EIK fotball ønsker dere alle velkommen til kveldens særdeles viktige seriekamp mot Arendal.

Vi har virkelig fått smake hverdagen, etter å ha vunnet våre fire første kamper. Ett poeng på tre kamper har vært tungt å svelge. Både for spillere, trenere og ikke minst oss supportere. Vi har blitt vår egen største fiende, og ikke tapt poeng fordi motstanderne har vært så gode, men mest fordi vi har vært svært ineffektive foran motstandernes mål.

Jeg kunne skrevet noe svada og politisk korrekt her, men jeg kan like godt hoppe inn i det prosaiske hjørnet med en gang og sitere Shakespeare: "To be or not to be, that's the question". Selvsagt gjelder det ikke livet om en rykker opp eller ikke. Det kan enhver fotballsupporter skrive under på. Det bare føles sånn.

Men den nakne sannhet er at vi ikke kan fortsette å opptre slik vi har gjort i de siste tre kampene. Trenere og spillere har gått offensivt ut og snakket om opprykk. Da må det rett og slett helt andre boller til! Vi må slutte å gi bort billige mål, vi må ta bedre kontroll over kampene, og sist men ikke minst så må vi score på sjansene våre. Så enkelt og så vanskelig rett og slett!

Arendals uavgjortresultat mot Nardo på søndag gjør at vi vil få god kontakt med dem på tabellen med seier i dag. Dersom vi skulle tape, vil avstanden opp være ni poeng. Resultatet i dagens kamp vil med andre ord på mange måter definere den videre veien for oss.

Som statistiker synes jeg alltid det er interessant å ta et blikk tilbake på historien. I fjor møtte vi Arendal her etter seks serierunder. Da stod vi med seks poeng før kampen, mens gjestene fra Agder hadde ti. Så om vi har vært inne i en resultatmessig blindgate den siste uka, så ligger vi i fortsatt betydelig bedre an enn for ett år siden. Det hører selvsagt med til historien at i fjor vant vi åtte av de elleve neste kampene, mens de tre siste endte uavgjort. Vi har ingen garanti for at det gjentar seg i år, men trolig er det en tilsvarende run som kreves dersom vi skal stå igjen som et topplag når sesongen er over.

Til slutt bare MÅ jeg ta med noen setninger om det som er min store kjepphest: I sist hjemmekamp var det knapt en eneste lyd fra tribunen, bortsett fra småsnakking og mumling. Henrik skrev i sist program om hvor mye det betydde for spillerne å ha publikum i ryggen. Skal vi ha et lag som kjemper om opprykk, så holder det ikke at vi supportere sitter der stumme og passive. Vi må også gjøre vår innsats. Det gjelder ikke minst i dag, hvor såpass mye står på spill.

La Arendal få føle at her i Idrettsparken så er det EIK som regjerer!TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN

EIK
30 Jorge Vieira
 2 Stian Sleveland
 4 Henrik Breimyr
 5 Matej Dekovic
 3 Adi Markovic
 6 Andreas Petersson
 8 Sivert Strangstad
13 Jakob Maslø Dunsby
20 Simen Haughom
21 Stian Rokås Michalsen
10 Alexander Dang

INNBYTTERE:
 1 David Abidja Paulmin
 7 Patrik Johannesen
11 Chris André Formo
14 Kujtim Ismaili
15 Eskil Furre Gjerde
16 Hallvar Steinskog
22 Martin Sveingard
27 Scott Vatne
ARENDAL
25 Lars Larsson Jendal
 2 Kristian Aasen Strande
 5 Christer Reppesgård Hansen
13 Sune Aagaard Kiilerich
77 Mads Nørby Rønn Madsen
 6 Andreas van der Spa
 7 Preben Skeie
21 Tobias Hafstad
 9 Andreas Hellum
11 Ermal Hajdari
17 Håvard Meinseth

INNBYTTERE:
27 Birger Mathias Skjævestad
 3 Olav Hovstad
 8 Rasmus Lynge Christensen
10 Stefan Mladenovic
14 Kristian Eriksen
15 Dirirsa Gamachis
20 Mathias Johansen
23 Redon Pllana
24 Halvor Hovstad

DOMMER:
Mohammad Hafezi (Reinsvoll IF)

ASSISTENTDOMMERE:
Julian Rene Blanckaert (Våganes FK)
Shpetim Vrenezi (Hinna FK)


DAGENS KAMPSPONSOR:

GAVEKORT TIL DAGENS EIK-SPILLER:DAGENS KAMPBALL ER SPONSET AV:

TIL INNHOLDSSIDEN
BLI MED PÅ TRIBUNEKAMPEN!

Sammen med Norsk Tipping lanserer alle klubbene i PostNord-ligaen Tribunekampen.no!
Her kan du teste din evne til å tippe utfallet til alle kampene i 2021-sesongen og vinne masse premier!

Deltagerne kan med sin deltagelse bidra til at sin valgte klubb vinner 10 000,- ved sesongslutt. Deltager kan også vinne gavekort på 2 000,- til seg selv ved sesongslutt, samt to sesongkort til neste sesong hos sin favorittklubb.

GÅ VIDERE TIL TRIBUNEKAMPEN.NO

TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN
"AT VI SKAL MØTE TOPPLAGET,
KAN EGENTLIG PASSE GODT
ETTER TO STRAKE TAP"
Jeg vil ønske alle velkommen til dagens kamp mot Arendal!

I fotball bølger det fram og tilbake. Det har vi fått erfare etter to strake tap mot Odd 2 og Kjelsås. I løpet av en lang sesong vil vi alltid ha gode perioder og dårlige perioder. Vi må bare sørge for at de gode periodene varer lengre enn de dårlige. Akkurat nå er vi inne i en fase der ting ikke har svingt vår vei. Vi har skapt nok muligheter til å vinne begge disse kampene, og det vi har jobbet med fram mot dagens kamp er å forsøke å få marginene over på vår side igjen. I fotball handler det ofte om å gjøre det enkle best mulig, og ikke overkomplisere. Vi må ta med grunnprinsippene våre videre, for vi har ikke plutselig blitt et mye dårligere fotballlag over natten.

Rent taktisk har vi variert litt med taktikk og formasjon. Det handler mest om å forsøke å få best mulig rom å spille i, avhengig av hvordan motstanderne opptrer. Det synes jeg egentlig vi har lykkes ganske bra med, men akilleshælen har som nevnt vært at vi ikke har satt sjansene våre i tilstrekkelig grad. Vi forsøker hele tiden å skape momentum og å ha et bredt spekter å spille på, og da er variasjon av det taktiske et av virkemidlene.

Etter to strake tap, så vil den neste kampen uansett være veldig viktig. At vi skal opp mot topplaget i vår avdeling i dag kan dermed passe oss godt. Arendal er et godt lag som har prestert veldig bra hittil, men det har vært tendenser i de siste par kampene til at de også har fått kjørt seg. Både Fram og Nardo var fullt på høyde med Arendal, og ingenting tilsier derfor at vi skal måtte spille med ryggen mot veggen i dagens kamp.

Vi skal være stolte og ha tro på oss selv, og sørge for at vi er topp motiverte. Da er i hvert fall grunnlaget det beste for å hale en viktig seier i land!

TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN
"KAMPER DER NOE
EKSTRA STÅR PÅ SPILL ER
SPESIELT KJEKKE Å SPILLE"Da vil jeg ønske alle våre supportere velkommen til hjemmekamp mot Arendal.

Vi står med to tap på rad før dagens kamp, og det har vært frustrerende både som kaptein og som spiller. Så er det slik at etter min mening burde vi vunnet både mot Odd 2 og Kjelsås, der vi i begge kampene skaper flere sjanser enn motstanderen.

Det er rett og slett for dårlig fra vår side at vi står igjen uten poeng i disse to kampene, men sånn er fotballen. Vi har ikke spilt helt slik vi ønsker, og heller ikke fått bikket kampene i vår favør. Særlig synes jeg at vi har en del å gå på når det gjelder kvaliteten på selve spillet. Vi må ha lov å forvente mer av oss selv, og forhåpentligvis vil det løsne allerede i kveld. Statitisk sett vil et lag som skaper flere sjanser enn motstanderen ha en god mulighet til å vinne kampen.

Etter en slik periode, der ting kan kjennes litt tungt, så finnes det ikke noen bedre motivasjonsfaktor enn å spille mot lederlaget i avdelingen. På meldingene ser det ut til å bli en fin kveld rent værmessig, og da satser vi på å lage en fin fotballkveld også for våre supportere. Slike kamper, der noe ekstra står på spill, er alltid spesielt kjekke å spille, og vi spillere skal gjøre alt vi kan for å komme tilbake på vinnersporet!

TIL INNHOLDSSIDEN


Stiftet: 2010
Hjemmebane: Norac Stadion, kunstgress
Trener: Roger Risholt
Fjorårets plassering: 5. plass i 2. divisjon avdeling 2


Arendal ble stiftet i 2010 etter en sammenslåing av Grane og Trauma. Deres første sesong var i 3. divisjon i 2011 og man kom seg raskt opp til 2. divisjon. Det foreløpige høydepunktet var opprykket til 1. divisjon i 2016, med eigersunder Marius Andersen på laget. Det ble nedrykk på direkten, og laget har spilt i 2. divisjon siden.

Klubben har, takket være investor Jan Sigurd Otterlei, satset tungt for å etablere seg i toppfotballen. Om spill i 2.divisjon tilsier innfridde forventninger, får de svare på selv, men klubbens ambisjonsnivå virker nok heller å være spill i 1. divisjon. Arendal har blant annet hatt en høy andel danske spillere, samt hentet en god del fra høyere nivå. Blant danskene må Jakob Rasmussen nevnes. Playmakeren stod foran 2021-sesongen med 169 kamper siden debuten i 2014, og har i så måte vist seg som en av kontinuitetsbærerne. Nå er det klart at Rasmussen legger opp på grunn av skader. Han skal nå trene Hisøy i 4. divisjon.

Det har også vært en del kjente navn innom på trenersiden. Knut Tørum var mannen som ledet klubben til opprykk i 2016. Ni år tidligere ledet bergenseren Rosenborg til 2-0-seier over Valencia i Champions League. Mattias Andersson ble hentet inn for å redde Arendal fra nedrykk i 2017 uten å lykkes, mens Steinar Pedersen overtok midtveis i 2018 etter en svak start comebacket i 2. divisjon.

Roger Risholt overtok i september 2020 og signerte etter hvert en toårskontrakt. Som assistent har han med seg mannen med flest aldersbestemte landskamper for Norge, nemlig Tommy Svindal Larsen. Med Risholt kan det se ut til at Arendal for første gang på lenge velger en mer lokal profil. Brødrene Halvor og Olav Hovstad, Mathias Johansen og Kristian Eriksen har alle spilt for andre lokale klubber tidligere. Spesielt Johansen er en type som har spilt mye i 4. divisjon, og som endelig har bestemt seg for å satse skikkelig på fotballkarrieren.


Eriksen banket inn mål for Froland i 5. divisjon og Express i 4. divisjon, og fikk sjansen i Arendal midtveis i 2019-sesongen.

Keeper Jendal ble hentet fra HamKam like før seriestart, ettersom Jonathan Byttingsvik pådro seg en korsbåndskade som i verste fall holder ham ute resten av sesongen. Arendal har en sterk stopperduo med rutine i Reppesgård Hansen og Kiilerich.

Vi finner også fire tidligere EIK-gutter i Arendals tropp. Mads Nørby Madsen har blitt en nøkkelspiller for Arendal på sin venstrebackposisjon, mens Preben Skeie og Ermal Hajdari også har blitt viktige spillere for hvittrøyene, som henholdsvis indreløper og ving, etter at de kom fra EIK før denne sesongen. Kristian Strande, som spilte i EIK våren 2018, opptrer på høyrebacken, etter at han kom fra Hamkam i vinter.

På midtbanen brukes ofte høyreiste Andreas van der Spa som dyp midtbanespiller, mens Tobias Hafstad er en spennende indreløper. 18-åringen er sønn av tidligere Tromsø-spiller Thomas Hafstad, som har nærmere 300 kamper for “Gutan”. Hafstad har gjort det bra så langt i sesongen, og scoret fire mål. En annen 18 åring, lokale Redon Pllana, har vært på banen fire kamper denne sesongen.

Andreas Hellum har levert strålende på topp så langt og står med fem scoringer. Spissen slo aldri helt gjennom i Eliteserien hos Mjøndalen, men har mer enn nok å fare med på dette nivået.

Sesongen har startet strålende for hvittrøyene. Laget vant samtlige kamper, før det ble 2-2 hjemme mot Nardo søndag. Kun et seint utlikningsmål i det 85. minutt hindret tap. Dermed har Arendal festet grepet om førsteplassen i avdelingen. Flere av kampene har blitt vunnet med knapp margin, men det har blant annet vært tøffe bortekamper både mot Vard og Skeid.

TIL INNHOLDSSIDEN
Andreas Hellum kom fra Mjøndalen i vinter, og står
så langt med fem scoringer for Arendal i årets liga.
Navn							Posisjon		Alder		Siste klubb				Debut

Lars Jendal						Keeper		22			HamKam					Ny i år
Jonathan Byttingsvik				Keeper		22			Levanger				2019
Birger Mathias Skjævestad		Keeper		16			Egen jr.					Ny i år

Kristian Strande					Forsvar		23			HamKam					Ny i år
Halvor Hovstad					Forsvar		22			Express					Ny i år
Olav Hovstad						Forsvar		25			Express					Ny i år
Christer Reppesgård				Forsvar		28			Sandes Ulf				Ny i år
Sune Kiilerich					Forsvar		30			Fredericia				2017
Mads Nørby Madsen				Forsvar		27			EIK						2019

Andreas van der Spa				Midtbane	22			Sogndal (lån)				Ny i år
Preben Skeie						Midtbane	27			EIK						Ny i år
Tobias Hafstad					Midtbane	18			Tromsø (lån)				Ny i år
Redon Pllana						Midtbane	18			Egen jr.					2020
Rasmus Lynge Christensen		Midtbane	29			Hisøy					Ny i år
Stefan Mladenovic				Midtbane	27			Sandefjord				Ny i år
Mathias Johansen				Midtbane	25			Hisøy					Ny i år
Filip Mang-Thang					Midtbane	18			Egen jr.					2020
Dirirsa Gamachis					Midtbane	20			Start					Ny i år

Andreas Hellum					Angrep		23			Mjøndalen				Ny i år
Ermal Hajdari					Angrep		28			EIK						Ny i år
Håvard Meinseth					Angrep		22			Sola						2019
Markus Håbestad					Angrep		22			Start					2018
Kristian Eriksen					Angrep		22			Express					2019


TIL INNHOLDSSIDEN

Håvard Meinseth kom til Arendal fra Sola for to år siden, og har etablert seg
i angrepet på lederlaget i vår avdeling. Her i kamp med Adi Markovic under
treningskampen i Lyngdal tidligere i år.
TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN

Noen bilder fra vår siste hjemmekamp mot Odd 2:

TIL INNHOLDSSIDEN

SESONGKORT

Priser for sesongkort er som følger:

Voksen – 1000 kr,-
Barn under 16 år – 500 kr,-
Familie – 2500,- (2 voksne med X antall barn)

ENKELTBILLETTER

På grunn av corona-restriksjoner vet vi ikke hvor mange enkeltbilletter som vil bli lagt ut til hver kamp. Info om dette vil komme på vår hjemmeside i forkant av hver hjemmekamp. Priser på enkeltbilletter er kr 100,- for voksne og kr 50,- for barn under 16 år.

BORTEKAMPER

Enn så lenge anbefales det ikke å reise til bortekamper. Skulle det bli en åpning for det, sjekk på hver enkelt klubbs hjemmeside for ledige billetter. Vi vil også oppdatere slik info på vår hjemmeside i forkant av hver bortekamp.


TIL INNHOLDSSIDEN


STIAN ROKÅS MICHALSEN:
"- I dag må vi trøkke godt til,
og forsøke å stresse Arendal!"


STIAN ROKÅS MICHALSEN HAR ALLEREDE VIST SEG FRAM SOM EN MEGET GOD SPILLER I EIK-DRAKTA, ETTER OVERGANGEN FRA ARENDAL I VINTER. I DAG SER HAN FRAM TIL Å MØTE GAMLE LAGKAMERATER TIL KAMP.

- Det er alltid litt spesielt å møte et lag du har spilt på tidligere. Det er vel kanskje slikt at man er ekstra motivert når en spiller mot folk en kjenner, og det håper jeg at Arendal skal merke i kveld. I treningskampen i vår viste vi litt for mye respekt for dem. I dag må vi trøkke godt til og forsøke å stresse dem. Det tror jeg blir nøkkelen til et godt resultat for EIK!

VI ER INNE I EN LITT TUNG PERIODE NÅ!
- Det merkes selvsagt på humøret når vi har tapt to kamper på rad. Vi har ikke fått flyt i spillet i de siste kampene, og jeg tror at det er der vi må forbedre oss først og fremst. Vi må få tilbake presisjon i både pasningsspill og avslutninger så fort som råd er. Heldigvis er det mange poeng igjen å spille om, og med seier i dag vil tabellen plutselig se mye mer hyggelig ut.

DU TILBRAKTE TO OG ET HALVT ÅR I ARENDAL. HVORDAN VIL DU BESKRIVE OPPHOLDET DITT DER?
- Jeg fikk en god start etter at jeg kom dit sommeren 2018. Jeg følte at Steinar Pedersen, som var ny som trener der på den tiden, virkelig ønsket meg og hadde en plan om hvilken rolle jeg skulle ha i laget. Men etter hvert slet vi spillemessig, og da kom det noen formasjonsendringer som egentlig ikke passet meg så veldig godt. Steinar måtte gå som trener i september i fjor, og etter at Roger Risholt kom inn som trener ble det en mer offensiv innstilling i laget, noe som passet meg bedre. Jeg kunne nok ha vært i Arendal lenger, men med Corona og alle restriksjonene rundt pandemien, så følte jeg for å få en forandring og komme meg hjemover.

ER EIK OG ARENDAL KLUBBER SOM HAR EN DEL FELLESNEVNERE?
- Det kan man gjerne si. Jeg opplever i hvert fall at det tenkes mye likt i begge klubbene. Både EIK og Arendal er klubber som har potensiale til å rykke opp til OBOS-ligaen, og en annen ting som er likt er at begge klubbene har mange engasjerte folk som jobber rundt laget og ellers i klubben.

Fortsettes neste side->

TIL INNHOLDSSIDEN

Bildet over: Stiam Michalsen fyrer løst i hjemmekampen mot Øygarden, der han ble matchvinner med kampens eneste scoring.


SÅ LITT OM DEG SELV: HVORDAN BEGYNTE DIN FOTBALLKARRIERE?
- Jeg vokste opp på Tasta i Stavanger, og hadde en engasjert far som tok meg med på banen der nokså tidlig. Siden spilte jeg for Tasta fram til i begynnelsen av tenårene, da jeg gikk til Viking.

DET HAR VÆRT EN DEL DEBATTER OM HVOR NYTTIG DET ER FOR TOPPKLUBBENE Å HENTE TALENTER I UNG ALDER, KONTRA Å LA DEM VÆRE I MODERKLUBBENE LENGER. HVA TENKER DU OM DET?
- Jeg hadde veldig fine år i Tasta, og i en slik bydelsklubb er jo fotball først og fremst bare moro. Men i en viss alder er det nok nyttig å få mer struktur over treningene. Selv ble jeg mye mer bevisst over det taktiske og om forskjellige roller på banen etter at jeg gikk til Viking. Særlig lærte jeg mye av Aleksander Hauge, som jeg hadde som trener over flere sesonger i Viking.

DU FIKK NOEN KAMPER PÅ VIKINGS A-LAG OGSÅ. HVA VAR DET SOM GJORDE AT DU IKKE KLARTE Å ETABLERE DEG DER?
- Det er vel kanskje noe jeg har flere tanker om i dag enn da jeg stod midt opp i det. Det var nok en kombinasjon av flere ting. Jeg var ung, og prestasjonene mine varierte for mye. Samtidig var jo klubben inne i en vanskelig periode, der vi måtte kjempe mot nedrykk. Jeg var utlånt både til Sola og svenske Ljungskile for å få spilletid, men totalt sett ble det slik at jeg kjente at min fotballframtid lå andre steder enn i Viking.

I LØPET AV DEN TIDEN SATT DU PÅ BENKEN DA EIK SLO VIKING UT AV CUPEN. HVA HUSKER DU FRA DEN KAMPEN?
- Det er faktisk en kamp jeg husker veldig godt. EIK var ekstremt aggressive fra avspark og kjørte oss over på defensiven. Så fikk vi vel et rødt kort på Usman Sale, noe som gjorde det enda vanskeligere. Jeg kan egentlig ikke huske scoringene, men hovedinntrykket er at EIK hadde et voldsomt trykk og vant fortjent. Jeg tror faktisk aldri jeg noen gang vant mot EIK i Egersund med noen av de lagene jeg spilte på i oppveksten heller. Det var ofte jevne og tette kamper, og jeg tror et uavgjort 1-1 resultat var det beste vi noensinne oppnådde her.

ETTER AT DU KOM HIT TIL EIK, SÅ HAR DU STORT SETT SPILT HØYRE KANT. ER DET DIN BESTE POSISJON?
- Jeg regner meg egentlig som nokså allsidig. Muligens vil jeg foretrekke venste kant hvis jeg får velge, men en av kantrollene eller rollen som "tier" er vel det som passer meg best.

DU ER EN AV DEM SOM PENDLER DAGLIG FRA STAVANGER TIL EGERSUND. HVORDAN GÅR DET?
- Det kunne selvsagt vært ønskelig med litt mindre avstand mellom bosted og Egersund til tider, for det blir en del timer i bil i løpet av en uke. Men vi er flere som kjører sammen, og har det egentlig veldig gøy også i bilen til og fra trening. Jeg og Jefferson har kjent hverandre siden vi var barn, og det er klart at da kjenner vi hverandre ganske godt. Jeg spilte også sammen med Chris i Viking, så egentlig er det "gamle venner på tur".

DU HAR SÅVIDT FÅTT KJENNE PÅ TOPPFOTBALLEN. HVA SIER AMBISJONENE NÅ?
- Først og fremst så synes jeg det er viktig at fotball er gøy. I litt yngre år så hadde jeg visjoner og drømmer om å få spille i utlandet og alt det der. Det har jeg nok et litt mer avslappet forhold til nå, og foreløpig er ambisjonen å forsøke å rykke opp med EIK. Og forhåpentligvis vinne mot Arendal i kveld!
TIL INNHOLDSSIDEN


POSTNORDLIGAEN, 12. JULI 2021, IDRETTSPARKEN
REFERAT

Vi startet kampen svært lovende, og Alexander Dang hadde et par gode muligheter nesten før publikum fikk satt seg til rette i stolene.

Utover i omgangen stanget vi mot et resolutt Odd-forsvar, og lot gjestene få initiativet. Miguel Vieira reddet et billig idømt straffespark etter en halvtime, men åtte minutter før pause scoret Odds Syver Aase etter at vi hadde mistet ballen høyt oppe i banen. Tre minutter senere doblet Odd ledelsen da Thomas Hallstensen raget høyest på et langt innkast inn i feltet. Vi fikk en redusering like før pause da Henrik Breimyr fikk satt ballen i mål med hodet etter et hjørnespark.

Andre omgang bød på sjansebonanza for EIK, mot et stadig mer baktungt bortelag. Men vi var ikke skarpe nok foran målet, og dermed var årets første nederlag i serien et fakta. I en kamp der vi absolutt burde vunnet med en friskere innstilling i første omgang, og mer krutt i støvlene etter pause.

LAGOPPSTILLING:

KAMPFAKTA:

Målene: 0-1 Syver Aas (37), 0-2 Thomas Hallstensen (40), 1-2 Henrik Breimyr (45)

Gule kort EIK: Dang, Dekovic, Johannesen, Sleveland

Dommer: André Bjørgen Birkeland (SK Djerv 1919)

Tilskuere: 500


SCORINGENE:

TIL INNHOLDSSIDEN


POSTNORDLIGAEN, 17. JULI 2021, GREFSEN STADION
REFERAT

Det stod målløst ved pause, etter at begge lag hadde hatt et par brukbare sjanser hver. Erik Rosland var nærmest for hjemmelaget med et skudd på halv volley som strøk like utenfor, mens Jakob Dunsby fikk en god mulighet reddet av Kjelsåskeeper Da Rocha noen minutter før pause. Første kvarteret etter sidebytte fikk både Marcel Wawrzynkiewiz og Alexander Dang sjansen fra bra posisjoner, men begge ganger gikk avslutningene utenfor.

Kjelsås var imidlertid best i minuttene etter pause, før vi kom bedre med midtveis i omgangen. Det var derfor en real kalddusj da hjemmelaget tok ledelsen, akkurat i det vi var i ferd med å få et lite grep om kampen. Jesper Solli forserte framover på banen, før han via Jakob Hanstads rygg sendte avgårde et skudd som gikk i bue over Miguel Vieira.

Jakob Dunsby hadde flere gode muligheter til å score, blant annet på to frispark som begge nær hadde sneket seg i mål. Helt på slutten hadde også Sivert Strangstad en avslutning i stanga, mens det til tider var panisk i hjemmelagets forsvar. Men totalt sett var det vi leverte i sommervarme Oslo altfor svakt for et lag som har ambisjoner om opprykk!

LAGOPPSTILLING:

KAMPFAKTA:

Mål: 1-0 Jacob Hanstad (77)

Gule kort EIK: Vatne

Dommer: Marius Bye (Aurskog-Høland)

Tilskuere: 121


HØYDEPUNKT:

TIL INNHOLDSSIDEN
PROGRAMMET ER GRATIS
....men....
...vårt medieteam legger ned svært mange timer med dugnad for at EIK skal framstå utad på en mest mulig profesjonell måte.

Dere som leser programmet kan derfor vise at dere setter pris på arbeidet vi gjør ved å VIPPSE noen kroner til EIK fotball. Vi foreslår 20 kr dersom du kun leser denne utgaven av programmet, eller 100 kr dersom du er fast leser av programmet gjennom hele sesongen. Merk innbetalingen med "kampprogram".

VIPPS NR #99164


TIL INNHOLDSSIDEN

VI SKRUR TIDEN HUNDRE ÅR TILBAKE I TID, OG SJEKKER UT HVOR DEN TIDS EIK-SPILLERE BODDE. HOVEDKILDE ER FOLKETELLINGEN FRA DESEMBER 1920, SUPPLERT MED ANDRE KILDER, BÅDE SKRIFTLIGE OG MUNTLIGE.

Erling Ekberg (1903-1958) kom med på EIKs A-lag allerede som 17-åring i 1920. Han spilte rundt 20 A-kamper fram til 1923, og står bokført med en scoring. Hans posisjoner på banen var enten indre høyre eller ytre venstre.

Han var elektriker, og for hundre år siden var han ansatt på det lokale elverket som montør, sin unge alder til tross. Senere tok han videre utdannelse og steg han i gradene. Da han døde i 1958 var han elverkssjef i Evanger i Hordaland. Erling Ekberg var gift med Helga Skjæveland fra Time (1903-1975). Sammen hadde de en sønn.

Ekberg var en av svært få EIK-spillere fra klubbens første tid som bodde i "landsoknet". Han var født og vokste opp i sveitserhuset som stod i Sokndalsveien 20, like utenfor bygrensen den gangen. Huset ble revet for fem år siden for å gi plass til en parkeringsplass for bobiler. Bildet over er tatt like før huset ble historie, mens bildet nederst viser hvordan området ser ut i dag.

Etternavnet Ekberg (også skrevet Eckberg) stammer fra Erlings bestefar Carl Johan Leonhard Eckberg (1846-1922), som kom til Egersund fra Stockholm i Sverige som ung mann i 1867, for å være med på å bygge opp Johan Feyers nye fajansebedrift. Echberg var ekspert på å trykke motiv på fajanseprodukter. Som fajansearbeidere flest, så etablerte også Carl Johan Eckberg seg på Damsgård, der familien bodde i huset som i dag har adresse Humlestadgaten 5.

Carl Johan Eckberg giftet seg i 1868 med Berthe Trondsdatter Aarstad (1842-1922), og i motsetning til de fleste andre utenlandske fajansearbeiderne fra den tiden ble han værende i Egersund livet ut. I en avisartikkel fra 1920 nevnes det at Eckberg og fajansemaler Louis Messmer er de eneste gjenlevende av gjengen som kom fra utlandet da fajansefabrikken startet opp.

Det var Erlings far Karl (1869-1950) som hadde fått kjøpt eiendommen i Årstaddalen, der han bygget hus i 1902. Eiendommen var opprinnelig ganske stor. Grunnen som Herredshuset i sin tid ble bygget på, lå under Ekbergs eiendom. Likeså strakk eiendommen seg inn under Årstadfjellet, mot Lunden. Huset i Sokndalsveien 20 ble senere overtatt av Erling Ekbergs sønn Erling Jr og hans kone Kari. De siste årene før det ble revet, ble huset brukt som utleiebolig.


TIL INNHOLDSSIDEN


Bundesligafotball på Husabø!

For 38 år siden fikk vi en smakebit på tysk bundesligafotball i Idrettsparken. Anledningen var at Arminia Bielefeld spilte i Brynes avdeling i InterToto-cupen. Tyskerne valgte å legge en ukeslang treningsleir til Jæren i forbindelse med bortekampen mot Bryne, og i tillegg ønsket de å spille en kamp til under oppholdet i Norge.

Det ble ordnet ved at Rogaland Fotballkrets satte sammen et lag fra klubbene på Jæren og Dalane, som møtte Arminia i Idrettsparken 20. juli 1983. Bjørn Larsen, Svein Harald Vigrestad og Jan Kjell Skulstad representerte EIK i startoppstillingen, mens Hans Kristian Mong kom inn etter pause. I tillegg var Trond Tengesdal lagleder for det lokale laget.

Søndagen i forveien vant Armenia kampen mot Bryne med 1-0, etter en scoring på overtid. Det var derfor forventet at de tyske proffene skulle vinne ganske greitt mot amatørlaget fra Jæren og Dalane. Men slik skulle det ikke gå.

Rundt 800 tilskuere fikk se en underholdende forestilling. Og som kampreferatet under forteller om, så møtte tyskerne svært kvalifisert motstand, og måtte gi tapt med 2-1. Begge målene kom fra EIK-spillere, henholdsvis Svein Harald Vigrestad (straffe) og Jan Kjell Skulstad.

Arminia Bielefeld skulle gå mot en god sesong i Bundesligaen. De endte til slutt på en sterk åttende plass i 1983/84, og var for eksempel tre poeng foran Borussia Dortmund på tabellen. Sesongen etter ble det imidlertid nedrykk etter fem sammenhengende sesonger på øverste nivå i Tyskland.

Finske Pasi Rautiainen, som scoret Arminias mål i Idrettsparken, hadde kommet til Bayern Munchen som unggutt, men bare fått spille en kamp for storklubben. Etter en sesong i Werder Bremen kom han til Arminia i 1982, og spilte der i fire sesonger. Han spilte også 29 landskamper for Finland. Foruten ham er trolig Frank Pagelsdorf det mest kjente innslaget på Arminia Bielefelds lag den gangen. Han spilte senere også for Borussia Dortmund, og var manager i Hamburger SV i flere sesonger tidlig på 2000-tallet.


Faksimile av Stavanger Aftenblads kampreferat fra oppgjøret mellom "Jærlaget" og Arminia Bielefeld i Idrettsparken 20. juli 1983.
TIL INNHOLDSSIDEN

TERMINLISTE:

Dato	Motstander		Bane	Type	Res		Tilsk	Målscorere
29.05	Vard			H		privat	3-5		160		Johannesen, Dang (str), Dunsby
01.06	Sandnes Ulf		B		privat	3-3		 -		Dang 2, Michalsen
05.06	Arendal			N		privat   0-3		 40
09.06	Viking			B		privat	2-0		 -		Johannesen, Dang
20.06	Nardo			H		serie    3-0		415		Dunsby, Haughom, Dang	
26.06	Notodden		B		serie 	3-2		412		Vatne, Johannesen, Dunsby
30.06	Sotra			H		serie	5-0		495		selvmål, Michalsen, Dang, Haughom, Formo
03.07	Øygarden		H		serie	1-0		500		Michalsen
07.07	Vard			B		serie	1-1		243		Johannesen
12.07	Odd 2			H		serie	1-2		500		Breimyr
17.07	Kjelsås			B		serie	0-1		121	
21.07	Arendal			H		serie
24.07	Vidar			B		NM-1
28.07	Fram Larvik		B		serie
08.08	Rosenborg 2		H		serie
14.08	Skeid			B		serie
19.08	Fløy				B		serie
22.08	Levanger		H		serie
28.08	Øygarden		B		serie
01.09	Vard 			H		serie
06.09	Odd 2			B		serie
11.09	Fløy				H		serie
19.09	Levanger		B		serie
26.09	Kjelsås			H		serie
03.10	Nardo			B		serie
10.10	Skeid			H		serie
16.10	Sotra			B		serie
23.10	Fram Larvik		H		serie
01.11	Rosenborg 2		B		serie
06.11	Notodden		H		serie
14.11	Arendal			B		serie		

SPILLERSTATISTIKKER:
Før årets sesongÅrets sesong
NavnKamperMålKamperMål
Breimyr, Henrik 273111
Dang, Alexander 108116
Dekovic, Matej 0 0110
De Souza, Jefferson 0 020
Dunsby, Jakob 4 093
Formo, Chris 22391
Gjerde, Eskil Furre 0 020
Haughom, Simen 27792
Ismaili, Kujtim 0 070
Johannesen, Patrik 0 0114
Korneiciks, Deniss 19000
Markovic, Adi 273110
Michalsen, Stian 0 0113
Paulmin, David 0 000
Peterson, Andreas 23380
Sleveland, Stian 2174720
Steinskog, Hallvar 2 040
Strangstad, Sivert 0 0110
Sveingard, Martin 0 090
Tollefsen, Sondre 1 000
Vatne, Scott 12191
Vieira, Miguel 0 0110
Wawrzynkiewicz, Marcel 1383110
TIL INNHOLDSSIDEN

MER ENN EN FJERDEDEL AV ÅRETS LIGA ER SPILT, OG VI KAN VEL ETTER HVERT ANE KONTURENE AV HVILKE LAG SOM SKAL KJEMPE I TOPP OG BUNN AV TABELLEN:

Poengmessig har det blitt etablert et godt skille mellom topp og bunn, men vi fikk i siste serierunde et par eksempler på at det rent sportslig ikke nødvendigvis skiller så veldig mye. I Arendal hadde hjemmelaget sin fulle hyre med å sikre seg ett poeng mot Nardo, etter at gjestene fra Trøndelag ledet kampen til fem minutter gjenstod. Før kampen på Norac Arena stod Nardo med tre strake tap på bortebane, og trondheimslaget hadde faktisk ikke tatt et eneste poeng borte siden september i fjor.

Skeid innehar andreplassen etter en oppskriftsmessig hjemmeseier mot Fram Larvik, mens Vard fikk Levanger ned på jorda igjen etter trøndernes smått sensasjonelle 8-0-seier over Øygarden i runden før. To av haugesundernes scoringer kom på fine avslutninger fra Eric Ndayisenga, mens det tredje kom på et kontroversielt straffespark etter det dommeren oppfattet som en hands inne i feltet.

Levanger og Øygarden virker for øvrig til å konkurrere om å være avdelingens jo-jo-lag nummer en. Tommy Knarviks mannskap slo tilbake etter fadesen i Levanger med å slå Fløy 2-0 hjemme på Ågotnes. Kampens beholdning var backen Fabian Rimestads scoring på et langskudd, mens tabelljumbo Fløy først kom til store sjanser mot slutten av kampen. Blant annet en dobbeltsjanse der begge avslutningene slo i tverrliggeren.

Ellers noterer vi oss også at Odd 2 fortsetter å plukke poeng. Denne gang ble det 2-1 over Sotra hjemme på Skagerak Arena, i en kamp der begge lag hadde flere store målsjanser i tillegg til de tre målene som kom.

Utenom det rent sportslige, så kan vi koste på oss å sitere en tweet TV2s Kasper Wikestad sendte etter at han hadde sett vår kamp i Oslo på lørdag: "Var på Kjelsås - Egersund i dag. Råsterkt av Kjelsås, men likevel; Er Egersunds bortedrakter de fineste og råeste i Norge? Jeg tror ja". Tweeten ble illustrert med bildet øverst på siden, av Scott Vatne i kamp mot hjemmelagets Akinbola Akinyemi.

SISTE RESULTATER:
7. serierunde
17/7:  	Kjelsås - Egersund 				1-0
    	Vard Haugesund - Levanger 		3-1
		Skeid - Fram Larvik 				2-0
		Øygarden - Flekkerøy 			2-0
18/7:	Arendal - Nardo					2-2
		Odd 2 - Sotra					2-1
19/7:	Rosenborg 2 - Notodden				0-2

DENNE SERIERUNDEN:
21/7: Sotra - Kjelsås Flekkerøy - Vard Haugesund Egersund - Arendal Levanger - Skeid 22/7: Øygarden - Odd 2 Notodden - Fram Larvik Nardo - Rosenborg 2

OPPDATERT TABELL:

Arendal				7 	6 1 0 	16- 6 	18
---------------------------------------
Skeid        		7 	5 0 2 	13- 4 	15
---------------------------------------
Vard Haugesund   	7 	4 2 1 	11- 3 	14
Egersund      		7 	4 1 2 	14- 6 	13
Levanger      		7 	4 0 3 	26-17 	12
Odd 2        		7 	3 2 2 	 9- 8 	11
Øygarden      		7 	3 1 3 	10-13 	10
Kjelsås       		7 	3 1 3 	 8-11 	10
Notodden      		7 	3 0 4 	12-12 	 9
Fram Larvik     		7 	2 2 3 	 8-11 	 8
Nardo        		7 	1 3 3 	 6-15 	 6
---------------------------------------
Rosenborg 2     		7 	1 1 5 	 6-16 	 4
Sotra        		7 	1 1 5 	 5-17 	 4
Flekkerøy      		7 	0 3 4 	 4- 9 	 3

TIL INNHOLDSSIDEN


Vidar Nodland, Jan Eric Gløpstad og Jan Eric Wetteland ser ut til å ha kontroll på Brodds Ali Kilinc i toppkampen på Midjord.

I 2021 ER DET TI ÅR SIDEN VI RYKKET OPP FRA TREDJE DIVISJON.
I DENNE ARTIKKELSERIEN SKAL VI GÅ GRUNDIG GJENNOM DET SOM SKULLE BLI EN AV TIDENES JUBELSESONGER FOR KLUBBEN OKKA, KAMP FOR KAMP. VI HAR OGSÅ BEDT SPILLERNE SOM VAR MED Å BIDRA MED SINE MINNER FRA OPPRYKKSSESONGEN.

BRODD - EIK 0-1
7. serierunde

Over 50 EIK-supportere hadde tatt turen til Stavanger for å se denne toppkampen.

I en jevnspilt første omgang, spilte begge lagene disiplinert og ga lite rom til motstanderen. Våre beste sjanser kom da Martin Håland fikk et skudd blokkert, og da Eirik Gohns heading ble reddet av hjemmelagets keeper på mesterlig vis.

Etter pause tok vi føringen i kampen. Perttamo hadde to bra muligheter til å gi oss ledelsen, mens dommeren trolig overså et klart straffespark da Gløpstad ble lagt i bakken.

Vi fortsatte å male på utover i omgangen, og fikk belønning da Tripic satte inn vinnermålet med et frispark direkte i krysset da et kvarter gjenstod å spille. Da var det rimelig bra liv i EIK-leiren.

Tripic fikk naturlig nok de største overskriftene etter kampen, men i sitt referat trekker trener Mathiesen fram Martin Håland som den viktigste spilleren, med sitt oppofrende og innsatsfylte spill.

KAMPFAKTA:

Brodd - EIK 0-1 (0-0)
Midjord Stadion, 250 tilskuere

Mål: 0-1 Tripic (74)

EIKs lag:
Asle Sirevåg, Vidar Nodland, Arild Nodland, Jan Eric Wetteland, Eirik Gohn, Zlatko Tripic, Arnt Ove Ivesdal, Stian Vigrestad, Jan Eric Gløpstad, Martin Håland, Mathias Perttamo

Benyttede innbyttere:
Stian Sleveland, Kristian Koldal, Leon Anglevik

VIDEO MED SCORINGEN:

TIL INNHOLDSSIDEN

Sommeren 2011 var ikke EIKs spillertropp større enn den måtte være. Derfor måtte "gamle helter" av og til være med på treningene for å fylle opp antallet. Her har Arne Magnar Sleveland tatt turen ned fra Helleland.

EIK - Sola 1-1
8. serierunde

Etter den sterke seieren i Stavanger, lå EIK tre poeng foran Klepp på tabellen, med Brodd som nummer tre, fire poeng bak "tigrene". Sola lå på fjerde sisteplass, med bare fire poeng på de første sju kampene.

Tabellsituasjonen viste i liten grad igjen i åpningsminuttene av kampen. Sola var aggressive i duellene, samtidig som de fikk kampen inn i sitt spor, med lange baller og lavt tempo.

Etter en halvtimes spill var det likevel EIK som tok ledelsen, da Mathias Perttamo avsluttet til side for keeper Gramos Gashi fra spiss vinkel.

Vi burde sikret denne ledelsen mot et bortelag som ikke hadde særlig å by på framover på banen. Blant annet hadde Tripic et skudd som slo i stanga, mens vi trolig ble snytt for to straffespark.

I stedet for klarte Sola å utligne på det som var deres eneste reelle målsjanse i løpet av kampen. Et innlegg traff foten til Emil Mikalsen, som kunne bredside utligningen inn bak en sjanseløs Asle Sirevåg.

EIK trykket på mot slutten av kampen, men dette var dagen det ikke skulle lykkes, og vi fikk sesongens første poengtap på hjemmebane.

KAMPFAKTA:

EIK - Sola 1-1 (1-0)
Idrettsparken, 230 tilskuere

Mål: 1-0 Mathias Kvåle Perttamo (31), 1-1 Emil Mikalsen (67)

EIKs lag:
Asle Sirevåg, Vidar Nodland, Arild Nodland, Jan Eric Wetteland, Rune Eik, Zlatko Tripic, Arnt Ove Ivesdal, Stian Vigrestad, Jan Eric Gløpstad, Martin Håland, Mathias Perttamo.

Benyttede innbyttere:
Stian Sleveland, Stian Hunnestad, Kristian Koldal

VIDEO MED HØYDEPUNKT:

TIL INNHOLDSSIDEN

Zlatko Tripic ble vårens store komet etter at han kom til EIK fra Tonstad i april 2011.

Den 19 år gamle vingløperen imponerte stort helt fra han deburterte mot Ålgård i en treningskamp, og utover forsommeren var det bare et tidsspørsmål om når han vill forsvinne videre til en større klubb. Strømsgodset og Viking var inne i bildet, men noe overraskende valgte Zlatko å signere for Molde tidlig i august 2011. Da hadde han spilt 20 A-kamper for EIK, og scoret 6 mål.

Det viktigste av disse kom i bortekampen mot Brodd, da han avgjorde toppoppgjøret med å lage kampens eneste mål (som dere kan se et annet sted i dette programmet).

Zlatko forteller at dette er det beste minnet han har fra tiden i EIK: - Vi kjempet mot Brodd i toppen, og jeg skåret vinnermålet på et fint frispark. Jeg tok egentlig ikke frisparkene på laget siden jeg var så ung, men utover i sesongen hadde jeg fått respekt av lagkompisene mine, og fikk beskjed av han som pleidde å ta at jeg kunne prøve meg. Så ble det mål og vi vant 1-0, sier han.

Unggutten fra Lyngdal tok overgangen fra sjettedivisjonsspill på Tonstad til spill i tredje divisjon med EIK på en imponerende måte, og forteller at han fort fant seg til rette i klubben: - Vi hadde en synnsykt god blanding av spillere i gruppen, noe jeg tror var vår største styrke. Noen var unge sultne spillere, som meg,
mens en del spillere var erfarne og rutinerte.
Garderobekulturen vår var enorm, og det var
alltid en glede å komme på trening. Det
gjenspeilet hvordan sesongen utviklet
seg for EIK.

Da opprykket ble sikret på høsten
hadde Zlatko som nevnt forlatt EIK.
Men han forteller at han fortsatt
følger med hvordan det går
med sin gamle klubb:
- Jeg har fulgt med EIK helt
siden jeg dro, og har fortsatt
noen venner som spiller der. Jeg tror og håper at laget kan være med helt i opprykkskampen i år, og mener de er gode nok til å ta steget opp til OBOS-ligaen. Det fikk jeg se da jeg spilte en omgang mot EIK i treningskampen i Stavanger for noen uker siden, sier han.

Zlatko Tripic har siden han spilte i EIK vært innom Molde, Fredrikstad (lån), Start, Greuter Furth, Sheriff Tiraspol, Viking og Göztepe.
Zlatko, slik han ble presentert i programmet vårt i sesongen 2011.
TIL INNHOLDSSIDEN

FRANK MYKLEBUST: - leder for vaktgjengen

Deler av vaktgjengen samlet før årets første hjemmekamp. Fra venstre: Ove Mong, Ørjan Thorsen, Odd Knutsvik, Frank Myklebust, Georg Hadland og Jan Terje Østebrød.


FRANK MYKLEBUST HAR VÆRT MED I EIKS BILLETTKORPS HELT SIDEN 2003, OG ER I DAG LEDER AV "VAKTGJENGEN". DEN BESTÅR AV RUNDT TI PERSONER, DER DE FLESTE ER Å SE PÅ OMTRENT ALLE HJEMMEKAMPENE VÅRE.

Frank forteller at han først kom med som billettør etter at Arnfinn Olsen døde i 2003, og at han har hatt hovedansvaret i rundt ti år. - Før tribunen kom opp gikk jeg og Odd Knutsvik rundt og tok betaling i begynnelsen av andre omgang. På den tiden var det stort sett i underkant av hundre tilskuere på hjemmekampene, forteller Frank.

Han forteller videre at vaktene har en egen gruppe på Messenger, der de planlegger de kommende kampene: - På kampdagene møter de første opp to timer før kampstart. Vi går da gjennom rutinene som gjelder til en hver tid. Nå under Corona-pandemien har jo de endret seg støtt, og for tiden får vi en oppdatert liste fra daglig leder om hvem som skal bruke sponsorkortene, samt en liste over de med sesongkort. Rundt en time før kampstart fordeler vi oss i de forskjellige inngangene. Vi vet av erfaring hvor mange vi trenger i hver port, ut fra hvor mange tilskuere som forventes.

- Tidligere stod vi i inngangene fram til pause, men nå under pandemien tar vi betaling også dersom noen kommer i løpet av andre omgang, for å overholde det som står i protokollene. Vi må også føre lister med navn på alle som har kjøpt enkeltbilletter, sier Frank. Ordningen med å stå i portene gjennom hele kampen gjør dessverre at vaktene ikke får oversikt over publikumstallet i pausen: - Det er litt dumt, medgjør han.

Noen av billettørene beveger seg inn på indre bane i løpet av kampen, og er da vanlige vakter. Etter kamp har teamet hans også ansvar for å sikre spillerne fri passasje til garderobene uten innblanding fra publikum. Frank forteller at de stort sett får med seg det meste av det som skjer under kampene, men at det kan være travelt det første kvarteret dersom mange tilskuere kommer i siste liten.

Frank forteller videre at det stort sett er nokså problemfritt å være vakt på EIKs kamper: - Men det er alltid litt bråk og tull på tribunen når vi møter Bryne. Da går det både i medbrakt alkohol og fyrverkeri. Vi hadde også noen ubehagelige episoder på ØsterHus Arena i fjor høst. Alle visste at det var forbudt med bortesupportere, men det kom noen brynefolk med falsk legitimasjon og laget bråk.

En annen episode med et litt muntrere bakteppe Frank husker godt, er da Randabergs investor Ingebrigtsen kom med helikopter og landet på Husabø Skole: - Han betalte med en 1000-lapp og nektet å ta imot vekslepengene, ler Frank.

Frank har vært en ihuga Tottenham-supporter etter at deres manager Keith Burkinshaw hentet Ardiles og Villa til White Hart Lane etter VM i 1978: - Spurs blir prioritert høyt, men de siste årene har jeg bare bestemt meg at hvis EIK kolliderer med Spurs, så velger jeg EIK uansett.

Han har gått på EIK-kamper siden familien flyttet til Bruvik i 1974, og forteller at opprykkskampen på Randaberg i 1981 var hans første store opplevelse: - Vi var tre kamerater fra Bruvik som fikk sitte på med gamle Hauge, som drev Peisestua i Solkrona, til Randaberg. Der fikk vi jo se en kamp som for alltid vil bety noe spesielt i EIKs historie. Vi sa forresten alltid bare "Peisen". Der var vi nesten hver dag og spilte Biljard og tullet med kroneautomaten ved inngangsdøra, forteller han.

En annen stor EIK-kamp han husker er toppoppgjøret i Kopervik i 2004: - Den er spesiell for meg. Vi måtte vinne, og jeg husker at jeg følte at dommeren la til minst åtte minutter. Det var masse egersundere til stede, og stor stemning da vi kunne reise hjem med seier. Så har vi den berømte bortekampen mot Sola det året Powell var trener her. Vi var sikkert 150 egersundere rett bak innbytterbenken til Maurice Ross og Sola. Maurice ble mer og mer sur, og jeg tror han til og med slo en EIK-spiller i magen. Vi sang og skrek mot Ross hele kampen, og den store overaskelsen var at han kort tid etterpå ble trener i EIK!

TIL INNHOLDSSIDEN


Trykk på brikka du ønsker å flytte - trykk deretter på feltet du vil flytte den til.

Se eventuelt på miniatyrbildet for å se hvordan det ferdige puslespillet ser ut.
Om bildet ikke kommer fram, forsøk å last siden en gang til.
Puzzle


Trykk på bildet for å se løsningen.
TIL INNHOLDSSIDEN
TIL INNHOLDSSIDEN
TIL INNHOLDSSIDEN
I morgen er det ti år siden den skjebnesvangre dagen da terroren rammet Norge. De fleste av oss vil huske hvor vi var og hva vi gjorde da vi fikk høre de utrolige nyhetene denne ettermiddagen.

Jeg hadde så vidt fått med meg at det hadde vært en eksplosjon i regjeringsbygget før jeg gikk hjem fra arbeid. Men hadde det nokså travelt med å pakke kamera og utstyr, før jeg skulle videre til Sokndal, der EIKs A-lag skulle spille treningskamp. Derfor hadde jeg ikke tid til å sette meg til foran TV-apparatet for å følge dramaet minutt for minutt. Og akkurat da gikk kanskje tankene mine mer i retning av om kampen kunne bli avlyst.

Det hadde gått nøyaktig tre uker siden vi hadde avsluttet vårsesongen med å spille uavgjort 2-2 hjemme mot Klepp, og kampen på Haua kom i gang for å få litt kamptrening før en lang og spennende høstsesong.

Dette var samtidig midt i sagaen om Zlatko Tripics framtid. Ingenting var avklart med tanke på hvor lyngdølen skulle spille resten av sesongen, men jeg hadde en sterk fornemmelse at vi ville se ham i EIK-drakt for siste gang på Sokndal Stadion. Tripic hadde i løpet av ferien trent med Strømsgodset, samt vært med Vikings juniorlag på turnering til Hamar. Uka før kampen i Sokndal hadde han også vist seg fram for Ole Gunnar Solskjær i Molde. Så spørsmålet jeg hadde var egentlig ikke om han kom til å forsvinne, men til hvem.

Egentlig var det mye av EIKs videre sesong som hang i en delikat balanse akkurat denne dagen. I Dalane Tidende kunne vi lese om at Sandnes Ulf var interessert i Martin Håland, mens det var klart at Mathias Perttamo var på vei til Bali for å studere.

Det var altså mange ting som kunne vært gjenstand for diskusjon blant EIK-supporterne som hadde tatt turen til Sokndal Stadion denne onsdagskvelden.

Men etter hvert som media oppdaterte oss om hendelsene på Østlandet, så ble de dramatiske hendelsene der fokuset vårt før kampen. Selv var jeg overbevist om at det var en veteran fra Afghanistan eller noe slikt som det hadde klikket for, og som dermed hadde latt sin vrede gå utover ungdommene på Utøya. Jeg husker ex-politimann Arild Wetteland komme med en innsigelse om at det fantes mange gale folk der ute, og at han slett ikke var sikker på at jeg hadde rett.

Omfanget av terroraksjonen overgikk dessverre alle våre villeste fantasier, og det var på mange måter den dagen Norge mistet uskylden. I morgen vil sikkert mange av oss reflektere over hvordan landet vårt har endret seg på disse ti årene. Om vi har lært noe av terroraksjonen, og om landet vårt har blitt et varmere eller kaldere sted.

Generell politikk overlater jeg til andre fora, men vi kan i hvert fall konkludere med at en epoke på ti år endrer mye og mangt. For det første er det ingen av spillerne som spilte i Sokndal for ti år siden som spiller i EIK lenger. (Stian Sleveland stod over denne kampen grunnet ferie) Zlatko Tripic, som den gang var en ungdom på 19 år, har nå blitt en rutinert spiller med en lang og spennende karriere bak seg. Omsider kom han også til Viking, etter at det var mye bråk fordi han valgte dem bort i 2011. Da han slentrende gikk av Sokndal Stadion midtveis i andre omgang, var jeg uansett overbevist over at vi hadde sett ham i EIK-drakt for siste gang.

Zlatko var et såpass uvanlig talent, at jeg tror alle med en viss grunnforståelse for fotballsporten kunne se at han ville nå langt. Hans uredde spillestil og vilje til å utfordre mann mot mann har vi sjelden sett maken til i klubben okka. Det nærmeste er kanskje Morten Bjørlo i sine beste stunder. Nå kan det se ut som at "Jørpelands Messi" også kan være på vei mot Eliteserien.

EIK som klubb har også endret seg til det ugjenkjennelige i løpet av disse ti årene. Den gang var vi fortsatt en ren amatørklubb, og trolig kunne ingen av oss som var til stede i Sokndal denne julikvelden se for oss at vi ti år senere spilte vår tiende sesong på rad på nasjonalt nivå.

Vi leser om at mange sår fortsatt er åpne ti år etter terroraksjonen. Både de som overlevde og pårørende til ofrene vil alltid bære med seg disse vonde minnene. Vi andre vil stoppe opp og reflektere over det som hendte, og forhåpentligvis ha lært noe. Slik sett kan vi kanskje konkludere med at EIK som klubb har hatt en viktig rolle å spille i disse ti årene. For mange barn og unge med en vanskelig fortid eller en tøff situasjon hjemme, kan fotballen være en viktig arena der "utenforskap" kan viskes bort.

TIL INNHOLDSSIDEN
TIL INNHOLDSSIDEN