffen Haraldsen			Keeper			35			Sund					Fysioterapeut	

Eivind Helgesen				Forsvar			19			Sogndal					Ny i år
Fredrik Flo					Forsvar			24			Sotra					2020
Nicholas Marthinussen		Forsvar			21			Jerv					Ny i år
Jonas Fredriksen				Forsvar			20			Åsane (lån)				Ny i år
Sebastian Brudvik			Forsvar			20			Fyllingsdalen				Ny i år
Fabian Rimestad				Forsvar			21			Fana					2020
Knut Haga					Forsvar			22			Sotra					2020

Andreas Fantoft				Midtbane		22			Åsane					Ny i år
Henrik Andersen				Midtbane		23			Fløy						Ny i år
Joachim Edvardsen			Midtbane		27			Sotra					Ny i år
Mats Thorsnes				Midtbane		18			Vidar					Ny i år
Sindre Strønstad-Løseth		Midtbane		15			Loddefjord				Ny i år
Mathias Sivertsen			Midtbane		16			Fyllingsdalen				Ny i år
Julian Sandbakk				Midtbane		17			Fyllingsdalen				Ny i år
Eirik Olaf Krohnstad			Midtbane		19			HamKam					Ny i år

Markus Eiane					Angrep			20			Molde					Ny i år
Mathias Sundberg			Angrep			19			Sogndal (lån)				Ny i år
Eirik Moldenes				Angrep			21			Brann					Ny i år
George Gibson				Angrep			20			Sandefjord				Ny i år	


TIL INNHOLDSSIDEN

Øygardens George Gibson på farten mot Notodden på
onsdag. I bakgrunnen forsvareren Knut Spangelo Haga.
Øygarden tok sin første seier for sesongen etter at
to tidlige scoringer avgjorde kampen.
TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN

Noen bilder fra onsdagens hjemmekamp mot Sotra:

TIL INNHOLDSSIDEN

SESONGKORT

Priser for sesongkort er som følger:

Voksen – 1000 kr,- (3 kamper gratis)
Barn under 16 år – 500 kr,-
Familie – 2500,- (2 voksne med X antall barn)

ENKELTBILLETTER

På grunn av corona-restriksjoner vet vi ikke hvor mange enkeltbilletter som vil bli lagt ut til hver kamp. Info om dette vil komme på vår hjemmeside i forkant av hver hjemmekamp. Priser på enkeltbilletter er kr 100,- for voksne og kr 50,- for barn under 16 år.

BORTEKAMPER

Enn så lenge anbefales det ikke å reise til bortekamper. Skulle det bli en åpning for det, sjekk på hver enkelt klubbs hjemmeside for ledige billetter. Vi vil også oppdatere slik info på vår hjemmeside i forkant av hver bortekamp.


TIL INNHOLDSSIDEN


ALEXANDER DANG:
"- Håper å hjelpe EIK til opprykk!"

ALEXANDER DANG BLE HENTET TIL EIK FRA JERV I FJOR SOMMER. SIDEN DA HAR HAN ETABLERT SEG SOM ET KLART FØRSTEVALG SOM TIGRENES FREMSTE ANGREPSVÅPEN, OG HAN HAR EN KLAR AMBISJON OM Å HJELPE EIK TIL OPPRYKK TIL FØRSTE DIVISJON!

DU RYKKET OPP MED NEST-SOTRA I 2017. ET STORT ØYEBLIKK?
- Å rykke opp er helt fantastisk. Jeg har opplevd mye spennende som fotballspiller, men ingen ting kommer opp i mot den følelsen. Man kommer til hver eneste kamp med en følelse at laget er i flytsonen. En ser på sidemennene i garderoben, og ser det samme i deres øyne. Man vet at man kommer til å vinne. Det var stort i en klubb som Nest-Sotra, men her i Egersund er engasjementet rundt klubben mye større. Skulle vi greie det, så vil det bli veldig spesielt for klubben, og jeg er sikker på at Egersund vil bli snudd på hodet! Det er noe jeg unner alle i troppen vår å oppleve.

HVA KJENNETEGNER ET LAG SOM RYKKER OPP?
- Det viktigste er at alle trekker i samme retning. I og med at man stort sett ikke har råd til så mange feilskjær, så er det ekstremt viktig å holde fokus gjennom hele sesongen. Man må angripe hver eneste kamp på samme måte, enten en spiller mot et topp- eller bunnlag.

SAMME SESONG SOM DERE RYKKET OPP, DEBUTERTE DU FOR NEST HER I IDRETTSPARKEN. HVA HUSKER DU FRA DEN KAMPEN?
- Det var jo helt utrolig å spille en fotballkamp på gress i snøstorm. Men det jeg husker klart best er at vi fikk straffespark som jeg skulle ta. Det eneste fokuset jeg hadde, var å løfte ballen slik at den ikke stoppet i snøen!

NI POENG PÅ TRE KAMPER. HAR VI VÆRT HELDIGE MED MOTSTANDERNE I SERIEÅPNINGEN?
- Vi tar de motstanderne vi får, uansett når i sesongen vi møter dem. Det viktigste var å få en god start som vi kan bygge videre på. Vi vant jo greitt til slutt mot Sotra på onsdag, men slike kamper er også en stor utfordring. Alle forventet at vi skulle vinne, og Sotra har en spesiell måte å spille på, som lett kunne ført til at vi ble løpende litt mellom. Det så vi i starten av kampen. Men etter hvert fikk vi justert oss, og vi ble bare bedre og bedre jo lenger ut i kampen vi kom.

DU SCORET PÅ ET INNLEGG. ER DET SLIK DU GJERNE SER AT VI ANGRIPER?
- Jeg er glad i innlegg fra sidene, og trives veldig godt inne i "boksen". Men om det er innlegg eller gjennomspill, spiller forsåvidt ikke så stor rolle. Det viktigste er å spille slik at vi kommer til målsjanser. Mot Sotra scoret jeg en gang, men det var egentlig to for lite. Jeg burde hatt tre.

Fortsettes neste side->

TIL INNHOLDSSIDEN

Bildet over: Alexander Dang forsøker seg med en avslutning mot Sotra på onsdag. (Fotograf: Svein Hagen)


DU HAR I MANGE ÅR VÆRT EN NOTORISK MÅLSCORER. ER DET NOE SOM NÆRMEST ER MEDFØDT, ELLER LIGGER DET MYE TRENING BAK?
- Som angrepsspiller så vil jo en god del av tiden på treningsfeltet bestå av terping på avslutninger og slike ting. Men jeg er ganske overbevist at det er noe der som ligger latent. Det å være der ballen havner, blir nærmest som et instinkt man enten har eller ikke har. Det er selvsagt trenbart, men jeg tror egenskapen må ligge i bunn.

DU KOM TIL EIK I AUGUST I FJOR. FORTELL OM TIDEN I KLUBBEN DET FØRSTE SNAUE ÅRET:
- Det var helt klart en spesiell tid å komme hit, med corona og alt det har ført med seg. Samtidig er det alltid spesielt å komme til en ny klubb i sommervinduet. Man har ikke vært med på oppkjøringen mot sesongen, og kommer med litt blanke ark. Men jeg fant meg fort til rette i EIK. Det er fine folk i klubben, både trenere, spillere og ledere. Så kom vi veldig nære opprykk, før det glapp i siste liten. Men totalt sett ser jeg tilbake på året her som veldig positivt.

DU VAR 27 ÅR FØR DU DEBUTERTE PÅ DETTE NIVÅET. HVA SKYLDTES DET?
- Jeg var alltid god i fotball da jeg var yngre, og gikk på Branns fotballgymnas. Men jeg nådde et punkt der jeg følte meg mettet på fotball da jeg var i slutten av tenårene. Jeg fant ut at andre ting også var gøy, og droppet litt ut en stund. Et par år senere ble jeg mer fokusert på å se hvor langt jeg kunne nå på fotballbanen, og siden har det egentlig gått en vei oppover. Samtidig har jeg tatt stegene gradvis, og ikke hoppet på de første og beste tilbudene jeg har fått. Man må liksom ikke være elitespiller som sekstenåring for å få en god karriere innen fotball.

HVA GJØR ALEXANDER DANG NÅR HAN SLAPPER AV FRA FOTBALLEN?
- Jeg er veldig glad i å fiske, og sånne typer ting. Men akkurat nå er vi inne i et så hektisk kampprogram at det blir lite tid til andre ting enn fotball. Med kamper hver tredje eller fjerde dag, så handler det mye om å restituere seg og spille om hverandre. Det synes jeg er ekstremt gøy, selv om det selvsagt koster en del fysisk å ha et så tett kampprogram som vi har nå. Men egentlig er det som plomma i egget!

DIN FAR BLE OBSERVERT MED KAMERAUTSTYR BAK MÅLET PÅ ONSDAG. DIN FAMILIE FØLGER MED?
- Spesielt nå om sommeren så får jeg god støtte fra familien. De er her nede nå og ser kampene våre, og mange av dem var også på Notodden. Spesielt far er ivrig, og spesielt når han kan stå med kamera og ta bilder. Helt ærlig så vet jeg ikke hva han bruker dem til, kanskje et hemmelig familiealbum?

FOR ET PAR ÅR SIDEN VAR DET SNAKK OM AT DU KUNNE BLI LANDSLAGSPILLER FOR VIETNAM. HVORDAN LIGGER DET AN MED DEN SAKEN NÅ?
- Det er en sak som har havnet inn i papirmølla. De ønsker at jeg skal si opp mitt norske statsborgerskap, noe som ikke er aktuelt på noen måte. Så det står egentlig om jeg kan få et dobbelt statsborgerskap, og jeg tror hele saken ligger i en mappe på den vietnamesiske ambassaden. Samtidig merker jeg at det fortsatt er stor interesse fra Vietnam angående min fotballkarriere. Jeg blir ofte kontaktet av supportere på Facebook, og blir gjerne tilsendt bilder av nyfødte barn som skal kalles opp etter meg! Det er egentlig "ville vesten" der. Vietnam er et land med nesten 100 millioner innbyggere, så det er klart det hadde vært utrolig artig å fått representert landet i fotball!

ENN SÅ LENGE ER VEL FOKUSET MEST PÅ ØYGARDEN. EN SPESIELL KAMP FOR DEG?
- Det er helt klart litt spesielt å møte en klubb du har spilt for selv gjennom flere år, selv om de nå spiller under nytt navn og i andre farger. De har også skiftet ut både trenere og ledere, og jeg tror faktisk ikke det er igjen en eneste spiller der fra tiden jeg spilte i Nest. Uansett handler denne kampen også om å få tre poeng. Jeg tror Tommy Knarvik og Øygarden vil komme til Husabø for å få med seg noe hjem, og vi vil trolig få se en åpnere kamp enn mot Nardo og Sotra. Jeg ser fram til å spille mot dem!

HVIS VI SER LITT LENGRE FRAM, SÅ ER DU BLITT 31 ÅR GAMMEL. HVILKE TANKER HAR DU OM FRAMTIDEN?
- Akkurat nå er mitt eneste fokus å hjelpe EIK med å rykke opp i 2021. Jeg har heller ingen planer om å gi meg med fotball med det første. Jeg føler meg fortsatt ung og frisk, og dagens fotball har
endret seg i forhold til alder. Det er mange
gode spillere som er midt i 30-årene. Så
dersom jeg trener godt og spiser riktig,
satser jeg på å kunne spille på et bra
nivå i minst 3-4 år til!

TIL INNHOLDSSIDEN

Vi søker frivillige til kampdagsarrangement!

Serien i gang, og i den forbindelse er vi på jakt etter 3-4 personer som kan tenke
seg å hjelpe til litt på kampdagene med enkel opp- og nedrigging av stadion.

Selve jobben tar ikke lang tid dersom vi er flere som deler på arbeidsoppgavene.
Under kampen har du ingen arbeidsoppgaver, men kan forhåpentligvis nyte god fotball
gratis. Det er heller ikke et must at du kan være med på alle kampene.

Vi søker også etter en "reservespeaker" som kan trå til ved behov.
Dette er også en kjekk måte å oppleve kamp på.

Vi håper noen der ute er interesserte.

Ta kontakt med oss på e-post: kenneth@eikfotball.no

TIL INNHOLDSSIDEN


POSTNORDLIGAEN, 30. JUNI 2021, IDRETTSPARKEN
REFERAT

Sotra var bra med på notene i åpningsminuttene, men etter snaue ti minutters spill satte EIK inn et høyt press på gjestenes forsvar. Det resulterte i at Kristian Skjørli Ree ble presset til å lage det som nærmest fortonet seg som et komisk selvmål. Vi produserte en del halvsjanser utover i omgangen, men klarte ikke å doble ledelsen før like før pause. Patrik Johannesen gikk på et sugende løp med ballen, før han serverte Stian Michalsen, som kunne bredside ballen i mål fra hjørnet av femmeteren.

I første del av andre omgang kom vi til en del brukbare sjanser, men uten å få uttelling. Og om vi hadde presset Sotra godt tilbake på banen, ble det enda mer enveiskjøring etter at Lars Oskar Kilen fikk sitt andre gule for dagen da han var altfor sein inn i en tackling på Adi Markovic.

Ti minutter senere stanget Alexander Dang inn vårt tredje mål, etter å ha fått et nydelig innlegg servert fra Adi Markovic. Noen få minutter senere ble nevnte Dang byttet ut med Simen Haughom. Det tok under ett minutt før Simen kunne sette inn 4-0, etter en retur fra keeper. Chris Formo scoret EIKs femte da han avsluttet fra kloss hold etter at Sotra ikke klarte å klarere et innlegg fra høyre.

LAGOPPSTILLING:

KAMPFAKTA:

Målene: 1-0 selvmål (9), 2-0 Stian Michalsen (44), 3-0 Alexander Dang (67), 4-0 Simen Haughom (70), 5-0 Chris Formo (86)

Gule kort EIK: Dekovic

Dommer: Aleksander Skjold Vermundsen

Tilskuere: 495


HØYDEPUNKT:

TIL INNHOLDSSIDEN
PROGRAMMET ER GRATIS
....men....
...vårt medieteam legger ned svært mange timer med dugnad for at EIK skal framstå utad på en mest mulig profesjonell måte.

Dere som leser programmet kan derfor vise at dere setter pris på arbeidet vi gjør ved å VIPPSE noen kroner til EIK fotball. Vi foreslår 20 kr dersom du kun leser denne utgaven av programmet, eller 100 kr dersom du er fast leser av programmet gjennom hele sesongen. Merk innbetalingen med "kampprogram".

VIPPS NR #99164


TIL INNHOLDSSIDEN

VI SKRUR TIDEN HUNDRE ÅR TILBAKE I TID, OG SJEKKER UT HVOR DEN TIDS EIK-SPILLERE BODDE. HOVEDKILDE ER FOLKETELLINGEN FRA DESEMBER 1920, SUPPLERT MED ANDRE KILDER, BÅDE SKRIFTLIGE OG MUNTLIGE.

Mikal Emil Pettersen (1897-1967) vil alltid bli stående i EIKs historiebøker som klubbens første målscorer. Han laget to av EIKs mål i vår første kamp mot Ålgård i september 1919, og spilte totalt rundt 20 A-kamper for EIK før han la opp i 1922. Emil Pettersen hadde også spilt kamper for EIKs forgjenger Egersunds Fodboldklub.

I folketellingen 1920 finner vi Emil bosatt på Haugen, midt i Egersund sentrum. Der bor han sammen med sine foreldre, og sin fire år eldre bror Petter. De to brødrene arbeider begge som blikkslagere hos O Gabrielsen, som holdt til i Kirkegaten 11, der At-frisør har sin salong i dag.

Petter og Emil hadde fem eldre søsken, men ingen av dem bodde hjemme lenger når vi kom så langt fram som 1920. Fire søstre emigrerte til Amerika. Deres far var fajansearbeider Martin Pettersen, som var født i Dalsland i Sverige i 1849. Han kom til Egersund på slutten av 1870-tallet, og giftet seg med Nicoline Nilsdatter, som var født og oppvokst i dette huset midt i Egersund. Hennes far igjen, Nils Anbjørnsen, hadde kommet til Egersund fra Bakke Sokn, og arbeidet som murer.

På midten av 1920-tallet valgte Petter og Emil å starte opp for seg selv. De leide først en sjøbu i Lerviken, før de etablerte seg på Mosbekk Plass 7. Midt på 1980-tallet flyttet bedriften ut på Søndre Eigerøy. Firmaet blir fortsatt drevet av deres etterkommere.

Emil giftet seg i 1926, og overtok huset i Jernbanegaten 6 fra sine foreldre midt på 1930-tallet. Her bodde han så lenge han levde. Hans kone Ingeborg døde i 1976.

Familien Pettersens bolighus hadde adresse Jernbanegaten 6, og lå like ved siden av der Oasen Blomster holder til på Torvet i Egersund. For hundre år siden grenset boligen deres inn mot det som den gang var jernbanestasjonen. Huset stod helt fram til rundt 1980, men ble revet da det nye forretningsbygget ble oppført på Torvet. Det var sterke krefter som kjempet for at hele Haugen skulle bli jevnet med jorden, men omtrent på denne tiden slo bevaringstanken gjennom, og byens eldste kvartaler ble reddet fra bulldoserne. På bildet under ville familien Pettersens hus ha stått omtrent i enden av bankbygget i venstre bildekant.

TIL INNHOLDSSIDEN
Kaare Rasmussen:
-EIKs ukjente landslagsspiller

Kaare Rasmussen (født i 1918) kom fra industriområdet Lilleaker på Oslos vestkant. Før krigen spilte han fotball for Lilleaker IL, en klubb tilknyttet AIF-forbundet. I 1938 og 1939 fikk han to landskamper for dette forbundet, mot Finland og Danmark, men fikk nok den beste delen av karrieren ødelagt av krigen. I 1945 meldte han overgang til Skeid, der han ble oslomester samme året.

Rasmussen var tilknyttet Eigersund via giftermål, og pleidde å tilbringe sommerferiene på Hellvik. Dermed kom han i kontakt med EIK-miljøet. Første gang han spilte for EIK var i klubbens tredje kamp etter krigen mot et britisk millitærlag 17. juni 1945. EIK tapte 6-5, men Rasmussen scoret fire av våre mål og fikk strålende kritikk i avisreferatene.

Kaare Rasmussen spilte aldri for EIK i serie- eller cupsammenheng, men totalt opptrådte han for A-laget i sju vennskapskamper. Sommeren 1947 var han tilbake i EIKs drakt og spilte centerløper to ganger mot Bryne og en gang mot Jarl. Året etter spilte han mot Stavanger IF (tap 2-1), og han avsluttet sin spredte ”EIK-karriere” sommeren 1953 med en ny kamp mot SIF (seier 2-1). Fire år senere tok han sin klubb Li-Ull, som den nå het etter en sammenslåing med Ullern IL, til Egersund der de spilte treningskamp mot EIK. Rasmussen var en allsidig idrettsmann. Da han var i Skeid konkurrerte A-lagspillerne i skøyteløp, og her vant Rasmussen foran landslagsspiller Hans Nordahl.

Kaare Rasmussen flyttet senere til Eigersund permanent og bodde her da han døde i 1992.

Det norske AUF-landslaget før møtet med Danmark på Bislett i juni 1939, da 4.500 tilskuere så Norge vinne 5-1. Kaare Rasmussen scoret Norges første mål, og i Arbeiderbladets referat får han følgende kritikk: "I løperrekken var det som før sagt Kaare Rasmussen som overbeviste. Rasmussen har den rette evnen til å legge ballen riktig ut til vingen, og kan også behandle ballen så fint at den blir lagt ned, ferdig til skudd. Og skuddene hans er som en landslagssenter skal ha."
TIL INNHOLDSSIDEN

TERMINLISTE:

Dato	Motstander		Bane	Type	Res		Tilsk	Målscorere
29.05	Vard			H		privat	3-5		160		Johannesen, Dang (str), Dunsby
01.06	Sandnes Ulf		B		privat	3-3		 -		Dang 2, Michalsen
05.06	Arendal			N		privat   0-3		 40
09.06	Viking			B		privat	2-0		 -		Johannesen, Dang
20.06	Nardo			H		serie    3-0		415		Dunsby, Haughom, Dang	
26.06	Notodden		B		serie 	3-2		412		Vatne, Johannesen, Dunsby
30.06	Sotra			H		serie	5-0		495		selvmål, Michalsen, Dang, Haughom, Formo
03.07	Øygarden		H		serie
07.07	Vard			B		serie
12.07	Odd 2			H		serie
17.07	Kjelsås			B		serie
21.07	Arendal			H		serie
24.07	Vidar			B		NM-1
28.07	Fram Larvik		B		serie
08.08	Rosenborg 2		H		serie
14.08	Skeid			B		serie
19.08	Fløy				B		serie
22.08	Levanger		H		serie
28.08	Øygarden		B		serie
01.09	Vard 			H		serie
06.09	Odd 2			B		serie
11.09	Fløy				H		serie
19.09	Levanger		B		serie
26.09	Kjelsås			H		serie
03.10	Nardo			B		serie
10.10	Skeid			H		serie
16.10	Sotra			B		serie
23.10	Fram Larvik		H		serie
01.11	Rosenborg 2		B		serie
06.11	Notodden		H		serie
14.11	Arendal			B		serie		

SPILLERSTATISTIKKER:
Før årets sesongÅrets sesong
NavnKamperMålKamperMål
Breimyr, Henrik 27370
Dang, Alexander 10876
Dekovic, Matej 0 070
De Souza, Jefferson 0 010
Dunsby, Jakob 4 053
Formo, Chris 22371
Gjerde, Eskil Furre 0 020
Haughom, Simen 27752
Ismaili, Kujtim 0 060
Johannesen, Patrik 0 073
Korneiciks, Deniss 19000
Markovic, Adi 27370
Michalsen, Stian 0 072
Paulmin, David 0 000
Peterson, Andreas 23340
Sleveland, Stian 2174700
Steinskog, Hallvar 2 040
Strangstad, Sivert 0 070
Sveingard, Martin 0 070
Tollefsen, Sondre 1 000
Vatne, Scott 12151
Vieira, Miguel 0 070
Wawrzynkiewicz, Marcel 138370
TIL INNHOLDSSIDEN

ETTER TRE SPILTE SERIERUNDER TRONER EIK OG ARENDAL ØVERST PÅ TABELLEN. BEGGE HAR VUNNET ALLE SINE TRE KAMPER:

Vi leder tabellen på målforskjell, men Arendal imponerte sist runde med en solid borteseier mot Vard Haugesund. Det endte 1-0 på Haugesund Stadion, etter en nydelig kontring som tidligere EIK-spiller Ermal Hajdari (bildet over) satte i mål bak Thomas Kinn. Vard Haugesund står med seks poeng før de spiller mot Nardo i helgen. Alle disse tre er nok lag en vil finne i toppen utover i sesongen.

I sør tok Fløy i mot Fram Larvik til kamp i kveldssolen. 0-0 var fasit etter spilte 90 minutter på Flekkerøy. Som Viasat-programlederen Daniel Høglund sa: «Fløy-Fram Larvik er 90 minutter av livet en aldri får tilbake». Ett poeng til hvert av lagene ble det uansett, da en ikke får stilkarakterer i fotball.

Øygarden, som vi har på besøk av i dag, spilte sist runde mot Notodden. Bergenslaget hadde en 2-0-ledelse allerede etter 18 minutters spill. Det resultatet stod seg helt inn, og dermed tre viktige poeng til Øygarden. Tidligere Vidar-spiller Mats Thornes kom også inn for Øygarden.

På andre siden av landet spilte Oslo-lagene Skeid og Kjelsås lokaloppgjør mot hverandre. Kjelsås hadde mest ball, men var avskrudd i avgjørende situasjoner og gjorde fatale feil. Det utnyttet Skeid, som til slutt vant 4-0 over sine naboer. Jonny Buduson, fjorårets toppscorer for Skeid, har åpnet målkontoen og står med to mål på de tre første kampene.

Litt lenger nord var det også lokalderby, da Levanger tok i mot Nardo til kveldskamp. På måltavlen sto det til slutt 6-0 til Levanger, som var helt overlegne. Tidligere EIK-keeper Nicolai Larsen Berg holdt altså buret rent, etter at han i årets første hjemmekamp slapp inn fire mot Notodden. Arne Gunnes, som var Nardo sin toppscorer i fjor, meldte overgang til nettopp Levanger i vinter. Han stod for to av målene mot gamle lagkamerater, og er nå toppscorer i Postnordligaen avdeling 2. Gunnes har funnet motstandernes nett fire ganger på de tre første kampene.

Odd og Rosenborg 2 «tjuvstartet» runden på tirsdag. Rekruttlaget fra Skien trakk det lengste strået, og slo trønderne 1-0. Iker Carew var målscorer, en spiller som har gått gradene i Odd sitt akademi. Hvis en ser på lagoppstillingene til begge lagene, kan en se det varierer litt på laget de stiller med fra kamp til kamp. Muligens vil det også være slik utover i sesongen.

SISTE RESULTATER:
3. serierunde
29/6: Odd 2 - Rosenborg 2   		1-0
30/6:  Vard Haugesund - Arendal 	0-1
      Øygarden - Notodden		2-0
	  Flekkerøy - Fram Larvik		0-0
	  Egersund - Sotra			5-0
	  Levanger - Nardo			6-0
	  Skeid - Kjelsås				4-0

DENNE SERIERUNDEN:
3/7: Egersund - Øygarden Fram Larvik - Kjelsås 4/7: Sotra - Skeid Flekkerøy - Levanger Nardo - Vard Haugesund 5/7: Notodden - Odd 2 Rosenborg 2 - Arendal

OPPDATERT TABELL:
Egersund 3 3 0 0 11- 2 9 --------------------------------------- Arendal 3 3 0 0 6- 2 9 --------------------------------------- Skeid 3 2 0 1 8- 2 6 Levanger 3 2 0 1 12- 7 6 Vard Haugesund 3 2 0 1 5- 1 6 Odd 2 3 1 1 1 5- 5 4 Øygarden 3 1 1 1 4- 4 4 Notodden 3 1 0 2 6- 7 3 Kjelsås 3 1 0 2 3- 7 3 Nardo 3 1 0 2 3-11 3 Flekkerøy 3 0 2 1 2- 3 2 --------------------------------------- Fram Larvik 3 0 2 1 2- 6 2 Rosenborg 2 3 0 1 2 1- 5 1 Sotra 3 0 1 2 3- 9 1

TIL INNHOLDSSIDEN

Situasjon fra cupkampen mot Viking 1. mai 2011. Zlatko Tripic nærmest kamera mot venstre bildekant, med Rune Eik og Stian Vigrestad lenger bak. Vi ser også Martin Håland på bildet, mens lysluggen i vikingdrakt er Birkir Bjarnason, som nå spiller for italienske Brescia.

I 2021 ER DET TI ÅR SIDEN VI RYKKET OPP FRA TREDJE DIVISJON.
I DENNE ARTIKKELSERIEN SKAL VI GÅ GRUNDIG GJENNOM DET SOM SKULLE BLI EN AV TIDENES JUBELSESONGER FOR KLUBBEN OKKA, KAMP FOR KAMP. VI HAR OGSÅ BEDT SPILLERNE SOM VAR MED Å BIDRA MED SINE MINNER FRA OPPRYKKSSESONGEN.

EIK - VIKING 0-4
1. runde i cupen

EIK hadde vunnet to av tre seriekamper da Viking kom på besøk til Idrettsparken, mens gjestene lå nest sist i Tippeligaen etter fem serierunder. Man kunne dermed øyne en sensasjon, og hele 1.600 tilskuere møtte opp i Idrettsparken for å se EIK møte et Viking med tre egersundere på laget (Sæternes, Bjørdal og Veton Berisha).

EIKs cupdrøm ble imidlertid effektivt knust allerede i første omgang, da Viking omsatte tre av tre målsjanser i scoring. Minuttet før pause ble også Eirik Gohn utvist etter en tackling på Vidar Nisja, og da ble det tilnærmet umulig for EIK å komme tilbake.

Med ti mann leverte EIK en svært god andreomgang, og skapte faktisk flere gode målsjanser foran Rune Almenning Jarstein. Tigrenes effektivitet var dessverre ikke av samme kaliber som hos gjestene, som scoret en gang til like før slutt.

Etter kampen var det stort fokus på Zlatko Tripic, som hadde levert en god forestilling med sin uredde og pågående spillestil. Vikings trener Aage Hareide bekreftet sin interesse for unggutten, men det skulle fortsatt gå mange år før Tripic havnet i mørkeblå drakt. I mellomtiden skulle EIK få sin revansj over Viking, da vi slo dem ut fra cupen i 2017.

KAMPFAKTA:

EIK - Viking 0-4 (0-3)
Idrettsparken, 1.600 tilskuere

Mål: 0-1 Bengt Sæternes (12), 0-2 Erik Nevland (28), 0-3 Birkir Bjarnason (33), 0-4 Hannes Sigurdsson (89)

EIKs lag:
Asle Sirevåg, Rune Eik, Kristian Koldal, Kim Josef Haaland, Eirik Gohn, Zlatko Tripic, Stian Hunnestad, Stian Vigrestad, Jan Eric Gløpstad, Martin Håland, Stian Sleveland

Benyttede innbyttere:
Arnt Ove Ivesdal, Jan Eric Wetteland, Mathias Perttamo

VIDEO MED SCORINGENE:

TIL INNHOLDSSIDEN

Den harde kjerne av supportere på Hognestad-siden, snikfotografert av kameramennen i liften, under seriekampen mot Lyngdal i Idrettsparken i mai 2011.

EIK - Lyngdal 7-0
4. serierunde

Fire dager etter cup-exiten mot Viking var det tilbake til hverdagen da Lyngdal kom på besøk til Idrettsparken, til det som var den første seriekampen mellom de to lagene noensinne.

Lyngdal stod både uten poeng og scoringer før møtet med EIK, og ble presset tilbake allerede fra avspark av et aggressivt hjemmelag. Etter halvspilt første omgang kom det første målet, da Martin Håland omsatte en langpasning fra Kristian Koldal i scoring.

Koldal scoret deretter med to hodestøt i løpet av tre minutter, før Stian Sleveland økte til 4-0 med et utsøkt brassespark som gikk mellom beina på keeper. Da hadde Lyngdals Rolf Egeland også bommet på et straffe innimellom.

I andre omgang fortsatte EIK-dominansen. Stian Vigrestad økte til 5-0 etter en times spill, før Arnt Ove Ivesdal satte inn EIKs sjette mål med noe så sjeldent til han å være som et hodestøt.

Martin Tønnessen hadde kommet fra Randesund noen dager før, og debuterte for EIK med å lage forarbeidet til det sjuende målet, som ble satt inn av Jan Eric Torres Gløpstad.

Seieren sendte oss opp på andre plass på tabellen, to poeng bak Brodd, som fortsatt var ubeseiret. Klepp på tredje plass hadde vunnet sine fem første kamper, men hadde som kjent måttet starte sesongen med seks minuspoeng.

KAMPFAKTA:

EIK - Lyngdal 7-0 (4-0)
Idrettsparken, 210 tilskuere

Mål: 1-0 Martin Håland (22), 2-0 Kristian Koldal (26), 3-0 Koldal (29), 4-0 Stian Sleveland (36), 5-0 Stian Vigrestad (60), 6-0 Arnt Ove Ivesdal (65), 7-0 Jan Eric Gløpstad (90)

EIKs lag:
Asle Sirevåg, Vidar Nodland, Kristian Koldal, Jan Eric Wetteland, Rune Eik, Zlatko Tripic, Arnt Ove Ivesdal, Stian Vigrestad, Jan Eric Gløpstad, Martin Håland, Stian Sleveland.

Benyttede innbyttere:
Arild Nodland, Martin Tønnessen, Sigmund Hunnestad

VIDEO MED HØYDEPUNKT:

TIL INNHOLDSSIDEN

Kristian Koldal ble tatt opp i A-troppen vinteren 2006. Han fikk mye tillit av trener Jimmy Quinn utover våren, stort sett som høyre kantspiller i irens 3-5-2-system. Etter at Quinn forsvant, figurerte Kristian bare sporadisk i startelleveren, men de neste sesongene etablerte han seg på A-laget som en anvendelig spiller som kunne brukes i mange posisjoner.

I 2011 var det først mot slutten av sesongen at Kristian fikk en lengre sammenhengende periode i startelleveren. Han spilte fra start som midtstopper i de åtte siste kampene, og leverte sitt viktigste touch på ballen i EIK-drakta da han stusset Asle Sirevågs lange utspill videre til Hans Marius Slettebø, i forkant av utligningen vår i seriefinalen på Klepp. Kristian forteller at det selvsagt er denne hendelsen han husker best fra opprykksesongen: - Publikumsbrølet da Espen scoret er noe jeg aldri vil glemme, sier han: - Og det tok jo helt av i garderoben etter kampen og videre utover kvelden. Det er et minne for livet, og noe som stadig dukker opp i samtaler med gamle fotballkompiser!

Kristian holder også fram kameratskapet de hadde i troppen den gangen: - Vi var en veldig sammensveiset gjeng, der både spillere og trenerteamet gikk veldig godt sammen. Det var trolig nøkkelen til at vi klarte å rykke opp, etter å ha vært nære på året før, sier Kristian.

I opprykksesongen startet Kristian i halvparten av de 26 seriekampene, mens han kom innpå som innbytter i seks av dem. Han scoret tre ganger, hvorav to headinger i løpet av tre minutter mot Lyngdal (se to sider lenger framme).

Kristian fortsatte å spille på A-laget i ytterligere to sesonger, men det ble mest innhopp fra benken de to siste årene. Han scoret et svært viktig vinnermål i vår første bortekamp etter opprykket, mot Nest-Sotra på Ågotnes i april 2012. Ellers vil mange huske ham for noen skikkelig susende langskudd. Totalt spilte Kristian 213 A-kamper, mens det ble 33 scoringer.

I dag følger Kristian opp to av sine barn på henholdsvis EIKs G11 og J12-lag, men innrømmer at han dessverre får med seg altfor få av A-lagets kamper.
Kristian, slik han ble presentert i programmet vårt i sesongen 2011.
TIL INNHOLDSSIDEN

ØRJAN NODLAND
- holder orden på "de tørre tall"!

DE SOM VAR INVOLVERT I FOTBALL FØR DEN DIGITALE VERDENEN GJORDE SITT INNTOG, HUSKER DOMMERKORTENE, SOM MÅTTE SENDES TIL KRETS OG FORBUND VIA POSTEN. NÅ GÅR ALL SLIK KOMMUNIKASJON DIGITALT, VIA NFFS FIKS-SYSTEM.

De siste årene er det Ørjan Nodland som har hatt denne oppgaven når EIKs A-lag er i aksjon på hjemmebane. Ørjan forteller at han fikk ansvaret første gang sommeren 2014, og foruten et opphold i 2015 (da han var oppmann for A-laget) har han hatt oppgaven siden.

Men hva går denne jobben ut på? - Min oppgave er å være kamprapportansvarlig. Jeg bruker NFFs informasjon- og kommunikasjonssystem (FIKS) via data. Det benyttes til å administrere og gjennomføre all fotballaktivitet i NFF-regi. I dette tilfellet er det kamprapportering med registrering av kamphendelser. På kampdagene møter jeg senest halvannen time før kamp. Da skal det først sjekkes om spillertroppene samt lagledelsen for begge lagene er lagt inn i FIKS. Dette er klubbenes ansvar å gjøre på forhånd. Når dette er gjort, skrives kamprapport ut til dommertrio. I tillegg skriver jeg ut en medierapport (lagoppstillinger) til pressefolk og sponsorer. Under kampen er det å oppdatere hendelser i kampen, slikt som mål, kort og bytter. Når kampen er over skal siste info registreres, før turen går til dommergarderoben der jeg gjennomgår hendelsene

som jeg har registrert sammen med dommertrio. Hvis infoen stemmer, kan jeg sjekke ut og er ferdig for dagen, forteller Ørjan.

Jobben som FIKS-ansvarlig pleier stort sett å gå uten dramatikk, men Ørjan forteller at det hender temperaturen kan bli høyere enn vanlig dersom det har vært noen kontroversielle dommeravgjørelser i løpet av en kamp:
- Jeg kan vel huske noen av bortelagets trenere har kommet inn og vært uenig og frustrert over dømmingen, smiler han. Uten å utdype nærmere hvem han sikter til.

Ørjan forteller videre at det er en oppgave han trives veldig godt med: - Jeg får dyrket min store interesse og lidenskap, som er fotball. Samtidig synes jeg det er givende å kunne bidra for klubben i mitt hjerte.

Hans egen fotballkarriere stoppet etter junioralderen. Senere har Ørjan vært trener for forskjellige lag i ungdomsavdelingen gjennom flere år, samt bidratt oå fotballskoler og akademier. Han forteller også at han under studietiden i Bø i Telemark var oppmann for Skarphedins A-lag i tredje divisjon.

Ørjan er også aktiv som dommer, og er inne i sin fjerde sesong som kampleder. Han er også oppmann for rekruttlaget og dommeransvarlig i klubben, foruten at han også sitter i barne- og ungdomsstyret. Så det er ikke få timer han legger ned for klubben i løpet av en uke.

TIL INNHOLDSSIDEN


Trykk på brikka du ønsker å flytte - trykk deretter på feltet du vil flytte den til.

Se eventuelt på miniatyrbildet for å se hvordan det ferdige puslespillet ser ut.
Om bildet ikke kommer fram, forsøk å last siden en gang til.
Puzzle


Trykk på bildet for å se løsningen.
TIL INNHOLDSSIDEN
TIL INNHOLDSSIDEN
TIL INNHOLDSSIDEN
Samme dag som vi serieåpnet mot Nardo, foregikk det en kamp i fotball-Norge som (når de store linjene skal dras) var av adskillig større viktighet.

Jeg tenker da på det ekstraordinære fotballtinget, og avstemningen om Norge skulle boikotte VM i Quatar eller ikke. Overraskende for meg, så endte voteringen i et nokså klart nei til boikott, noe som var i strid med mange av signalene som på forhånd hadde kommet fra både klubber og supportergrupperinger. I stedet for stemte tinget for en linje der man skal forsøke å påvirke gjennom dialog og samarbeid. Naivt spør dere meg!

NFF hadde på forhånd laget en utredning med 26 punkt på hvorfor de ikke gikk inn for en boikott. Samtidig la de seg flate for det manglende engasjementet tidligere i prosessen, og lovte bot og bedring. For sent og for lite, spør dere meg. I sin iver etter å tekke pengemaktene og sjefene i FIFA, har den norske forbundsledelsen fullstendig mistet gangsynet!

Kampen om fotballens sjel er nesten like gammel som sporten selv. I vinter så jeg Netflix-serien «The English game», som forteller historien om brytningstiden mellom amatør- og proffotball i England på slutten av 1800-tallet. De velstående gentlemen fra sør kjempet en hard kamp mot nyrike industribyggere fra Nord England, men måtte til slutt gi tapt. Resultatet av den kampen har siden utviklet seg til den fotballsporten vi kjenner i dag. Der pengene rår på alle nivåer som ikke er ren hobbyfotball.

Denne utviklingen har dermed forlengst nådd helt inn i vår egen lille klubb. Jeg hører av og til noen argumentere om at det har gått altfor langt her i EIK også, og det er folk som lengter tilbake til fredagskvelder på Orre og Figgjo, der de som representerte oss var hundre prosent amatører. Jeg ser poenget, og det kunne saktens friste med flere borteturer på 45 minutter hver vei. Men om vi ikke lenger stiller med elleve amatører på banen, så er det heldigvis plass til oss amatører i kulissene. Og det synes jeg på mange måter kan forsvare den satsingen som skjer i vårt kjære EIK. Det er fortsatt plass til ildsjeler som ikke tar ut et øre i lønn eller utbytte for arbeidet de legger ned. Heldigvis!

Fotball på toppnivå har derimot totalt fjernet seg fra å være en folkelig sport. Toppspilleres lønninger er hinsides det den vanlige mann kan forstå seg på, og tiden da stjernespillerne gikk på puben sammen med supporterne etter en kamp er for lengst en saga blott. Da de største klubbene i Europa i vår annonserte sin "Superliga", var reaksjonene nesten enstemmig negative fra supportermiljøene. Presset ble i løpet av kort tid så stort at planene måtte skrinlegges. En foreløpig seier for supporterne mot kapitalmaktene. En av få dessverre. Og at siste ord er sagt i denne saken er nokså tvilsomt.

For det er liten tvil om at fotballsporten mer og mer styres av folk som er fullstendig ute av takt med vanlige folks tanker og meninger. Derfor var jeg så overrasket over at ikke fotball-Norge talte Roma midt i mot, og stemte for å boikotte neste VM. Fotballforbundet hadde riktignok som tidligere nevnt brukt mye tid (og sikkert penger) på å argumentere for dialog i stedet for boikott, men at den vanlige ting-representant skulle kjøpe de argumentene så jeg ikke for meg. På sosiale medier var reaksjonene nesten entydig positive angående en eventuell norsk boikott. Mange supportere fra andre land mente at Norge kunne ha banet vei for en større internasjonal reaksjon på det som selv en uten luktesans kan kjenne er fullstendig korrupt.

Det å boikotte en hver sak en ikke liker, er selvsagt en krevende øvelse. Hver og en av oss kan møte oss selv i døra på så mange forskellige arenaer. Hva med buksa jeg kjøpte i sist uke: Fikk hun som sydde den på fabrikken i Bangladesh en rettferdig lønn? Eller avocadoen vi brukte på fredagstacoen: Ble den dyrket fram under bærekraftige forhold?

Disse spørsmålene kunne fylt mange ark. Men for meg går det en grense når fotballen bevisst krenker menneskerettigheter og liv. Skal vi virkelig sette oss til rette i godstolen og la oss underholde neste desember, når vi samtidig vet at hundrevis av slavearbeidere mistet livet for hver stadion som ble bygget? For min egen del er svaret et klart NEI. Og skulle vårt statlige fjernsynsselskap finne på å betale FIFA for å dekke galskapen, så vil jeg gjøre det jeg kan for å nå opp til kringkastingstoppene med mine protester!

TIL INNHOLDSSIDEN
TIL INNHOLDSSIDEN