EIK fotball ønsker dere alle velkommen til ny seriekamp her i Idrettsparken, denne gang mot Odd 2.

Vi måtte nøye oss med ett poeng i Haugesund sist onsdag, i en kamp der vi mistet grepet etter å ha vært klart best i første omgang. Vard borte har nesten alltid vært en lei nøtt for oss, så isolert sett ville vi vel vært rimelig fornøyd med poengdeling der oppe. Men det var sikkert flere enn meg som satt med en følelse at vi hadde gitt bort seieren med måten vi opptrådte på etter pause.

Sist hjemmekamp mot Øygarden ble også en tett og jevn affære, der vi til slutt vant en knapp 1-0-seier. Kampen ble akkurat så spennende som en fotballkamp kan være, der det handlet om å forsvare en ledelse på best mulig måte. Det gjorde vi på utmerket vis, mot en motstander som var langt bedre i denne kampen enn den foreløpige tabellplasseringen viser. Det er lenge siden et lag har kommet til Husabø med en såpass offensiv innstilling, og kanskje var det taktiske nivået begge lagene viste kampens største beholdning.

I kveld venter trolig en helt annen type kamp, mot det som sannsynligvis blir et nokså ungt Odd-lag. Deres A-lag spilte kamp i Molde i går kveld, og det vil forundre meg veldig om mange av reservene derfra er med i dag. Vi må uansett være påskrudde, mot det som er et talentfullt ungt lag med friske bein. Men med riktig innstilling og konsentrasjon så bør vi sitte igjen med tre poeng når klokka tikker mot 18:20.TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN

EIK
30 Miguel Vieira
33 Marcel Wawrzynkiewicz
 4 Henrik Breimyr
 5 Matej Dekovic
 3 Adi Markovic
 6 Andreas Petersson
21 Stian Rokås Michalsen
 8 Sivert Strangstad
 7 Patrik Johannesen
20 Simen Haughom
10 Alexander Dang

INNBYTTERE:
 1 David Paulmin
 2 Stian Sleveland
11 Chris André Formo
13 Jakob Maslø Dunsby
14 Kujtim Ismaili
15 Eskil Furre Gjerde
16 Hallvar Steinskog
22 Martin Sveingard
27 Scott Vatne
ODD 2
12 Leopold Wahlstedt
 6 Dennis Gjengaar
13 Kevin Egell-Johnsen
19 Thomas Hallstensen
24 Bjørn Mæland
 2 Jesper Svenungsen Skau
14 Conrad Wallem
18 Syver Aas
 9 Tobias Holtan Henriksen
10 Onyekachi Hope Ugwuadu
16 Iker Carew Erazo Ormaza

INNBYTTERE:
 1 Peder Nygaard Klausen
 8 Anders Hartveit Ryste
11 Samuel Skree Skjeldal
17 Sebastian Rønningen Jørgensen
22 Emmanuel Baru Gisa
23 Magnus Hafredal Løkken

DOMMER:
André Bjørgen Birkeland (SK Djerv 1919)

ASSISTENTDOMMERE:
Julian Rene Blanckaert (Våganes FK)
Shpetim Vrenezi (Hinna FK)


DAGENS KAMPSPONSOR:

GAVEKORT TIL DAGENS EIK-SPILLER:DAGENS KAMPBALL ER SPONSET AV:

TIL INNHOLDSSIDEN
BLI MED PÅ TRIBUNEKAMPEN!

Sammen med Norsk Tipping lanserer alle klubbene i PostNord-ligaen Tribunekampen.no!
Her kan du teste din evne til å tippe utfallet til alle kampene i 2021-sesongen og vinne masse premier!

Deltagerne kan med sin deltagelse bidra til at sin valgte klubb vinner 10 000,- ved sesongslutt. Deltager kan også vinne gavekort på 2 000,- til seg selv ved sesongslutt, samt to sesongkort til neste sesong hos sin favorittklubb.

GÅ VIDERE TIL TRIBUNEKAMPEN.NO

TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN
"VI MÅ IKKE LA REDSELEN
FOR Å GJØRE FEIL
PREGE SPILLET VÅRT"
Da er vi klare for ny kamp mot Odd 2. Jeg ønsker alle våre supportere velkommen, og takker for støtten dere har gitt oss så langt i sesongen!

Inngangen til kampen har vært å ha fokus på oss selv. Det er ofte vanskelig å vite hva slags mannskap disse toerlagene kommer med. I fjor kom Odd med et veldig ungt og urutinert lag, men vi kan ikke tillate oss å tro at årets kamp vil bli lik den i fjor. Vi må være forberedet på en best mulig motstander, og gjøre våre forberedelser deretter.

Etter uavgjortkampen i Haugesund sist onsdag, fikk spillerne to dager fri, før vi trente taktisk lørdag og søndag. Vi dominerte kampen mot Vard i første omgang, og hadde hele oppgjøret i vårt spor. En dårlig femtenminuttersperiode i andre omgang ødela for det gode resultatet vi hadde lagt grunnlaget for før pause, men vi må forsøke å ta lærdommen fra det som skjedde der med oss videre.

Det handler om å opptre profesjonelt i samtlige nitti minutter, og ikke la redselen for å gjøre feil prege spillet vårt. Vi så igjen mot Vard at når vi bruker ballen til vår fordel, så er vi gode. Vi kommer til mange muligheter på siste tredjedelen, men opplever at vi må jobbe med å bli enda skarpere i den fasen av spillet. Det skal vi øve på og ha fokus på framover.

Når det gjelder skadesituasjonen, så fikk Jefferson seg en trøkk på den tåa han opererte i kampen mot Øygarden. Han vil trolig være i full trening i løpet av en uke eller to. Deniss jobber også hardt med å komme tilbake, men er foreløpig mest "på sykkelen". Ellers stiller vi med skadefritt mannskap, og er klare til å kjempe for tre nye poeng i dag mot Odd 2!

TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN
"HERLIG Å HØRE AT PUBLIKUM
SATTE PRIS PÅ JOBBEN
VI LA NED MOT ØYGARDEN!"Da kan jeg ønske dere velkommen til ny hjemmekamp mot Odd 2. Siden sist jeg skrev, så har vi vunnet en jevn kamp mot Øygarden, og spilt uavgjort i Haugesund mot Vard. Hjemme mot Øygarden spiller vi en helt OK kamp. Vi skaper mye mer enn dem framover på banen, og slipper vel egentlig til kun to langskudd. Derfor klarer vi å vippe en ellers spillemessig jevn kamp i vår favør.

Mot Vard ble det nokså likt. Vi spilte en god første omgang, der vi skapte mye og de ingenting. Men dessverre gjorde vi en del veldig enkle feil i andre omgang, og derfor ga vi nærmest bort seieren. Mot Øygarden var vi smarte og rutinerte, mens vi ikke klarte å opptre like profesjonelt mot Vard. Det er noe som fortsatt irriterer meg når jeg tenker på det. Vi har tatt 13 av 15 poeng, men det burde vært full pott!

Det som er svært positivt er at vi har holdt nullen i tre av fem seriekamper, og totalt bare sluppet inn tre mål. Det at vi slipper våre motstandere til få sjanser er et godt utgangspunkt for å vinne fotballkamper, så det må vi fortsette med. Så kan vi spille enda bedre framover på banen, og det er noe vi jobber kontinuerlig med å forbedre.

I dag kan det kanskje ligge en felle i å undervurdere det som sannsynligvis er et svært ungt Odd-lag. Den fella ønsker vi ikke å gå i. Vi skal fokusere på oss selv uansett hvem vi spiller mot, og vår jobb er å prestere så godt som mulig både som lag og som enkeltspillere. Noe annet er heller ikke noe alternativ dersom vi ønsker å rykke opp.

Til slutt vil jeg nevne at vi spillere satte pris på den støtten vi fikk fra tribunen mot Øygarden. Selv om vi ikke glitret så veldig offensivt i den kampen, så jobbet vi hardt for hverandre og ofret alt for å vinne kampen. Da er det herlig å høre at publikum setter pris på den jobben vi legger ned. Så håper vi å følge opp i dag med scoringer og nok en hjemmeseier!

TIL INNHOLDSSIDEN


Stiftet: 1894
Hjemmebane: Skagerak Arena, kunstgress
Trener: Martin Reier
Fjorårets plassering: 13. plass i 2. divisjon avdeling 2
Spilt for begge klubber: Bengt Sæternes, Aleksandar Corovic, Nicolai Larsen Berg


Andrelag har i mange år vært omdiskutert i norsk fotball. Kritikken har vært spesielt rettet mot bruk av A-lagsspillere, hvor dette har blitt praktisert ulikt etter hvor prekært det har vært med poengfangst. Odd, Vålerenga og Rosenborg er per i dag de eneste som har sine andrelag på nivå tre i norsk fotball.

Odd 2 har vært særdeles stabile, og foruten 2008 og 2009, har andrelaget deres holdt seg i 2. divisjon siden 2003. En veldig sterk prestasjon av telemarkingene. I fjor var det likevel nære på. Laget endte på 13. plass, men siden ingen rykket ned i “Pandemi-sesongen”, beholdt de likevel plassen. Så vet man ikke om laget hadde stilt sterkere dersom nedrykksfaren hadde vært reell.

Det er ikke tilfeldig at det er nettopp Odd som har hatt sitt andrelag så lenge på dette nivået. De har hatt stabilitet på trenersiden med Dag Eilev Fagermo i mange år, før hans assistent, Jan Frode Nornes overtok i 2020. Under Fagermo og Nornes har klubben vært bevisst på utvikling av egne spillere.

Odd har tett samarbeid med de andre klubbene i fylket, og uttrykk som telemarksmodellen har blitt flittig brukt. Det innebærer at spillere fra mindre klubber kan hospitere tidlig. Odd fikk tidligere kritikk for å hente spillerene fra mindre lag tidlig, men de senere årene har man prøvd å la spillerne få bli lenger i moderklubbene og heller trene med Odd.

Odd 2 har en fast stamme med spillere, og har brukt få spillere fra A-laget så langt i sesongen. Unntaket er den tidligere Sandnes Ulf-spissen Kachi, eller Onyekachi Hope Ugwuadu, som er bak Mushaga


Bakenga og Tobias Lauritsen i køen på A-laget. Nigerianeren står med tre scoringer på fem kamper denne sesongen. Conrad Wallem og Leopold Wahlstedt ble begge hentet fra Arendal før sesongen og har spilt en del for andrelaget i år. De ses på som fremtidige A-lagsspillere.

Både Syver Aas og Dennis Gjengaar er født i 2004, og spiller regelmessig på laget. Særlig Aas er en man har forventninger til, og tidligere i sesongen kom debuten på A-laget. Se også opp for 18-åringen Iker Carew Erazo Ormaza. Han har vært på prøvespill i Sheffield United. I et intervju med Nettavisen kunne han fortelle at han er oppkalt etter både Iker Casillas og John Carew.

Andre navn som går igjen er Bjørn Mæland, Eirik Gayi, Kevin Egell-Jonhsen og Thomas Hallstensen. Ellers har Solomon Owusu og Espen Ruud fått spilletid, men begge er relativt faste på A-laget og har vært ute med skader.

Sesongstarten har vært helt ok, for laget som av mange bookmakere var tippet i bunnen. Det eneste laget man har slått er Rosenborg 2, mens det har blitt uavgjort mot Fram og Fløy, og ettmålstap mot henholdsvis Kjelsås og Notodden. Så det er ikke mye som tyder på at fjorårets 0-8-tap i Egersund skal gjentas. I forrige runde ble det uavgjort hjemme mot Fløy. Et isolert sett greit resultat, men ettersom Fløy spilte med 10 mann i 80 minutter burde nok Odd-rekruttene fått mer ut av oppgjøret.

TIL INNHOLDSSIDEN
Iker Carew i kamp med Stian Sleveland i fjorårets kamp her i Idrettsparken.
18-åringen har spilt alle kampene til Odd 2 i år, og scoret vinnermålet da
Odd vant 1-0 over Rosenborg. Det er lagets eneste seier foreløpig.
Navn							Posisjon		Alder		Siste klubb				Debut

Leopold Wahlstedt				keeper		22			Arendal					2021
Peder Nygaard Klausen			keeper		18			Kragerø					-

Kevin Egell-Johnsen				forsvar		21			Stathelle				2017
Jesper Svenungsen Skau			forsvar		18			Pors					2020
Thomas Hallstensen				forsvar		19			Florø					2020
Dennis Gjengaar					forsvar		17			Ørn Horten				2020
Samuel Skree Skjeldal				forsvar		18			egen jr					2020
Solomon Owusu					forsvar		25			Raufoss					2021

Sebastian Rønningen Jørgensen	midtbane	18			Kragerø					2020
Bjørn Mæland					midtbane	20			Eidanger					2018
Conrad Wallem					midtbane	21			Arendal					2021
Magnus Hafredal Løkken			midtbane	18			egen jr					2020
Kristian Isaksen					midtbane	19			egen jr					2020
Emmanuel Baru Gisa				midtbane	18			Kragerø					2020

Tobias Holtan Henriksen			angrep		18			Pors					2020
Iker Carew Ormoza				angrep		18			egen jr					2019
Onyekachi Hope Ugwuadu			angrep		24			Sandnes Ulf				2020
Syver Aas						angrep		17			egen jr					2019
Anders Hartveit Ryste			angrep		16			Nome					2021


TIL INNHOLDSSIDEN

Odds Dennis Gjengaar på etterskudd mot Chris Formo i fjor i Idrettsparken.
Formo scoret ett av EIKs åtte mål i kampen, som endte 8-0.
TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN

Noen bilder fra vår siste hjemmekamp mot Øygarden:

TIL INNHOLDSSIDEN

SESONGKORT

Priser for sesongkort er som følger:

Voksen – 1000 kr,-
Barn under 16 år – 500 kr,-
Familie – 2500,- (2 voksne med X antall barn)

ENKELTBILLETTER

På grunn av corona-restriksjoner vet vi ikke hvor mange enkeltbilletter som vil bli lagt ut til hver kamp. Info om dette vil komme på vår hjemmeside i forkant av hver hjemmekamp. Priser på enkeltbilletter er kr 100,- for voksne og kr 50,- for barn under 16 år.

BORTEKAMPER

Enn så lenge anbefales det ikke å reise til bortekamper. Skulle det bli en åpning for det, sjekk på hver enkelt klubbs hjemmeside for ledige billetter. Vi vil også oppdatere slik info på vår hjemmeside i forkant av hver bortekamp.


TIL INNHOLDSSIDEN


MIGUEL VIEIRA:
"- Valgte EIK først og fremst på grunn av Ojan"


30 ÅR GAMLE MIGUEL VIEIRA ER NYESTE TILSKUDD I EIKS A-LAGSTROPP. DEN PORTUGISISKE KEEPEREN KOM TIL KLUBBEN I SLUTTEN AV MAI DA BÅDE DAVID PAULMIN OG DENISS KORNEICIKS SLET MED SKADER LIKE FØR VI SKULLE STARTE MED KAMPENE. I DE FØRSTE KAMPENE DENNE SESONGEN HAR HAN VEL VIST AT VI HAR FÅTT FATT I EN KLASSEKEEPER. SENEST DA HAN TO GANGER REDDET DA VARDS ANGRIPERE VAR ALENE GJENNOM I SISTE KAMP.

DU KOM TIL EIK LIKE FØR KAMPENE TOK TIL. FORTELL OM PROSESSEN HVORFOR DU ENDTE OPP HER:
- Jeg var uten kontrakt etter at jeg avsluttet sesongen med Mjøndalen i fjor, og kom her til Egersund på prøvespill i mars. Men så ble det slik at ingen helt visste når serien kunne komme i gang, og derfor reiste jeg hjem til Sandefjord, der jeg bor med min kone og mine barn. Da det ble gitt klarsignal for å starte opp sesongen, ringte Ojan meg igjen. Jeg likte hans tanker om fotball, hans ambisjoner og måten han behandlet meg på, så det er vel riktig å si at jeg først og fremst valgte EIK på grunn av ham.

OG SÅ LANGT HAR DET VIST SEG Å VÆRE ET RIKTIG VALG?
- Ja, hittil har det gått bra. Vi gjør det bra som lag, og jeg begynner å spille slik jeg vet jeg kan. Jeg kom jo hit samme morgen som vi skulle møte Vard i sesongens første treningskamp. Da var jeg ikke i særlig god form. Jeg hadde jogget litt rundt i nabolaget hjemme i Sandefjord, men fotballformen var det så som så med. Da hjelper det å ha litt rutine, og ikke være en unggutt på tjue år. Du har den nødvendige erfaringen og selvtilliten som skal til for å tilpasse deg forholdsvis raskt. Formen kom også nokså kjapt, og jeg følte at etter at vi hadde spilt mot Ulf i Sandnes, så var jeg omtrent der jeg skulle være.

HVORDAN ER DET Å KOMME INN I EN NY SPILLERGRUPPE SÅPASS SEINT I SESONGFORBEREDELSENE?
- For min del gikk det bra. Spillergruppa her har en positiv energi, som stråler ut til omgivelsene. Vi forventer å vinne, og det er gjerne det man kaller en vinnermentalitet i gruppa som en helhet. Det kunne vi se etter at vi hadde spilt uavgjort mot Vard på onsdag. Da var det nærmest kaos i garderoben, og jeg tror alle gikk i seg selv for å kjenne på hva som bør forbedres til neste gang. Heldigvis kommer kampene kjapt, og allerede i kveld har vi en ny sjanse for å vise hva vi er gode for!

Fortsettes neste side->

TIL INNHOLDSSIDEN

Bildet over: Miguel Vieira klarerer med beina under kampen mot Vard sist onsdag. (Fotograf: Matteus Bårdsen)


FORTELL LITT MER OM HVORDAN KARRIEREN DIN STARTET!
- Jeg har alltid likt fotball, og kom med i noen treningsgrupper som var organisert av Boavista FC nokså tidlig i barndommen. Boavista er en stor klubb fra Porto i det nordlige Portugal, og å få innpass der er ganske gjevt. Først var det bare treninger på lørdager, men etter en fotballskole jeg var med på en sommer, fikk jeg sjansen til å knytte meg mer opp i mot klubbens akademi. Jeg fikk oppleve å reise rundt på turneringer i hele Europa, noe som var veldig spennende.

MEN DU FIKK IKKE A-LAGSKAMPER DER?
- Nåløyet for å slå gjennom hos en så stor klubb er selvsagt veldig trangt, og for meg ble det å ta steget ned til to lokale klubber med navn Pasteleira og Padroense, der jeg spilte juniorfotball. Siden fikk jeg sjansen i Gondomar, som spilte i Secunda B-divisjonen. Der fikk jeg spille et par sesonger, og der fikk jeg min første smakebit av profesjonell fotball. Men så måtte jeg i militæret, og fikk et avbrudd fra fotballen.

SIDEN GIKK FERDEN TIL KYPROS!
- Treneren jeg hadde i Gondomar fikk sjansen til å overta som trener i Doxa, som på den tiden spilte på nest øverste nivå på Kypros. Han tok med seg fem spillere fra Gondomar, deriblant meg. Vi rykket opp til øverste divisjon på første forsøk, noe som var fantastisk å være med på. Men så er det jo slik i et land som Kypros, at det er en del rot rundt det organisatoriske og økonomiske. Sesongen varte i ti måneder, men så fikk vi kanskje bare betalt for sju. Sola skinner hele tiden, og det er milevis med blanke strender der. Men selv som fotballspiller har du regninger å betale og forpliktelser som skal følges opp, så dermed ble det en del klubbytter for meg der nede de neste årene. Jeg fikk oppleve å rykke opp også med AEK Kouklion, og spilte litt på øverste nivå for dem. Siden var jeg også innom Karmiotissa og

Anagennissi. Men det er vel riktig å si at etter å ha vært der i over fem år, så hadde jeg fått nok av rotet i klubbene.

OG DERETTER BLE DET KALDE OG MØRKE NORGE!
- Jeg traff jo hun som senere ble min kone på Kypros. Uten henne hadde jeg nok aldri vurdert å flytte opp hit, der både vær og lynne er nokså annerledes i forhold til det jeg er vant med hjemmefra. Ikke minst når det gjelder det rent sosiale. Det er nok riktig at nordmenn er mer reserverte enn folk som kommer fra mer sydlige breddegrader. Men jeg tok sjansen på å følge med til hennes hjemland, og var heldig som fikk kontrakt med Ørn Horten like etter at vi kom hit. Det var jo norsk tredje divisjon, som var noen step ned fra kypriotisk toppserie, men noen ganger må man ta det man får. Og rett skal være rett: Ørn var en veldig fin plass å være!

ENDELIG FIKK DU SJANSEN I MJØNDALEN:
- Ting gikk bra for meg i Ørn, og jeg fikk sjansen til å gå til Mjøndalen høsten 2019. Så ble jo 2020 en veldig spesiell sesong, der det kun var førstelaget som spilte kamper. Jeg satt på benken det meste av sesongen, men fikk sjansen i tre kamper helt mot slutten. Det gikk bra, men som fotballspiller så ønsker man spilletid. Det kunne ikke Mjøndalen garantere meg, så derfor er jeg her i EIK nå.

DU ER TRETTI ÅR NÅ. HVA TENKER DU OM FRAMTIDEN?
- Sommeren for to år siden var jeg med på noen fotballskoler i regi av Urædd i Porsgrunn. Det var interessant, og jeg ønsker nok å se om jeg kan finne noen muligheter for å jobbe innen fotball også når den aktive karrieren en dag tar slutt. Samtidig så ser jeg ikke det som et must. Jeg er ganske nevenyttig, og har interesse for bygg og konstruksjon. Så kanskje kan jeg få en framtidig yrkeskarriere innen det feltet. Det vil tiden vise!

MEN FORELØPIG ER FOKUSET Å SPILLE BRA FOR EIK GÅR JEG UT FRA. I DAG MØTER VI ODD 2. HVA TENKER DU OM DEN KAMPEN?
- Etter uavgjort i sist kamp, så ønsker vi veldig sterkt å vinne i dag, og ta tre poeng. Det må vi også, dersom vi skal holde følge med Arendal i toppen. Så er det jo slik at man aldri helt vet med disse toerlagene. Noen ganger kommer de med en drøss med elitespillere på laget, noe jeg synes er unfair. Jeg opplevde det noen ganger med Ørn, når lag som Vålerenga 2, Strømsgodset 2 og Start 2 kom med sterke mannskap. Det forrykket egentlig balansen i divisjonen. Vi ønsket å rykke opp, men fikk ting ødelagt fordi disse lagene stilte sterkere mot oss enn de gjorde mot noen av våre konkurrenter. Men tilbake til dagens kamp, så må vi holde fokus på det vi skal gjøre, og sørge for at vi er på tå hev uansett hvem vi møter. Da skal vi også være vanskelige å slå!
TIL INNHOLDSSIDEN

Vi søker frivillige til kampdagsarrangement!

Serien i gang, og i den forbindelse er vi på jakt etter 3-4 personer som kan tenke
seg å hjelpe til litt på kampdagene med enkel opp- og nedrigging av stadion.

Selve jobben tar ikke lang tid dersom vi er flere som deler på arbeidsoppgavene.
Under kampen har du ingen arbeidsoppgaver, men kan forhåpentligvis nyte god fotball
gratis. Det er heller ikke et must at du kan være med på alle kampene.

Vi søker også etter en "reservespeaker" som kan trå til ved behov.
Dette er også en kjekk måte å oppleve kamp på.

Vi håper noen der ute er interesserte.

Ta kontakt med oss på e-post: kenneth@eikfotball.no

TIL INNHOLDSSIDEN


POSTNORDLIGAEN, 03. JULI 2021, IDRETTSPARKEN
REFERAT

Etter to hjemmekamper der motstanderen nesten bare var interessert i å ligge bakpå og forsvare seg, fikk vi en mye tøffere test mot et godt Øygarden-lag.

Det ble en nokså sjansefattig kamp, der begge trenerteamene hadde gjort hjemmeleksa. Kampen ble derfor først og fremst en oppvisning i taktisk disiplin.

Stian Michalsen kunne gitt EIK ledelsen allerede i det første spilleminuttet, men skuddet hans ble fint reddet av Borger Thomas i Øygardens mål. Deretter skjedde det fint lite foran målene før halvtimen var spilt. Da kom EIK på et hurtig angrep, der Patrik Johannesen skjøt hardt fra rundt 20 meters hold. Thomas reddet skuddet, men slo returen rett i beina på Stian Michalsen, som elegant fintet ut Fredrik Flo, før han plasserte ballen i keepers lengste hjørne.

Etter pause hadde Øygarden ballen mest, men vi forsvarte oss meget bra, og bortsett fra noen avslutninger fra distanse kom gjestene aldri nær en utligning.

LAGOPPSTILLING:

KAMPFAKTA:

Målene: 1-0 Stian Michalsen (34)

Gule kort EIK: Markovic, Johannesen

Dommer: Abdulhadi Al-Fahad (Ekholt BK)

Tilskuere: 500


SCORINGEN:

TIL INNHOLDSSIDEN


POSTNORDLIGAEN, 07. JULI 2021, HAUGESUND STADION
REFERAT

Kampen åpnet nokså jevnt, men utover i første omgang tilrev vi oss et klart spillemessig overtak. Vard forsvarte seg imidlertid godt fram til en liten halvtime var gått. Da kom vi på et flott angrep, der Patrik Johannesen sendte ballen ut til Marcel Wawrzynkiewicz på høyresiden. Innlegget landet presist på Johannesens hode, og vår færøyiske landslagsspiller styrte ballen inn i vinkelen bak en sjanseløst Thomas Kinn.

Etter pause skiftet kampen karakter. Vard leverte et skremmeskudd allerede i første minuttet da et skudd slo i stolperota bak Miguel Vieira. Et mye mer aggressivt hjemmelag tok tak i kampen, og midtveis i omgangen var det bare en flott parade av Vieira som hindret utligning da Erling Myklebust var helt alene gjennom. Vard-angriperen fikk sin revansje to minutter senere, da han driblet seg fint inn i EIKs sekstenmeter før han utlignet med et hardt skudd fra ti meters hold. I denne perioden slet vi veldig med å holde unna for hjemmelaget, som muligens også ble snytt for en scoring da Jo Stålesen ble avblåst for offside fem minutter etter utligningen.

Mot slutten av kampen hadde begge lag noen brukbare muligheter, men uavgjort gir et noenlunde riktig bilde av kampen.

LAGOPPSTILLING:

KAMPFAKTA:

Målene: 0-1 Patrik Johannesen (28), 1-1 Erling Flotve Myklebust (69)

Gule kort EIK: Vatne

Dommer: Sondre Brudvik (Tertnes IL)

Tilskuere: 243


SCORINGENE:

TIL INNHOLDSSIDEN
PROGRAMMET ER GRATIS
....men....
...vårt medieteam legger ned svært mange timer med dugnad for at EIK skal framstå utad på en mest mulig profesjonell måte.

Dere som leser programmet kan derfor vise at dere setter pris på arbeidet vi gjør ved å VIPPSE noen kroner til EIK fotball. Vi foreslår 20 kr dersom du kun leser denne utgaven av programmet, eller 100 kr dersom du er fast leser av programmet gjennom hele sesongen. Merk innbetalingen med "kampprogram".

VIPPS NR #99164


TIL INNHOLDSSIDEN

VI SKRUR TIDEN HUNDRE ÅR TILBAKE I TID, OG SJEKKER UT HVOR DEN TIDS EIK-SPILLERE BODDE. HOVEDKILDE ER FOLKETELLINGEN FRA DESEMBER 1920, SUPPLERT MED ANDRE KILDER, BÅDE SKRIFTLIGE OG MUNTLIGE.

Brødrene Tryggve Bjerkreim og Einar Alvgeir Hanssen var begge sentrale personer da EIK ble stiftet i 1919. Begge var med i klubbens første styre, og begge spilte alle fem kampene i klubbens første sesong.

Brødrene Hansen vokste opp i Kirkegaten 1, der deres far Hans Hansen (1847-1924) drev klesforretning. Huset deres lå ut mot det gamle Torvet i Egersund, og hadde en svært sentral plassering i den tids sentrum (se bildet over). Som mange eldre sikkert kjenner til, så brant kvartalet mellom Kirkegaten og Johan Feyers Gate ned til grunnen i 1961. De gamle trehusene ble erstattet av dagens murbygg (Torvgården) tre år senere. Det er derfor ingen spor igjen av bygningene som stod her for hundre år siden. Byggene som lå nederst på andre siden av Kirkegaten er også revet forlengst.

I folketellingen i 1920 får vi vite at Tryggve Bjerkreim Hanssen (1894-1966) er disponent på en konfeksjonsfabrikk. Mest sannsynlig har det vært et mindre foretak som ble drevet i sammenheng med farens butikk. Broren Einar (1897-1968) drev "cigarforretning" i samme bygning. De to brødrene flyttet for øvrig til Oslo et par år senere, og bodde der så lenge de levde. En tredje bror (Harald, 1891-1966) bodde også hele sitt voksne liv i hovedstaden. Gjennom sin mor Ingeborg (1856-1902) var de fettere til den kjente salmedikteren Trygve Bjerkrheim.

Hans Hansen åpnet sin manufakturforretning i 1871, og drev i over femti år. Forretningen gikk konkurs omtrent samtidig som han døde, og bygget ble sommeren 1924 solgt til Elling Bjelland for kr. 35.000. Elling Bjelland åpnet kafé i det tidligere forretningslokalet, mens hans datter Ruth videreførte tobakksforretningen som Einar Alvgeir Hansen hadde drevet.

I 1920 bodde også Tora Messmer i en leilighet i huset, sammen med sine to barn Sigrid og Leif, samt en ugift søster som var hushjelp. Tora var enke, etter at mannen Louis døde i Chicago i 1911. Leif Messmer (1908-1988) fikk forresten også et par A-kamper for EIK på 1930-tallet.

Bildet under er tatt denne helga, fra samme vinkel som det lenger oppe på siden.


TIL INNHOLDSSIDEN
1982:
- tre keepere i samme seriekamp!

Det hører med til sjeldenhetene at vi bytter keeper underveis i en seriekamp. Siste gang det skjedde var da Stefano Kunchev kom inn for Oscar Larsson etter pause i kampen mot Fyllingsdalen i mai 2016.

Før vi rykket opp i 2011 skjedde det mer ofte at vi byttet keeper underveis. Blant annet var det ikke uvanlig at Jone Mathiesen i sin tid som trener satte innpå seg selv mellom stengene de siste minuttene dersom kampene allerede var avgjort.

Men at vi har brukt tre forskjellige keepere i samme seriekamp har trolig bare skjedd en gang, nemlig i bortekampen mot Os i 1982. Geir Henning Risholm hadde etablert seg som førstekeeper, etter at Olaf Hovland hadde startet de tre første kampene etter opprykket året før. Risholm hadde gjort sine kamper bra, men før kampen mot Os hadde EIK tapt to kamper på rad. Kampen mot Os utviklet seg også helt feil sett med EIK-øyne. Etter en god åpning, overtok hjemmelaget fullstendig og ledet 3-0 ved pause.

I andre omgang kom det ytterligere to Os-scoringer, før Geir Henning Risholm fikk seg en smell og måtte ut. Olaf Hovland kom inn som innbytter, men hadde ikke vært lenge på banen da han felte en Os-angriper på vei gjennom. På en helsvart dag for EIK ble det rødt kort for Olaf, og en utespiller i mål resten av kampen. Midtbanespiller Svein Harald Vigrestad tok ansvaret, og holdt buret reint resten av kampen. I følge DTs referat hadde han også "to pene redninger i sluttminuttene".


Olaf Hovland bekjenner sin synd, men dommeren
viser ingen nåde og drar opp det røde kortet.

 

Svein Harald Vigrestad i keeperdrakt på Kuventræ. Til venstre
skimter vi Gunnar Eriksen i EIKs røde bortedrakt.

Flere supportere hadde fulgt med bussen til Os. På dette bildet gjenkjenner vi Hans Hansen og
Sigvald Nærem, mens det vel er Jan Arne Eik som står med ryggen til midt på bildet.

Smil og godte humør på tribunen på Kuventræ før kampen. Jan Arne Eik i samtale
med Willads Kydland bakerst. Sittende kjenner vi igjen Tove Friestad, Anne Brit
Eik, Roar Friestad og Hans Hansen.

Alle bildene er fra DTs arkiv.

TIL INNHOLDSSIDEN

TERMINLISTE:

Dato	Motstander		Bane	Type	Res		Tilsk	Målscorere
29.05	Vard			H		privat	3-5		160		Johannesen, Dang (str), Dunsby
01.06	Sandnes Ulf		B		privat	3-3		 -		Dang 2, Michalsen
05.06	Arendal			N		privat   0-3		 40
09.06	Viking			B		privat	2-0		 -		Johannesen, Dang
20.06	Nardo			H		serie    3-0		415		Dunsby, Haughom, Dang	
26.06	Notodden		B		serie 	3-2		412		Vatne, Johannesen, Dunsby
30.06	Sotra			H		serie	5-0		495		selvmål, Michalsen, Dang, Haughom, Formo
03.07	Øygarden		H		serie	1-0		500		Michalsen
07.07	Vard			B		serie	1-1		243		Johannesen
12.07	Odd 2			H		serie
17.07	Kjelsås			B		serie
21.07	Arendal			H		serie
24.07	Vidar			B		NM-1
28.07	Fram Larvik		B		serie
08.08	Rosenborg 2		H		serie
14.08	Skeid			B		serie
19.08	Fløy				B		serie
22.08	Levanger		H		serie
28.08	Øygarden		B		serie
01.09	Vard 			H		serie
06.09	Odd 2			B		serie
11.09	Fløy				H		serie
19.09	Levanger		B		serie
26.09	Kjelsås			H		serie
03.10	Nardo			B		serie
10.10	Skeid			H		serie
16.10	Sotra			B		serie
23.10	Fram Larvik		H		serie
01.11	Rosenborg 2		B		serie
06.11	Notodden		H		serie
14.11	Arendal			B		serie		

SPILLERSTATISTIKKER:
Før årets sesongÅrets sesong
NavnKamperMålKamperMål
Breimyr, Henrik 27390
Dang, Alexander 10896
Dekovic, Matej 0 090
De Souza, Jefferson 0 020
Dunsby, Jakob 4 073
Formo, Chris 22371
Gjerde, Eskil Furre 0 020
Haughom, Simen 27772
Ismaili, Kujtim 0 060
Johannesen, Patrik 0 094
Korneiciks, Deniss 19000
Markovic, Adi 27390
Michalsen, Stian 0 093
Paulmin, David 0 000
Peterson, Andreas 23360
Sleveland, Stian 2174700
Steinskog, Hallvar 2 040
Strangstad, Sivert 0 090
Sveingard, Martin 0 080
Tollefsen, Sondre 1 000
Vatne, Scott 12171
Vieira, Miguel 0 090
Wawrzynkiewicz, Marcel 138390
TIL INNHOLDSSIDEN

VÅR KAMP MOT ODD I DAG ER DEN SISTE I DEN 6. SERIERUNDEN, DA SAMTLIGE ANDRE LAG VAR I AKSJON I GÅR. HER FØLGER EN OPPSUMMERING AV GÅRSDAGENS KAMPER:

I Bergen tok Sotra i mot Vard Haugesund. Sotra, som hjemme har slått Skeid, ønsket nok å få minst ett poeng for å komme oppover på tabellen. Det skulle vise seg å bli vanskelig da Daniel Tørum som siste mann rev ned en Vardspiller, og fikk direkte rødt kort etter 1 minutt! Vard holdt godt press, og tok ledelsen i første omgang. Tross sine ti mann spilte Sotra en bra kamp, og ble snytt for to ganske klare straffer. Men da Stian Barane satte inn 2-0 for haugalendingene var kampen kjørt.

Notodden tok i mot tabell-leder Arendal på Optime Arena. Etter 61 minutter satte rogalendingen Adrian Berntsen inn 1-0 til blåtrøyene. Men det skulle bare ta seks minutter fra Notodden tok ledelsen, til Arendal snudde det. Andreas Hellum, som kom fra Mjøndalen i Eliteserien, har vist sin klasse, og satte begge da Arendal snudde til seier 2-1. Seks strake for sørlandslaget altså!

Ett litt mer sjokkerende resultat fikk vi lenger nord, der Øygarden gjestet Levanger. Allerede etter 21 minutters spill kunne Arne Gunnes sette inn 3-0 til hjemmelaget! Til pause sto det 4-0 til de røde og hvite. Like mange mål skulle de score i andre omgang, og slo til slutt Øygarden svimlende 8-0! Arne Gunnes sitt 3-0 mål var forresten Ronaldo Nàzario, der han sendte Øygarden-forsvaret hjem til Bergen før han chippet Borger Thomas. Gunnes (som er på bildet øverst på siden) er nå toppscorer med sine 7 mål på de første 6 kampene.

Det var ikke like mange mål å finne litt lenger sør i Trøndelag, der Nardo tok i mot Kjelsås. I den kampen endte det 0-0 og ett poeng til hvert av lagene. Kjelsås var tippet til å være en dark horse i forhåndstipsene for årets serie, men resultatene har ikke vært like bra som enkelte hadde trodd.

Skeid, det andre Oslo-laget i avdelingen, tok søndag turen til Flekkerøya. I en kamp der begge lag skapte lite fremover, vant tilslutt Skeid etter scoring av målgaranisten Johnny Buduson. Han står som Skeid sin toppscorer, og leverte bra i fjor. Det er også verdt å nevne at Sander Ystanes ble utvist i sin hjemmedebut. Fløy har klart å få to røde på de første seks kampene!

I Larvik mottok Fram-Larvik rekruttene til Rosenborg. Trønderne stilte litt svakere i dag enn de har gjort tidligere i sesongen, og det ble en komfortabel 3-0 seier til østlendingene. Tidligere EIK-spiller Sanel Bojadzic satte inn 2-0-målet deres. Rosenborg 2 ligger under streken, men har bare ett poeng opp til sikker plass.

SISTE RESULTATER:
4. serierunde
3/7:	Egersund - Øygarden				1-0
		Fram Larvik - Kjelsås				2-1
4/7:  	Sotra - Skeid					1-0
		Flekkerøy - Levanger				2-3
		Nardo - Vard Haugesund			0-0
5/7:  	Notodden - Odd 2					1-0
		Rosenborg 2 - Arendal			0-4

5. serierunde
7/7:  	Vard Haugesund - Egersund		1-1
		Øygarden - Sotra					4-0
		Skeid - Nardo					2-1
8/7:  	Kjelsås - Notodden				3-2
		Arendal - Fram Larvik				2-1
		Odd 2 - Flekkerøy					0-0
		Rosenborg 2 - Levanger			5-2

DENNE SERIERUNDEN:
11/7: Sotra - Vard Haugesund 0-2 Notodden - Arendal 1-2 Flekkerøy - Skeid 0-1 Levanger - Øygarden 8-0 Nardo - Kjelsås 0-0 Fram Larvik - Rosenborg 2 3-0 12/7: Egersund - Odd 2

OPPDATERT TABELL:

Arendal				6		6	0	0		14 - 4	    18
Egersund			5		4	1	0		13 - 3	    13
Levanger			6		4	0	2		25 - 14	    12
Skeid				6		4	0	2		11 - 4	    12
Vard Haugesund		6		3	2	1		8 - 2	    11
Fram Larvik			6		2	2	2		8 - 9		8
Kjelsås				6		2	1	3		7 - 11		7
Øygarden			6		2	1	3		8 - 13		7
Notodden			6		2	0	4		10 - 12		6
Odd 2				5		1	2	2		5 - 6		5
Nardo				6		1	2	3		4 - 13		5
Rosenborg 2			6		1	1	4		6 - 14		4
Sotra				6		1	1	4		4 - 15		4
Fløy					6		0	3	3		4 - 7		3
TIL INNHOLDSSIDEN

Trener Jone Mathiesen smiler lurt til kameramannen. Bildet er tatt før serieåpningen borte mot Hinna.

I 2021 ER DET TI ÅR SIDEN VI RYKKET OPP FRA TREDJE DIVISJON.
I DENNE ARTIKKELSERIEN SKAL VI GÅ GRUNDIG GJENNOM DET SOM SKULLE BLI EN AV TIDENES JUBELSESONGER FOR KLUBBEN OKKA, KAMP FOR KAMP. VI HAR OGSÅ BEDT SPILLERNE SOM VAR MED Å BIDRA MED SINE MINNER FRA OPPRYKKSSESONGEN.

SANDNES ULF II - EIK 1-8
5. serierunde

Før møtet med Sandnes Ulfs rekrutter i femte serierunde, lå EIK på tredje plass på tabellen, ett poeng bak ledende Brodd.

På treningsbanen i Sandnes var det egentlig bare et spørsmål hvor stor seieren skulle bli mot et svært ungt hjemmelag, etter at Zlatko Tripic ga EIK ledelsen allerede etter to minutters spill.

Målene rant inn jevnt og trutt gjennom hele første omgang, og ved pause stod det hele 6-0, etter hattrick fra Martin Håland. EIK valgte å bytte ut småskadete Stian Sleveland og Kim Josef Haaland i pausen. Mathias Perttamo kom inn, og scoret sine to første seriemål for sesongen mot slutten av kampen. Da Rune Eik også fikk en smell da ti minutter gjenstod, kom også 30 år gamle trener Mathiesen inn til sin eneste opptreden i serien denne sesongen.

EIK hadde vist styrke med sin andre sjumålsseier på rad, noe som bød på solid selvtillit før møtet med Starts rekrutter i Idrettsparken (se neste side).

KAMPFAKTA:

Sandnes Ulf II - EIK 1-8 (0-6)
Sandnes Stadion bane 2, 60 tilskuere

Mål: 0-1 Tripic (2), 0-2 Sleveland (15), 0-3 Håland (20), 0-4 Tripic (32), 0-5 Håland (36), 0-6 Håland (45), 1-6 Thomas Haugland (68), 1-7 Perttamo (73), 1-8 Perttamo (80)

EIKs lag:
Asle Sirevåg, Vidar Nodland, Arild Nodland, Kim Josef Haaland, Rune Eik, Zlatko Tripic, Arnt Ove Ivesdal, Stian Vigrestad, Jan Eric Gløpstad, Martin Håland, Stian Sleveland

Benyttede innbyttere:
Leon Anglevik, Mathias Perttamo, Jone Mathiesen

VIDEO MED SCORINGENE:

TIL INNHOLDSSIDEN

Vill jubel etter at Mathias Kvåle Perttamo har sendt EIK i føringen mot Start i kampens siste ordinære minutt. Fra venstre ser vi Jan Eric Wetteland, Eirik Gohn, Perttamo, Jan Eric Gløpstad og Kim Josef Haaland.

EIK - Start II 2-0
6. serierunde

Start hadde fått utsatt sin seriekamp mot Lillestrøm på grunn av spillerstreik i Tippeligaen. Nå var streiken over, og dermed stilte sørlendingene med ni spillere fra A-troppen i Idrettsparken.

EIK gikk likevel respektløst til verks, og før et kvarter var spilt kunne vi notere seks hjørnespark for hjemmelaget. Utover i omgangen ble det jevnere i det sure været i Idrettsparken, og det stod fortsatt målløst da dommer Arild Tengesdal blåste for halvtid.

Til tross for motvind, fortsatte EIK å presse også etter pause, og etter hvert kom også sjansene mot et Start-mannskap, som brukte mesteparten av energien til å kjefte på hverandre og dommertrioen.

Det stod fortsatt 0-0 da EIK-trener Mathiesen kastet innpå ungguttene Mathias Perttamo og Stian Sleveland midtveis i omgangen. Farten deres strakk et stadig mer slitent bortelag, men da kampen gikk mot overtid så det ut som at Start ville få med seg et heldig poeng.

EIKs innbyttere ville det annerledes. I siste ordinære minutt steg Perttamo til værs på et hjørnespark og stanget inn 1-0 til enorm jubel i Idrettsparken. Og et par minutter inn i overtiden sikret Stian Sleveland seieren på en stupheading etter en fin pasning fra Kim Josef Haaland, som også hadde kommet inn som innbytter.

Tremer Mathiesen ga ekstra skryt til midtstopper Jan Eric Wetteland, som bidro til at bortelaget knapt skapte en eneste sjanse i åpent spill.

Med tre poeng i denne kampen gikk EIK også forbi Brodd på tabellen, og inntok dermed tetplassen for første gang.

KAMPFAKTA:

EIK - Start II 2-0 (0-0)
Idrettsparken, 200 tilskuere

Mål: 1-0 Mathias Kvåle Perttamo (90), 2-0 Stian Sleveland (92)

EIKs lag:
Asle Sirevåg, Vidar Nodland, Arild Nodland, Jan Eric Wetteland, Eirik Gohn, Zlatko Tripic, Arnt Ove Ivesdal, Stian Vigrestad, Jan Eric Gløpstad, Martin Håland, Stian Hunnestad.

Benyttede innbyttere:
Mathias Kvåle Perttamo, Kim Josef Haaland, Stian Sleveland

VIDEO MED HØYDEPUNKT:

TIL INNHOLDSSIDEN

Stian Vigrestad kom til EIK fra Eiger sommeren 2010. I opprykkssesongen spilte han 21 seriekamper fra start, mens han kom inn som innbytter i tre andre. Han scoret tre ganger i serien i 2011.

Stian ble mest benyttet i en sentral midtbaneposisjon, men vikarierte også på begge backene. I den avgjørende kampen på Klepp spilte han venstre back. Han forteller at denne kampen helt klart er hans største minne fra sesongen: - Jeg husker hvor vanvittig nervøs jeg var før kampen og underveis. Da kampen gikk mot slutten og vi fortsatt lå under med ett mål, trodde jeg at sjansen til opprykk ville ryke. Men da vi utlignet og klarte ett poeng var det ren eufori, noe jeg aldri kommer til å glemme. Jeg tror at støtten fra den store delegasjonen fra Egersund på tribunen ga oss den ekstra energien vi trengte. Tusen takk til alle som var der den dagen! Det finnes ikke bedre fans, skryter Stian når han tenker tilbake til den minnerike dagen. - Den viktigste årsaken til at vi både rykket opp og leverte sterke prestasjoner i andre divisjon i årene etterpå, var uten tvil den unike spillergruppa og samholdet vi hadde. Alle i troppen hadde hjertet sitt i klubben, og var villige til å gjøre alt for å lykkes sammen. I tillegg hadde vi kanongode trenere som også
var lokale folk med et hjerte for EIK, mimrer Stian.

Stian fortsatte å spille en viktig rolle på A-laget
de neste sesongene, og spilte sine siste A-kamper
for EIK i 2015. Totalt ble det 160 A-kamper og
15 scoringer på ham. Den scoringen som
huskes best, er trolig vinnermålet mot
Lyn på Bislett i 2014, på det som var en
av våre aller største dager som klubb.

Etter at han forlot EIK, har Stian igjen
ikledd seg A-lagsdrakta til moderklubben
Eiger, der han fortsatt spiller. Han er også
trener for sønnen, som spiller for Eigers G7-lag.

Følger han så fortsatt med hvordan EIK gjør det?
- Ja, jeg følger med på sosiale medier, ser litt
kamper på nettet, og går litt på kamper i Idrett-
sparken. Men jeg skal innrømme at jeg ikke synes
det er like spennende for min del når det minker
på det lokale innslaget. Jeg håper flere tar
steget opp, avslutter Stian.
Stian, slik han ble presentert i programmet vårt i sesongen 2011.
TIL INNHOLDSSIDEN

REBECCA BROCH: - Alltid klar til å hjelpe!

DE SISTE PAR SESONGENE ER DET REBECCA BROCH SOM HAR HATT ANSVARET FOR EIK-SPILLERNES VE OG VEL, I SIN KOMBINERTE ROLLE SOM FYSIOTERAPEUT OG FYSISK TRENER.

Rebecca forteller at hun på kampdagene pleier å møte opp en liten time før kampstart: - Da gjør jeg fysioterapeut-
bagen klar, og ser at jeg har alt jeg kan få bruk for under en kamp. Deretter undersøker og behandler jeg de spillerne som har behov for det i forkant av kampen, samt teiper de som trenger det. Jeg er også med og tar første del av oppvarmingen, forteller hun.

Hun forteller videre at mens kampene pågår, sitter hun klar til å springe ut dersom noen skulle få seg en skikkelig smell: - Jeg kjenner vel guttene såpass nå, at jeg klarer å sitte noenlunde avslappet. Men jeg er vel nokså vár dersom det kommer noen tøffe og stygge dueller. Da spretter jeg instinktivt opp fra benken og er klar til å løpe ut for å hjelpe med en gang.

Etter kampene forteller Rebecca at hun er tilgjengelig for behandling eller undersøkelse dersom det er noen som skulle ha behov for det. - De vanligste belastningene er jo stive kropper etter alt kjøret de blir utsatt for. Vi har vært heldige så langt i år, med relativt lite skader, men det som oftest dukker opp er ankelskader og hamstring, sier Rebecca.

Hvem er det så som tar beslutningene om en spiller er klar for kamp eller ikke? - Jeg tar vurderingen i forhold til hvor stor en skade er, og legger opp en rehabiliteringsplan for spilleren. Vi er jo et team, så alle tar del i prosessen, men

den endelige beslutningen er min. Det er jeg som gir grønt signal til Ojan at en spiller er klar etter en skade.

Rebecca forteller at hun i løpet av uka er tilstede på Husabø før treningene på mandager, onsdager og fredager. Men at hun også er tilgjengelig de fleste andre dagene dersom noen av guttene skulle ha behov for hjelp. Hvordan er det så å være eneste jente i et så macho miljø som en fotballgarderobe er? - Jeg føler jeg blir behandlet som en av gutta, og det synes jeg er veldig kjekt. De viser respekt og lytter til det jeg sier, og jeg har følelsen av å bli tatt på alvor fordi jeg kan faget mitt. Selvsagt fyres det av noen "jokes" innimellom, men det er bare moro, ler hun.

Rebecca var ikke en innbitt fotballfan før hun kom inn i miljøet, men forteller at interessen for sporten har økt etter hvert som hun har blitt involvert: - Det begynte da jeg var innom Sandnes Ulf. Der fikk jeg interessen for å jobbe med fotballspillere og idrettsutøvere. Det gir veldig god klinisk erfaring, i og med at mangfoldet av skader og situasjoner er såpass stort. Nå har det etter hvert blitt slik at interessen for selve sporten også har blitt ganske stor. Jeg følger generelt med i det som skjer i fotballverden, og ser selvsagt de bortekampene der jeg ikke er med på nett-TV.

Til slutt forteller hun at hun føler seg som en av laget, og at humøret blir påvirket av resultatene på samme måte som spillere og andre supportere: - Når vi vinner flyr humøret til tipps, smiler hun. Vel vitende om at det er hun ikke alene om!

TIL INNHOLDSSIDEN


Trykk på brikka du ønsker å flytte - trykk deretter på feltet du vil flytte den til.

Se eventuelt på miniatyrbildet for å se hvordan det ferdige puslespillet ser ut.
Om bildet ikke kommer fram, forsøk å last siden en gang til.
Puzzle


Trykk på bildet for å se løsningen.
TIL INNHOLDSSIDEN
TIL INNHOLDSSIDEN
TIL INNHOLDSSIDEN
Det var søndag 20. juni 1976. Den ni år gamle framtidige fotballnerden fra Gamle Hestnesveien var som vanlig nokså tidlig oppe etter en god natts søvn. Fotball-EM i gamle Jugoslavia hadde han egentlig ikke fått med seg, for familien hadde fortsatt ikke fjernsyn hjemme.

Men av en eller annen grunn hadde jeg (og nå går jeg over til subjektsform) fått med meg at det skulle spilles finale i dette mesterskapet senere denne dagen. Jeg hadde en lillesøster som var halvannet år. Det må ha vært forklaringen på at mor også var såpass tidlig oppe. Jeg spurte henne om jeg kunne gå til en klassekamerat og se denne fotballkampen. Svaret var ja, og uten forbehold etter det jeg husker. Og når det gjelder fotball pleier jeg å huske riktig!

Mor spurte når den begynte, og da svaret var kvart over åtte, forventet hun vel at jeg skulle stryke på dør med en gang. Da jeg fortsatte å sysle med det jeg gjorde, uten på noen måte å vise tegn til at jeg hadde tenkt meg avgårde, begynte hun å lure. Og når det gikk opp for henne at det var klokka kvart over åtte om kvelden denne fotballkampen begynte, så ble gode råd dyre.

Dette var egentlig i min pure begynnelse som fotballsupporter. Jeg hadde begynt å se tippekamper fra England høsten før, og såvidt vært på mine første EIK-kamper. Det var vel derfor mor ikke hadde fått med seg at fotballkamper helst spilles etter at folk har stått opp om morgenen.

Det ble brått forandring i planene. Mine eldre søskenbarn på Nyeveien skulle også se kampen, og da havnet jeg og mor der for å se Vest Tyskland mot Tjekkoslovakia. Det ble både ekstraomganger og straffekonkurranse. Og jeg tror at mor var helt forferdet over det hun hadde lovet meg, når klokka tikket mot de sene timer.

Men kampen var av det slaget som satte varige spor i en blodfersk fotballfreak. I dagens verden kan en bare google kampen og se den på Youtube. Men i "gamle dager" var man avhengig av det man kunne huske inni seg for å ta vare på minnene fra store kamper. Derfor var det egentlig bare tre ting fra denne kampen som ble sittende i mitt indre øye.

Det ene var at Tjekkoslovakias keeper Ivo Victor hadde kort hår! I 1976 var det en usannsynlig sjeldenhet blant fotballspillere. At han var en god keeper var egentlig underordnet dette visuelle bildet.

De to andre episodene jeg husker som det var i går, var de to viktigste hendelsene i kampen. Først fyrte tyskernes Uli Hoenness sitt forsøk fra ellevemetersmerket himmelhøyt over mål, før tjekkernes Antonin Panenka avgjorde finalen med sin frekke chip. En måte å ta straffe på som siden har båret hans navn.

I går skulle fotballen komme hjem, og alt det der. Jeg og min datter kledde oss begge i engelsk landslagsdrakt, og satte oss godt til rette foran TV-en. Jeg sendte noen selfier til mine engelske kompiser, dersom de lurte på hvor mine sympatier var: "Great stuff Kjell! Thanks for the support - so nervous right now", kom det fra Mike, som var på pub i Worksop. John i Sheffield hadde ikke vært pålogget Messenger de siste ni timene, men sendte sitt svar omgående: "Lovely Kjell. Thanks. Hope we can find a way to win and looking forward to seeing you soon!"

Jeg kjente jeg undte dem seieren. Begge var gamle nok til å huske 1966 og alt det der. Og som innbarka fotballfans satt minnet om Pearce, Waddle og Southgate spikret i hukommelsen deres.

Ledelse etter snaue to minutter, og en livlig første omgang. Men Italia er Italia. Utligning etter et hjørnespark, der England hadde hatt stålkontroll tidligere i mesterskapet. En kamp som ble tammere og tammere jo nærmere man kom den uungåelige straffekonken.

Og så presterer Southgate å sende to mann som ikke var varme i trøya, og en som ikke var tørr bak ørene, fram for å ta de tre viktigste sparkene på en engelsk fotball siden 66. Vel, kanskje litt overdrevet, men ihvert fall vanvittig viktigt!

Dessverre Gareth. Du er en sympatisk mann, og en jeg hadde undt å endelig blitt kvitt straffejinxet fra 1996. Nå vil du dessverre bli husket for alltid for et straffespark du tok selv og tre straffespark du lot andre ta for deg.

Slik er fotballen. Det er drama, det er vinnere og det er tapere. Det er øyeblikk man husker fordi de var av så stor historisk betydning. Men det hender av og til at jeg filosoferer over hva som hadde vært mine interesser i dag, dersom mor hadde sagt nei til å kjøre meg til Nyeveien den sommerkvelden i 1976!

TIL INNHOLDSSIDEN
TIL INNHOLDSSIDEN