OFFISIELT KAMPPROGRAM FOR
EGERSUNDS IDRETTSKLUBB
ÅRGANG 55 | UTGAVE 09POSTNORDLIGAEN
MANDAG 4. SEPTEMBER
AVSPARK KL. 18:00 KAMPSPONSOR

TIL INNHOLDSSIDEN

EGERSUNDS IDRETTSKLUBB
FOTBALLAVDELINGEN

Kjeld Bugges Gate 54,
Postboks 366,
4379 Egersund

NETTSIDE:

www.eikfotball.no

STYRE:

Bernt Blitzner, leder
Espen Andersen, nestleder
Håkon Lædre
Ørjan Nodland
John Tønnesen Ripland
Tone Wetteland
Vibeke Fløtre

ADMINISTRASJON:

Matteus Bårdsen
Daglig leder 
matteus@eikfotball.no
950 82 409

Kenneth Andersen
Klubbadministrator
kenneth@eikfotball.no
959 19 159

Trond Arild Olsen
Klubbutvikler
olsen@eikfotball.no
908 64 724

John Petersen
Spiller/trenerutvikler
john@eikfotball.no
+45 314 31 456

PROGRAMREDAKSJONEN:

Kjell Åvendal
Matteus Bårdsen
John Tønnesen Ripland

e-post til programredaksjonen:
kjell@eikfotball.no

EIK PÅ SOSIALE MEDIER:

    

VELKOMMEN
TIL KAMP!

EIK fotball ønsker dere alle hjertelig velkommen til ettermiddagens hjemmekamp mot Aalesund 2!

Vi ble forbigått av Lyn på tabellen sist helg, men har mulighet til å ta tabelltoppen tilbake i dag dersom vi får et bedre resultat mot Aalesund 2 enn det Lyn klarer mot Arendal senere i kveld.
Poenget vi fikk i Arendal føltes uansett som en seier når utligningen kom så sent som fem minutter på overtid. Men det var likevel fasinerende å se på spillernes reaksjoner etter Dahlbys utligning. Etter en kort feiring hentet de ballen i motstanderens mål og løp tilbake til egen banehalvdel for å se om det var tid til å score nok en gang. Slik liker jeg!
I dag gjelder det å ikke undervurdere vår motstander Aalesund, men stille like skjerpet som vi gjorde mot Ørn for to uker siden. Den gang kunne vi se allerede fra de første sparkene på ballen at spillerne ville tilbake på seierssporet etter tapet mot Lyn. Vi var hurtige med ballen og intense i presspillet, og fikk et tidlig ledermål, slik vi også fikk mot Fram Larvik i siste hjemmekampen før ferien.
Det er ingen garanti for at det samme vil skje i ettermiddag. Aalesunds tabellsituasjon er ikke særlig hyggelig, og etter Brattvågs seier i går sank tangotrøyene helt til bunns på tabellen. Men både i bortekampen der oppe og ellers i år har de framstått som et godt organisert lag defensivt, noe de ganske sikkert vil være i dag også. Med høy intensitet i spillet, skal Aalesunds unggutter få noe å stri med, men det kan godt være at tålmodighet også vil være en viktig egenskap å ha i dagens kamp, slik den var det i det første oppgjøret på Color Line Stadion.
I dag kan vi ønske velkommen en ny spiller til "okka klubb". Knut-André Skjærstein satt på benken i Arendal sist helg, spilte for EIK 2 sist mandag, og vil trolig gjøre sin A-lagsdebut i dag. Vi er glade for å ha fått inn en rutinert og god keeper til å hjelpe oss gjennom siste tredjedel av sesongen og satser på et fruktbart og godt samarbeid for både spiller og klubb!
Det betyr samtidig at vi har sagt farvel til Sander Lønning, som returnerte til Sandnes Ulf i sist uke etter at deres keeper Aslak Falck ble skadet. Sander har gjort en god jobb som keepervikar i EIK, og vi ønsker ham lykke til videre. Sander spilte forresten andre omgang i lokaloppgjøret mot Bryne i går, der han holdt nullen for et lag som lå under 0-3 ved pause.
Apropos lokaloppgjør, så gikk jeg glipp av veterankampen mellom Hellvik og EIK på lørdag. Jeg hadde lovet meg bort på sauesamling, men selv med en flott dag på heia kjente jeg at jeg gikk glipp av noe viktig. Mange av EIKs veteraner spilte på A-laget den gang jeg ble fengslet av fotball for snart 50 år siden, mens jeg har spilt sammen med flertallet av Hellviks spillere i min spede A-lagskarriere der borte. Derfor ble jeg glad da Tore Skailand tilbød meg sine bilder fra kampen. Dere kan se noen av dem lenger bak i dette programmet, mens andre vil dukke opp på sosiale medier og nettside.
Mens noen ex-EIK-spillere koste seg med veteranfotball, fikk en annen tidligere EIK-spiller i uka som gikk oppfylt drømmen om å spille profesjonelt i utlandet. Da han var i EIK husker jeg at noen litt nedlatende kalte ham for "Drangsholt", selv om han ikke hadde noe med den beryktede skoletannlegen på Husabø skole å gjøre. EIK-karrieren kom aldri helt i gang, grunnet en kyssesyke som satte Vetle Dragsnes ut av form i lang tid, men nå skal han altså forsøke seg på øverste nivå i belgisk fotball. Herrens veier er i sannhet uransakelige. Hvem skulle tro det når Dragsnes spilte B-kamp for EIK mot Figgjo på Kiwi-banen for åtte år siden. (bildet under)
Også andre ex-EIKere rørte på seg i går. Veton Berisha scoret et sjeldent mål i Haugesund, mens Morten Bjørlo bidro til at Hamkam holdt Bodø Glimt til uavgjort. Med så mange gode prestasjoner av tidligere spillere, gjenstår det bare at dagens mannskap går utpå og gjør en skikkelig jobb.
Lykke til!

TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN

STØTT OSS GJERNE!


Programmet vårt er i utgangspunktet gratis for alle som leser det.

Men vi som jobber i EIKs medieteam, gjør dette som dugnad for klubben, og setter vår ære i at vi skal ha et kampprogram med mye stoff og innhold, til glede for alle våre supportere.

Det hadde derfor vært flott å se at våre supportere viser at de setter pris på arbeidet vi gjør ved å vippse noen kroner til EIK.

Vi foreslår 20 kroner dersom du bare leser denne utgaven og 100 kroner dersom du er fast leser gjennom hele sesongen.

EIKs VIPPS nr: 99 164

TIL INNHOLDSSIDEN

SCORINGSKLUBBEN

EIK Fotball har i en årrekke hatt "scoringsklubb". Et konsept som går ut på medlemmer i scoringsklubben betaler 10 kr,- for hvert mål vårt A-lag scorer i Postnord-ligaen. På hver hjemmekamp blir det gjort en trekning av ett gavekort blant medlemmene i scoringsklubben., der vinneren får en middag for to på Grand Hotell.

Scoringsklubben er en fin måte til å bidra til ditt idrettslag på, slik både liten og stor i klubben kan dra nytte av midlene vi får inn. Vi gleder oss til ny sesong på Husabø og håper at du ønsker å være med i år!

Meld deg inn:

For å melde deg inn sender du en mail til matteus@eikfotball.no, eller SMS til 950 82 409 med følgende tekst:

Jeg «Ola Nordmann» ønsker å være med i scoringsklubben 2023.

TIL INNHOLDSSIDENLAGOPPSTILLINGER:
EIK - AALESUND 2 | POSTNORDLIGAEN | MANDAG 4. SEPTEMBER 2023 | AVSPARK 18:00

EGERSUNDS IK
 1 Knut André Søyland Skjærstein
14 Jo Stornes Stålesen
13 Lars Markmanrud
 3 Bjørn Mæland
77 Mads Nørby Rønn Madsen
 6 Sivert Strangstad
 8 Chris Thodal Sleveland
21 Tobias Hafstad
11 Adrian Amundsen Bergersen
 9 Magnus Lankhof Dahlby
10 Stian Rokås Michalsen

22 Andreas Heggen
 7 Heine Åsen Larsen
12 Robert Behson-Courage Williams
15 Torben Dvergsdal
18 Jonas Øvstun Jørgensen
19 Fanuel Ghebreyohannes Yrga-Alem
20 Jørgen Voilås
23 Magnus Sandvik Høiseth
30 Sander Johannessen Skogen

AALESUNDS FK 2
26 Michael Ryan Lansing
 3 Iver Krogh Hagen
21 Christian Mork Breivik
24 Thomas Gulbrandsen
33 Stian Aarønes Holte
16 Sondre Rolland Roth
20 Eivind Strømsheim Kolve
30 Oscar Solnørdal
 8 Isaac Atanga
17 John Ruud Norvik
32 Ebiye Moses

13 Eirik Brandal Bjørnevik
15 Matheo Giske Hjelle
25 Sander Hestetun Kilen
27 Sander Senior-Hårvik
31 Hubert Karol Wdowiak


DOMMERTRIO
Hoveddommer: Javi Jean-Marc Conny Leo Mertens (Øyestad IF)
Assistentdommere: Johan Veland Kjellesvik (SK Haugar) og Georg Bårdsen (SK Vedavåg Karmøy)


DAGENS KAMPSPONSOR: DAGENS KAMPBALL ER SPONSET AV: GAVEKORT TIL DAGENS EIK-SPILLER GITT AV:

TIL INNHOLDSSIDEN

SETT FRA SIDELINJA:


Kjell André Thu
Jeg vil ønske alle velkommen til ettermiddagens hjemmekamp mot Aalesund 2. Vi håper på en underholdende kamp der vi får vist hva vi er gode for!

Forrige hjemmekamp mot Ørn Horten må vi si oss veldig godt fornøyde med. Vi scoret seks ganger og det kunne fort blitt enda flere, så det var i det store og hele en god kamp fra vår side. Nå har vi også scoret 15 mål på de tre siste hjemmekampene, og jeg kan ikke be om så mye mer enn det fra spillerne.
Vi skulle gjerne hatt med oss tre poeng fra Arendal også, for jeg følte at vi kjørte dem veldig i store perioder av kampen. Men når scoringa vår kommer så langt inn i overtiden så føles det ut som en seier. Men vi er gode nok til å vinne i Arendal, så jeg kjenner nok innerst inne en liten skuffelse over at vi ikke klarte det.
Vi har som nevnt vært skikkelig i flyten på hjemmebane, og jeg håper selvsagt at vi fortsetter den gode trenden også mot Aalesund 2 i dag. Men vi vet samtidig at vi skal opp mot et lag som aldri taper mye. Aalesund er gode defensivt, men sliter kanskje med å score nok mål. Uansett vil denne kampen langt fra bli noen walkover dersom noen skulle tro det. Vi må være skjerpet og kjøre på fra start. Så håper vi at riktig oppladning og innstilling skal være nok til at vi byr på gode prestasjoner, som igjen kan omsettes i et godt resultat.
I uka som gikk tok vi farvel med Sander Lønning, etter at hans låneperiode gikk ut. Sander har vært helt strålende for oss, og vi er utrolig takknemlige for at vi fikk låne ham av Sandnes Ulf. De ønsket han tilbake, og det skjønner jeg veldig godt for han stod en kanon omgang nå mot Bryne i helga.
Vi har fått inn Knut André Skjærstein som erstatter, noe vi er superfornøyde med å ha fått til. Vi gleder oss til å se ham i aksjon nå mot Aalesund. Dette er vi sikre på blir en god match for begge parter.
Så skal også Lyn og Arendal møtes i kveld, men uansett hva resultatet blir i Oslo så er det viktig at vi gjør vår jobb skikkelig slik at vi sitter igjen med tre nye poeng etter dagens kamp. Det håper jeg at alle dere supportere vil hjelpe oss med!

TIL INNHOLDSSIDEN

SETT FRA BANEN:


Magnus Lankhof Dahlby
Jeg og resten av gutta er klare for en ny spennende kamp på Husabø, og vi ser fram til ettermiddagens oppgjør mot Aalesund 2.

Vi står med fire poeng på de to siste kampene, mot Ørn Horten og Arendal. Kampen mot Ørn ble av den behagelige sorten hvor vi får prikket inn seks skåringer, holder nullen og tar tre poeng, noe som selvfølgelig smaker.

Kampen mot Arendal ble tøffere, hvor vi møter et godt lag som var avhengig av å ta poeng for å henge med i toppen etter to strake 3-0 tap. Vi havner bakpå tidlig i kampen men fortsetter å presse på og skaper et trykk på dem som gjør at de sprekker opp til slutt.

Det finnes lite som er mer fantastisk enn sene avgjørende skåringer i viktige kamper. Destod deiligere var det for min egen del å sikre ett poeng - men også å frata Arendal to poeng fem minutter på overtid for andre gang denne sesongen.

I dag møter vi et lag som ligger på nest siste plass på tabellen, men som slipper inn lite mål og er et vanskelig lag å bryte ned. Det fikk vi kjenne på da vi møtte dem på bortebane, og vant knepent 1-0. Det gjelder for oss å være påskrudd og klare for en vanskelig kamp.

For min egen del så har sesongen vært bra så langt. Jeg har vært litt inn og ut av laget, men føler jeg har bidratt godt med en del målpoeng og avgjørende skåringer - noe som jeg håper det blir masse av utover høsten! Ellers trives jeg godt i en bra spillergruppe med mye gode fotballspillere - og mye dårlige bordtennisspillere (Jørgen Voilås).

Jeg håper så mange som mulig tar turen opp til husabø for å heie oss fram til seier.

Kom på kamp!

TIL INNHOLDSSIDEN

Head-to-head
EIK
AALESUND 2

ANTALL MØTER I SERIEN: 1

1
0
0

SISTE MØTE:

Vi møtte Aalesund borte midt i mai, og vant 1-0 etter en scoring av Magnus Lankhof Dahlby et kvarter ut i andre omgang. (bildet over).

I første omgang var det sjanser til begge lag, men våre var både flest og størst. Kampbildet skiftet litt karakter i andre omgang, noe som kanskje tydet på vår trener Kjell Andre Thu gjorde noen justeringer i pausen. Forskjellen mellom lagene ble større, og vi var bedre på å sette trykk mot Aalesund 2-målet. Da timen var passert dro Stian Rokås Michalsen seg fint forbi på sin venstreside før han la inn flatt til Magnus Lankhof Dahlby. Spissen tok ett touch før han raskt avsluttet i mål.

Vi burde nok økt ledelsen senere i omgangen, men bortsett fra en farlig sjanse ved Moctar Diop etter en overgang var seieren aldri truet.


MED EN FOT I HVER LEIR:

Vi har forsøkt å lete med lykte og lempe, men finner faktisk ingen spillere som har representert både EIK og Aalesund på A-lags- eller B-lagsnivå.

TIL INNHOLDSSIDEN


DAGENS GJESTER:

AALESUND 2

18 år gamle Henrik Molvær Melland er i ferd med å etablere seg på Aalesunds A-lag denne sesongen, etter å ha gått veien gjennom klubbens akademi. Her i aksjon for AaFK 2 mot Fløy tidligere i år.

Aalesund FK er et nytt bekjentskap i Idrettsparken. Vi møtte andrelaget for første gang i vår da Magnus Lankhof Dahlby ble matchvinner, men har aldri møtt klubbens A-lag til kamp.

Ålesund by var lenge en av de største byene i landet uten et topplag. Riktignok hadde Hødd sine perioder i norsk toppfotball, men Ulsteinvik ligger tross alt et par mil i luftlinje fra byen, og på en øy i en annen kommune. Inne i byen kjempet Aalesund FK, Rollon og Skarbøvik om hegemoniet. Stort sett har AaFK vært byens fotballflaggskip, men i kortere perioder har de vært utfordret av sine byrivaler.

Aalesund FK spilte i Norgesserien fram til 1948, men siden holdt klubben seg stort sett på nivå, med enkelte kortere dupper til nivå tre før Ålesund by endelig fikk oppleve et opprykk til Tippeligaen i 2002. Bare to år tidligere hadde klubben vært på nivå tre, der de rykket marginalt opp foran naboklubb Skarbøvik.

Aalesund opplevde en enorm oppsving i interessen etter opprykket, og ble en fargeklatt på øverste nivå, med karismatiske Ivar Morten Normark som hovedtrener. Men det ble nedrykk på første forsøk, og siden har det vært få sesonger uten noe å spille for i Ålesund. Fire ganger har det blitt nedrykk og følgelig like mange opprykk siden 2003. Den beste perioden for klubben var mellom 2007 og 2017 da de spilte kontinuerlig på øverste nivå. Samtidig ble de cupvinnere både i 2009 og 2011 etter seier over henholdsvis Molde og Brann.

Fram til 2004 spilte klubben sine hjemmekamper på Kråmyra, en legendarisk stadion ute i havgapet der tilskuerne satt i både trær og skråninger for å overvære AaFKs første sesong i Tippeligaen.
I 2005 ble Color Line stadion innviet - et flott anlegg som hører til på øverste nivå. Her spiller også andrelaget, men de siste to hjemmekampene har blitt stilt andre steder etter at kunstgresset fikk skader under festivalen Jugendfest i sommer.

Klubbens A-lag sliter tungt i år og ligger an til sitt tredje nedrykk på sju år. Det har blitt en jojo-tilværelse for laget, som ansatte Christian Johnsen som ny hovedtrener i juni, etter at Lars Arne Nilsen hadde trent laget før dette.

Men det er jo selvfølgelig ikke A-laget som stiller i Egersund i dag, men andrelaget. Der har det vært noe mer stabilitet. Selv om det har vært tendenser til at litt flere A-spillere har vært med ut over sesongen, består troppen hovedsakelig av unge spillere.

En merkbar ting med AaFK 2 er at det scores lite. Ingen kamper har inneholdt mer enn fire mål og Aalesund 2 har aldri tapt med mer enn to mål.

Aalesund 2 spilte sist i 2. divisjon i perioden 2010-2012. I fjor ble det opprykk fra 3. divisjon på svært overbevisende vis. Laget vant 19 av 26 kamper og målforskjellen var 60-17. Ingen enkeltspillere scoret mer enn 9 mål. Det gjorde Mamadou Diaw, som var utlånt til Bryne i vår og er i Sandnes Ulf nå. At ingen scoret mer, er litt symptomatisk for det unge AaFK-laget. Denne sesongen har ingen scoret mer enn to mål.

AaFK har hatt flere bidragsytere fra A-laget denne sesongen. I forrige kamp spilte for eksempel Kasper Lunding, men han er nå solgt til Danmark. I samme kamp scoret Alexander Juel Andersen, som virker å være i "fryseboksen" på A-laget. Mosese Ebiye, Trace Murray, Michael Lansing og Alexander Stølås har også alle fått sine minutter. Stølås har nå returnert til Sandnes Ulf.
STIFTET:
1914
COLOR LINE STADION:
Underlag: kunstgress
År innviet: 2005
Kapasitet: 10.778
Publikumsrekord: 10.903
Snitt i fjor: ?

BELIGGENHET:
Fylke: Møre & Romsdal Kommune: Ålesund

TIL INNHOLDSSIDEN


TRENEREN:

TOR HOGNE AARØY

Alder: 46 år
Ansatt siden: 2019
Best kjent som høyreist spiss som vant cupen med Aalesund som spiller i 2009. En av de største gjennom tidene i klubben. Trente Spjelkavik før han ble hentet til Aafk-akademiet i 2019. Ledet Aalesund 2 sammen med Amund Skiri, som sluttet i klubben i juni da A-laget ansatte Christian Johnsen som hovedtrener.

NØKKELSPILLEREN:

OSCAR SOLNØRDAL

Alder: 20 år
Lokal spiller som tok steget til Rosenborg tidlig. Tapte 0-4 mot EIK i 2020 med RBK 2. Har 12 A-kamper for AaFK siden returen i 2021. Var utlånt til Kongsvinger i vår. Spilte ni ganger for serietoeren i OBOS-ligaen. Har spilt for AaFK 2 etter utlånet.

TALENTET:

SIMEN HARAM

Alder: 18 år
Midtstopper som representerte Norge i U19 EM i sommer. På et landslag med mange utenlandsproffer var begge midtstoppere fra Aalesund. Haram spilte sammen med klubbkamerat Nikolai Hopland i midtforsvaret i samtlige kamper. Det ble avansement fra gruppespillet, men tap mot Portugal i semifinalen. Har tre A-kamper for AaFK.
SPILLERSTALLEN:
Tor Erik Valderhaug Larsen er stort sett den som vokter målet hvis ikke amerikanske Michael Lansing gjør det. Larsen startet karrieren i AaFK, men måtte til Skarbøvik i 3. divisjon for å spille A-lagsfotball. Ble hentet tilbake til Aalesund, men virker å være tiltenkt rollen som andrelagskeeper siden Sten Grytebusts posisjon som førstekeeper er urokkelig.

19 år gamle Iver Krogh Hagen er den som har flest minutter for AaFK 2 i år. Han bekler høyreback. I midtforsvar er Simen Haram blant de som spiller mest. Ellers varierer det litt.

En som har vært brukt i midtforsvaret er to meter høye Stian Aarønes Holte. I forrige kamp mot Kjelsås startet han derimot som spiss. Han er sønn av Ann Kristin Aarønes, som jobber i AaFK og fikk over 100 landskamper for Norge. 17-åringen Simen Berntsen har allerede 12 kamper som venstreback denne sesongen. Christian Mork Breivik kan også bekle denne rollen.

På midtbanen savnes Henrik Melland. Han spilte det meste i vår, men har tatt steget opp til A-laget der han har startet de siste fem kampene. Eivind Strømsheim Kolve og Kristoffer Ødven er regelmessige på midtbanen. Ødven er en av de mer kreative spillerne i laget. 18 år gamle Sondre Rolland Roth får stadig flere minutter sammen med Sander Kilen. Oscar Solnørdal har kommet tilbake fra Kongsvinger og blir en viktig spiller utover høsten.

Lenger framme er det ganske tynt. Moctar Diop fra Senegal er bare 18 år, men har fått en del spilletid. Han har noen spennende kvaliteter, men trenger nok litt tid på å bli kjent med norsk fotball. Har åtte kamper i Eliteserien og elleve i 2. divisjon, men kun ett mål for AaFK 2. Lagets toppscorer er midtbanespiller Rolland Roth som har tre mål.
PLASSERING I FJOR:

1. plass i 3. div. avd. 2

FORMGUIDEN:

Ørn Horten (b) 2-1
Fram Larvik (B) 0-1
Fløy (h) 0-1
Notodden (b) 1-2
Kjelsås (h) 1-2

SISTE LAGOPPSTILLING:


v KJELSÅS (h) | 1-2 | 28. aug

LARSEN
KROGH HAGENHARAMANDERSENMORK BREIVIK
ROLLAND ROTH STRØMSHEIM KOLVESOLNØRDAL
LUNDING AARØNES HOLTERUUD NORVIK

TIL INNHOLDSSIDEN

OKKA
GUTTA

Knut André
Skjærstein

BASICS:
FØDT:
06.07.1995
HØYDE:
190 cm
VEKT:
88 kg

FOTBALL-FAKTA:
DRAKTNUMMER:
1
PLASS PÅ BANEN:
Keeper
TIDLIGERE KLUBBER: 
Kolbotn, Follo, KFUM Oslo, Lillestrøm

FAVORITTØVELSE PÅ TRENING: Småbanespill

BESTE FOTBALLOPPLEVELSE: 
Å rykke opp til OBOS-ligaen i 2018 med KFUM Oslo

VERSTE FOTBALLOPPLEVELSE: 
Å tape cupfinale med Follo i 2010

BESTE MEDSPILLER JEG HAR HATT: 
Pål André Helland
FAVORITTFAG
PÅ SKOLEN:
Gym
JOBB UTENOM
FOTBALLEN:
Ingen, men har tatt en master innen læreryrket
TRIKSEREKORD:
200
HOBBYER UTENOM
FOTBALLEN:
Golf
FAVORITTKLUBB:
Manchester United
FAVORITTSPILLER:
Peter Schmeichel
FART: TEKNIKK: SKUDD: KREATIVITET: FYSIKK:

TIL INNHOLDSSIDEN

REKRUTTLAGET:

Knut André Søyland Skjærstein holdt nullen i sin første kamp i EIK-drakta.

Vårt rekruttlag har levert solide saker etter ferien, og står med tre strake seire. For en uke siden ble det solide 2-0 hjemme over et "voksent" Randaberg, i en kamp EIK-guttene dominerte fra start til slutt. Jørgen Voilås kom nære med et par gode skuddforsøk i første omgang, men det stod målløst ved pause.

I andre omgang kom Torben Dvergsdal inn som midtstopper. Han leverte solid spill og satte også inn EIKs ledermål fra straffemerket etter at Fanuel Ghebreyohannes hadde blitt felt.

Mot slutten åpnet det seg store rom i gjestenes forsvar, noe Sondre Klippenberg utnyttet da han satte inn 2-0 fem minutter før slutt.

Neste oppgave for vårt rekruttlag er serieleder Sola på bortebane i morgen kveld.


TERMINLISTE:

24.03	Klepp		H 1-0
30.03 	Randaberg	B 1-7
12.04	Sola		H 1-5
24.04	Varhaug		B 0-3
02.05	Brusand		H 7-2
08.05	Stavanger	B 1-5
12.05	Rosseland	B 0-1
30.05	Hundvåg		H 6-0
05.06	Midtbygden	B 3-1
12.06	Vardeneset	H 0-5
19.06	Frøyland	B 2-3
26.06	Vidar 2		H 0-7
16.08	Bryne 2		B 3-1
21.08	Klepp		B 4-2
28.08	Randaberg	H 2-0
05.09	Sola		B
11.09	Varhaug		H
18.09	Brusand		B
25.09	Stavanger	H
02.10	Rosseland	H
09.10	Hundvåg		B
16.10	Midtbygden	H
23.10	Vardeneset	B
30.10	Frøyland	H
03.11	Vidar 2		B
19.11	Bryne 2		H

OPPDATERT TABELL:

Varhaug		16 51-12 39
Sola		15 72-11 38
Rosseland	14 44-12 33
Vidar 2		15 46-30 27
Randaberg	15 47-32 26
Vardeneset	15 35-27 24
Bryne 2		15 42-27 23
Frøyland	15 35-29 22
Egersund 2	15 31-42 21
Stavanger	16 36-43 19
Midtbygden	16 26-37 16
Klepp		16 16-49 11
Brusand		15 21-72  9
Hundvåg		16 15-94  3


TIL INNHOLDSSIDEN

DAMELAGET:

Tap for Martine Klippen og damelaget mot Randaberg, men i bortekampen mot Åkra scoret EIK-kapteinen tre mål og snudde kampen til seier 4-3.


Damelaget gikk på et litt unødvendig hjemmetap mot Randaberg på tirsdag sist uke. Til tross for stort overtak spillemessig i store deler av kampen endte det med 0-1, etter at bortelaget scoret like etter pause.

Mer oppløftende var bortekampen mot Åkra helga før. Der kom jentene våre under med 0-3 før 20 minutter var spilt av kampen. Oda Sæstad reduserte før pause, før kaptein Martine Klippen snudde kampen med ekte hattrick i andre omgang.

Damelaget har for øvrig blitt overtatt av Håkon Lædre og Ove Efteland, som sammen skal fungere som trenere denne høsten.

Neste kamp for laget er i morgen kveld borte mot Hinna.TERMINLISTE:

21.03  Vidar		B 0-3
26.03	Åkra 		H 4-2
11.04 	Randaberg	B 5-2
20.04 	Hinna		H 2-1
27.04	Staal Jørpeland	B 1-6
01.05	Djerv/Haug/FKH	B 7-2
15.05	Viking 2	H uts
23.05	Klepp 2		B 1-7
31.05	Bryne 2		H 2-5
06.06	Havdur		B 0-3
20.06	Vidar		H 2-1
20.08	Åkra		B 4-3
29.08	Randaberg	H 0-1
05.09	Hinna		B
12.09	Staal Jørpeland	H
17.09	Djerv/Haug/FKH	H
26.09	Viking 2	B
03.10	Klepp 2		H
20.10	Bryne 2		B
27.10	Havdur		H

TIL INNHOLDSSIDEN

MED GUTTA PÅ TUR:

De første årene etter at vi rykket opp i 2011 var jeg nokså flittig gjest på spillerbussen på bortekamper i Bergen eller Østlandet. Så må jeg innrømme at det etter hvert har blitt maklig og komfortabelt å se bortekampene på TV. Derfor har det på langt nær blitt like mange turer til bortekamper de siste årene som for rundt ti år siden. Det er også temmelig lenge siden jeg sist fulgte spillerbussen på tur, men forrige helg booket jeg meg inn der for å komme meg til kampen i Arendal.
Det er oppmøte på Husabø klokka 0845. Når jeg svinger inn på parkeringsplassen står allerede bussjåfør Kåre utenfor bussen og tar en blås, mens jeg ser spillere ankomme enten til fots eller i biler. Mange av dem har hodeputer under armene. De har vært med på dette før. Arendal er blant de korteste turene vi har denne sesongen, men også her gjelder det å innta en mest mulig behagelig stilling i bussen for å være maks forberedt til kamp. De neste minuttene er det hektisk aktivitet med å laste inn drakter og utstyr i bussen. To kjempestore kofferter og mye annet får plass i bagasjerommet før vi tar avgårde et par minutter etter klokka ni.

Jeg har innstallert meg nokså langt framme i bussen, sammen med oppmann Stein Erik, hjelpetrener Sindre og trener Kjell. Vi drøser litt om løst og fast, men som hovedtrekk er det nokså stille i bussen nedover Sørlandet, bortsett fra når det plinger i Stein Eriks telefon fra folk som ønsker billetter til kampen. Lenger bak i bussen er "kortgjengen" i sving, og jeg hører av og til at vinnerviljen her er nesten like stor som på banen.

Stein Erik er logistikkansvarlig, og har booket kampmat på en kro like utenfor Grimstad, der vi svinger inn presist klokka 12:00. Det går i kylling, pasta og lasagne med diverse salater, og jeg hører at maten faller i smak. Vi som ikke skal ut og løpe et par timer senere hiver i oss to porsjoner. Oppmannsassistent Sander skulle nok heller ønske seg en Big Mac, men er modig nok til å smake på det meste han også.

Etter en god times rast bærer det avgårde igjen de siste par milene mot Norac Stadion, der vi vet at vi får en tøff dyst mot et hjemmelag som helst må vinne for å henge med i tetstriden. Bortelaget har garderober i den gamle hovedtribunen, som ellers er nokså tildekket av pressebokser og tv-tårn. Garderoben har nok tidligere vært delt i to, men på grunn av strenge regler for størrelse, skifter hjemmelaget i en av de mange brakkene bak det nordlige målet, der også Arendal Fotball har sine kontorer og administrasjon.

Men jeg er nokså fornøyd med atter en gang å få ta en titt bak kulissene i og under denne gamle tretribunen, mens spillerne er opptatt av å inspisere banen. Utstyret bæres inn i garderoben, og her ser jeg at Stein Erik og Sander har full kontroll. Alt utstyr til hver spiller henger på samme kleshenger, og Stein Erik forteller da også at forberedelsene inn mot kampen startet tidlig i uka. Alt henges på plass på knaggene, mens en hyggelig dansk dame kommer inn og klargjør frukt og drikke på et bord midt i garderoben.

I noen hektiske minutter blir alt klargjort inne i garderoben, før Sander stikker opp i TV-tårnet og gjør klar Veo-kameraet, som brukes til taktisk analyse av trenerteamet. Stein Erik tar seg en tur bort til hovedinngangen med gratisbillettene, mens jeg innstallerer meg inne i et foreløpig tomt presselokale.

fortsettes neste side

TIL INNHOLDSSIDEN

fortsatt fra forrige side

Den danske dama er tydligvis vert også for pressefolket, og byr på kaffe og nystekte vafler. Her har vi rett og slett noe å lære som klubb, hvordan vi trakterer gjester som er innom Idrettsparken på kampdager.

Jeg treffer også min gamle venn Youcef Johansen. Vi to var blant de første i Norge utenom TV-selskapene som filmet fotballkamper, og på hver vår måte er vi fortsatt involverte i klubbene våre, i tillegg til at vi har andre jobber innen media. Alltid hyggelig å treffe Youcef, som er en svært travel mann når Arendal spiller hjemmekamper, men som tar seg god tid til en drøs.

Med pressevest på kan en nærmest bevege seg fritt rundt på anlegget. Jeg tar turen strakt over banen for å avlevere EIK-flagget til Matteus og John. Det plasseres over stolene der det allerede har begynt å strømme til med EIK-supportere. Nå er også spillerne i gang med oppvarmingen, og jeg kjenner den rastløse følelsen jeg får hver gang en kamp er i emning. Blir det seier eller tap? Den rare spenningen jeg både elsker og hater, men som jeg aldri kunne vært foruten.

Som ansvarlig for referat og bilder til DT må jeg ha mange tanker i hodet gjennom kampen. Jeg må forsøke å tone ned supporterhjertet og tenke rasjonelt. Ikke alltid like lett! Bare en liten ting som overskrifta må kanskje omvurderes mange ganger i løpet av nitti minutter. Det er også en egen sport å forsøke å fange viktige situasjoner på kameralinsa. Men å posisjonere seg bak målet gjør at jeg ikke alltid får den beste vinkelen for å vurdere kampbildet i sin helhet. Jeg noterer stikkord om viktige hendelser på mobiltelefonen underveis, og sender dem til min PC når dommeren blåser for pause.

Mens spillerne hviler og mottar nye taktiske instrukser en etasje lenger ned, er det hektisk aktivitet i presseboksen. Jeg forsøker å renskrive et resyme av første omgang så langt det lar seg gjøre når en ikke kjenner til hva som skjer de neste 45 minuttene, og rekker også en liten drøs med Agderpostens journalist, mens jeg svelger vaffelen den danske husmoren har vært innom med. Dagens fornuftige kalori-inntak er nok allerede passert!

Utover andre omgangen begynner vi å få et visst press på Arendal, men ligger fortsatt under når nitti minutter passeres. Jørgen sender ballen i tverrliggeren, og der og da tenker hjernen min mest på hvordan overskriften skal formuleres med tap. Men så kommer ballen inn i feltet en siste gang og Magnus får sendt avgårde en kanonheading som fyker i nettmaskene. Jeg klarer ikke å få selve scoringen klart på bilde, men heldigvis kommer en feirende Magnus min vei, og dagens hovedbilde er reddet.

Jeg rekker noen bilder mens spillerne takker publikum og får en kjapp prat med trener Kjell Andre. Deretter blir det noen minutter med hektisk skriving og fotoredigering før jeg må pakke sammen for å rekke bussen. Kjell Andre har annonsert at det blir litt handling på en butikk like borti hogget, og mens Stein Erik kjøper litt leskedrikk til meg, trykker jeg på send-knappen og kan puste ut at også min jobb er gjort for dagen.

Det er god stemning på bussen hjemover. En utligning fem minutter på overtid føles som en seier. Vannlatingen på en rasteplass etter Lyngdal var neppe av det mest elegante slaget, men lenger vestover ser vi at mange andre stopper i samme ærend. Det er lørdagskveld kort og godt!

Jeg lar meg både fasinere og imponere av Sindre og Kjell Andres tanker om kampen og fotballtaktikk i sin helhet. Jeg kan vanvittig mange nerdete facts om fotballhistorie, og vet også bedre enn de fleste hvor mange trappetrinn det var på gamle Kop i Liverpool og hvor mange søyler det er på Lutons hovedtribune. Men til å ha sett fotball gjennom snart 50 år, er det av og til skremmende å konstatere hvor mye jeg fortsatt har å lære når det gjelder det rent faglige om taktikk og disposisjoner ute på banen.

Jeg lar også andre ta seg av det rent faglige når noen av de unge spillerne kommer inn på temaet å date unge damer og kjenner at rent sosialt har det blitt nok inntrykk når vi nærmer oss "Okka By" i nitiden. Bussen tømmes raskt, og hver går til sitt etter en lang dag der vi etter hvordan kampen utviklet seg er godt fornøyd med utbyttet.

TIL INNHOLDSSIDEN

OKKA
DRAKTE
2002

Vi ser nærmere på noen av draktene vi har brukt gjennom vår litt over 100 år lange historie.


Denne gang går vi rundt 20 år tilbake i tid, til drakta vi brukte mellom 2002 og 2004.

Vi hadde spilt i drakter fra Adidas uten "tigerstriper" i tre år da vi tok i bruk denne stripete drakta, som også var av standard design fra Adidas.

For første gang på svært mange år ble det også trykket på EIK-logo på draktene, og da den nye tigerlogoen som hadde blitt innført et par år tidligere. Ellers hadde drakta påsydd reklame for hovedsponsor Sparebank1 på brystet, mens en liten logo fra draktleverandør Tengesdal Sport også fikk plass framme på drakta. Oceaneering sponset ryggen på drakta, som bare kom i langermet utgave.

Den stripete overdelen ble supplert med svarte bukser med tre gule "adidas-striper", samt reklame for Monter og en bred gul stripe nederst på buksa. Sokkene var helgule.

Dette var for øvrig den første A-lagsdrakta som kunne kjøpes av supportere, men bare en håndfull benyttet seg av dette tilbudet.

Drakta ble ikke levert før andre serierunde i 2002-sesongen, og fikk sin debut i hjemmeseieren mot Hana i begynnelsen av mai.

Jostein Kvernes Salvesen og Børge Hansen går i garderoben etter seier 4-1 mot Hana, begge vel i litt for store drakter?

TIL INNHOLDSSIDEN

FORFAR ATHLETIC - ARBROATH 3-1
Scottish League Cup
Station Road, Forfar, 1129 tilskuere
Årets sommerferie gikk til de midtre deler av Skottland. Turen var selvsagt lagt opp slik at jeg skulle få sett litt fotball i tillegg til mye fjellturer, selv om en må begrense seg litt når en reiser med sin bedre halvdel som ikke er særlig interessert i "the beautiful game".

En av kampene vi fikk med oss var Forfar Athletics møte med naboen Arbroath i den skotske ligacupen. Disse to klubbene er blant mange eksotiske navn på fotballklubber jeg først lærte ved å høre på James Alexander Gordon lese opp "the classified footballresults" på BBC radio på 1970-tallet. Forfar uttales med trykk på første stavelse, mens Arbroath har trykk på siste stavelse. Så vet dere det!

Det skulle bli en lang og hektisk dag før vi kom så langt at vi kunne betale oss inn på Station Park. Vi hadde nemlig bestemt oss for å gå turens første lange fjelltur denne dagen, og valgte Mount Keen, et nesten tusen meter høyt fjell beliggende rundt fire mil nord for Forfar, og den østligste "Munro" i Skottland. Munros er en klassifisering av fjell som er over 3000 fot høye, og vi fikk med oss tre slike på denne turen. Fra før av hadde vi Ben Nevis, så nå mangler vi bare 278!

Vi fikk en flott fjelltur i herlig skotsk høyfjellsterreng, og etter et nude bad i elva North Esk ankom vi Forfar i god nok tid til å spise middag på en av byens puber. Forfar er en by på rundt 15.000 innbyggere, der hovedleveveien i gamle dager var å lage linklær og tau. Den framstår egentlig som litt sliten og trist, i hvert fall gjorde den det under vårt besøk, da det var grå skyer og litt regn i lufta.

Vi hadde beregnet å klikke oss gjennom telleapparatene rundt 20 minutter før avspark, men når vi stod klare i køen forteller en vakt at her tar de utelukkende cash. Urutinert av meg - jeg leste dette på Twitter, men tenkte at en kortleser har de vel i 2023. Men dengang ei, så nå var Google Maps på telefonen god å ha for å finne nærmeste cash machine. Trette bein etter 18 kilometers fjelltur var nå glemt, og jeg småløp gjennom Forfars gater for å rekke avspark, noe vi klarte akkurat.
Forfar Athletic har spilt på Station Park helt siden 1888. Det var vindstille den dagen vi var der, men her må blåse hardt til tider. I hvert fall har tribunetakene blåst av minst fire ganger i følge boka "The football grounds of Great Britain", som før internetts dager var selve Bibelen for banehoppere. Siste gang det skjedde var i 1959, og da tok supporterne saken i egne hender og satte opp den nåværende hovedtribunen på dugnad.

Station Park, som har publikumsrekord på nesten 11.000 mot Rangers i 1970 er moderne og velholdt. Men samtidig har den beholdt en litt gammeldags sjarm, mest på grunn av hovedtribunen, som går over halve banelengden, med senter på midtlinja. Vi valgte å sitte der i andre omgang etter å ha stått gjennom de første 45 minuttene. Tribunen er uvanlig fordi den har "kirkebenker" i stedet for individuelle stoler. Søylene som holdt oppe tribunetaket var også av det uvanlige slaget. Samtidig er den konstruert med for svak helling, slik at det er vanskelig å se spillet når det foregår langs nærmeste sidelinje. Dette skal skyldes at arkitekten mest var vant med å tegne tribuner for "show-grounds", der siktlinjene er annerledes.

På motsatt sidelinje står en moderne overbygget ståtribune som ble oppført midt på 1980-tallet. Den kan med forholdsvis enkle midler konverteres til sittetribune om det skulle bli nødvendig. Begge kortendene er åpne ståtribuner. Den ene nokså høy med fantastisk utsikt over banen, mens den østre svingen var litt buet, slik ståtribunene bak mål gjerne var på skotske stadioner tidligere. Selve gressmatta ble omlagt til kunstgress i 2012.

Til tross for at jeg klart foretrekker naturgress, så likte jeg meg på Station Park, som fikk navnet sitt fordi den lå like ved byens forlengst nedlagte stasjon. Ikke minst fordi vi også fikk se en livlig og spennende kamp, der hjemmelaget til slutt vant 3-1 over sine naboer som til daglig spiller to divisjoner høyere. Kvalitetsmessig vil jeg tippe at det vi så lå omtrent på EIKs nivå. Men fotballen er litt annerledes her. Man spiller tradisjonell 4-4-2, med sterke spisser som er gode feilvendt og å legge igjen, noe som fører til mye innlegg og dueller i boksene, slik britene ønsker å se fotball.

Da vi satt på hovedtribunen i andre omgang fikk vi selskap av en en gjeng snauskallede middelaldrende menn med Stone Island jakker og moteriktige La Coste t-skjorter. Jeg tenkte mitt, og vi dro oss litt ubemerket en halvmeter nærmere midten av banen. Vi var likevel ikke lenger unna enn at jeg hørte hva de snakket om, og tenkte at her hadde en engelsklærer hatt en gylden anledning til å skille klinten fra hveten ved å be sine elever å oversette det som ble sagt til norsk. Tviler egentlig på at de fleste lærere hadde skjønt at det i det hele tatt var engelsk, så tjukk var dialekten!

TIL INNHOLDSSIDEN

QUIZDUELLEN - KAN DU MER OM FOTBALL ENN VÅRE A-LAGSSPILLERE?
Tobias
Hafstad

01. En tidligere EIK-spiller ble denne uka klar for den belgiske klubben Charleroi. Hvem?
02. B-laget vant mot Randaberg sist mandag. Hvilken sesong spilte Randaberg på nest øverste nivå?
03. Vår motstander sist helg Arendal har også en sesong på nest øverste nivå. Når var det?
04. En norsk damelandslagsspiller har en bestemor som bor i Eigersund. Hvilken spiller?
05. Hvem scoret EIKs mål da vi vant 1-0 i bortekampen mot Aalesund 2
06. Hvem er hovedtrener for Aalesunds A-lag?
07. Hvilken nord-norsk klubb var den første som spilte i den øverste divisjonen?
08. Hvilken klubb har flest seriemesterskap i Danmark (1912-2023) med 15 titler?
09. I hvilken klubb var Thomas Frank trener før han tok over i Brentford?
10. Hvor var Per Mathias Høgmo sist trener før han tok over BK Häcken?
11. John Arne Riise er kanskje Aalesunds mest kjente spiller. Hvilken italiensk klubb har han spilt for ?
12. Denne helga spiller Luton Town sin første hjemmekamp i engelsk toppserie på over 30 år. Hva heter klubbens hjemmebane?

Mads Nørby
Madsen

TIL INNHOLDSSIDEN

TERMINLISTE A-LAGET 2023:

DATOMOTSTANDERBANETYPERESTILSKMÅLSCORERE
23.01VarhaugBPrivat1-065Kjellmann
03.02EigerBPrivat1-1220Sleveland C
10.02StartBPrivat0-2200
14.02VikingBPrivat4-4200Michalsen, selvmål, Åsen Larsen, Lynum
17.02Staal JørpelandBPrivat6-050Strangstad 2, Dvergsdal, Voilås, Lynum, Sleveland C
04.03Vard HaugesundBPrivat1-130Dvergsdal
11.03MandalskamerateneHPrivat2-2100Sleveland C, Dvergsdal
18.03VidarHPrivat4-1120Sleveland C 2, Dvergsdal, Dahlby
25.03BroddHPrivat3-0130Sleveland C, Voilås, Dvergsdal
29.03Sandnes UlfBPrivat4-1130Sleveland C 2, Dahlby, Stålesen
01.04ArendalBPrivat0-3?
10.04Vard HaugesundBSerie3-1161Høiseth 2, Dahlby
17.04Vålerenga 2HSerie5-0420Dahlby 2, Høiseth, Strangstad, Kjellmann
23.04Lyn 1896HSerie2-1675Voilås, Stålesen
29.04Ørn HortenBSerie1-0365Høiseth
07.05ArendalHSerie3-3587Høiseth, Michalsen, Dahlby
14.05Aalesund 2BSerie1-090Dahlby
24.05Vard HaugesundBNM 11-3273Michalsen
29.05TræffHSerie2-0674Høiseth 2
04.06GrorudBSerie1-0713Michalsen
10.06FlekkerøyHSerie0-0653
18.06NotoddenBSerie0-2367
25.06BrattvågHSerie5-0487Åsen Larsen 2, selvmål, Bergersen, Midtskogen
02.07KjelsåsBSerie1-0314Åsen Larsen
08.07FramHSerie4-1397Strangstad, Åsen Larsen, Sleveland C, Dahlby
16.07BrattvågBSerie3-1125Bergersen 2, Høiseth
12.08Lyn 1896BSerie1-21514Strangstad
19.08Ørn HortenHSerie6-0418Strangstad 2, Dahlby 2, Bergersen, Hafstad
26.08ArendalBSerie1-1620Dahlby
04.09Aalesund 2HSerie16:30
16.09FlekkerøyBSerie15:00
24.09GrorudHSerie16:00
01.10TræffBSerie16:00
08.10NotoddenHSerie13:00
21.10FramBSerie15:00
29.10KjelsåsHSerie14:00
04.11Vålerenga 2BSerie13:00
11.11Vard HaugesundHSerie13:00

TIL INNHOLDSSIDEN

STATISTIKKER A-LAGET

FØR DENNE
SESONGEN
DENNE
SESONGEN
NAVN DEBUT KAMPER / MÅLKAMPER / MÅL
Andersen, Marius 2012 108 4 150
Asheim, Tobias Hamre 2023 - - 10
Bergersen, Adrian Amundsen 2022 34 12 124
Bicka, Klaidas 2023 - - 20
Dahlby, Magnus Lankhof 2023 - - 2311
Diallo, Moussa 2023 - - 20
Dvergsdal, Torben 2023 - - 265
Ghebreyohannes, Fanuel 2021 5 - 180
Giessing, Lukas 2023 - - 20
Hafstad, Tobias 2023 - - 31
Halsne, Jonas Antonio 2023 - - 40
Halstensen, Thomas 2022 23 2 40
Heggen, Andreas 2022 5 - 70
Høiseth, Magnus Sandvik 2023 - - 178
Jonassen, Sjur 2023 - - 10
Jørgensen, Jonas Øvsthun 2023 - - 120
Kjellmann, Aleksander Nygaard 2023 - - 152
Klemensson, Anders 2022 33 - 140
Knappskog, Christian Hetland 2022 2 - 80
Larsen, Heine Åsen 2022 28 4 165
Lynum, Jan Inge 2023 - - 22
Lønning, Sander Å A 2023 - - 130
Madsen, Mads Nørby 2023 128 8 20
Markmanrud, Lars 2023 - - 40
Michalsen, Stian Rokås 2021 62 26 204
Midtskogen, Ådne 2021 47 3 291
Mæland, Bjørn 2022 32 - 250
Pécorado, Tiago 2023 - - 20
Rogstad, Trygve 2023 - - 50
Skadberg, Petter Johansen 2023 - - 10
Skjærstein, Knut Andrè 2023 - - 00
Sleveland, Chris Todal 2013 186 11 299
Sleveland, Noah Hebnes 2023 - - 10
Strangstad, Sivert 2021 61 2 298
Stålesen, Jo Stornes 2022 38 2 292
Sørdal, Ole 2023 - - 10
Voilås, Jørgen 2023 - - 243
Werni, Sander Haugaard 2023 - - 10
Williams, Robert Courage 2023 - - 240
Yohannes, Henos Iskindir 2022 3 - 10

TIL INNHOLDSSIDEN


RESULTATER OG TABELL
SISTE SPILTE KAMPER:

26/8:  Arendal - Egersund 		1-1
    Grorud - Notodden 		0-0
    Vard Haugesund - Fram Larvik 	2-1
27/8:  Lyn 1896 - Brattvåg		1-0
    Træff - Flekkerøy		0-3
28/8:  Aalesund 2 - Kjelsås		1-2
    Ørn-Horten - Vålerenga 2	5-0
2/9:  Fram Larvik - Notodden		3-2
    Kjelsås - Flekkerøy		1-3
    Vard Haugesund - Træff		3-0
3/9:  Brattvåg - Ørn-Horten		2-0

NESTE KAMPER:

4/9:  Egersund - Aalesund 2
    Vålerenga 2 - Grorud
    Lyn 1896 - Arendal

OPPDATERT TABELL:

Lyn 1896      16 13  0  3  40-11 39
Egersund      17 12  3  2  39-12 39
Notodden      18 10  4  4  32-20 31*
Arendal      17  9  3  5  38-25 30
Kjelsås      18  8  4  6  19-17 28
Vard Haugesund   18  7  4  7  29-29 25
Grorud       17  6  6  5  17-16 24
Ørn-Horten     18  7  2  9  25-30 23
Flekkerøy     18  6  3  9  17-22 21
Fram Larvik    18  5  4  9  24-31 19
Træff       18  5  4  9  21-41 19
Vålerenga 2    17  5  1 11  18-49 16
Brattvåg      16  4  1 11  18-26 13
Aalesund 2     16  3  3 10  15-23 12

* Notodden trukket tre poeng på grunn av
at de ikke oppfylte NFFs økonomikrav.

TOPPSCORER 3 PÅ TOPP:

Mathias Johansen, Arendal	13 mål
Andreas Hellum, Lyn 1896	12 mål
Andreas Endresen, Vard		11 mål

TIL INNHOLDSSIDEN

BLINKSKUDD  (Alle bilder: Tore Skailand)

HELLVIK VETERAN - EIK VETERAN

43 år etter sin siste av 201 A-kamper, er innsatsen den samme hos Richard Blitzner når han går i duell med Livar Valdemarsen, som selv trente EIKs A-lag i 1990-sesongen.

Vi konkluderer at Olaf Omdals pasningsfot fortsatt er intakt, slik den var gjennom 209 A-kamper for EIK.


Med sine 57 år er Asle Sunde som rene ungdommen å regne. Her forsøker vår tidligere storscorer å komme forbi Svein Andreassen.

Øyvind Melhus er farlig framme, men blir stoppet av Rino Pedersen og Tor Gusdal.

Lagene oppstilt før kampstart. Jeg teller totalt 1554 A-kamper for EIK-gjengen.

TIL INNHOLDSSIDEN

BLINKSKUDD

EIK - ØRN HORTEN

Sivert Strangstad åpner scoringsfesten tidlig i kampen.

Jørgen Voilås drar til med høyrefoten.


Tobias Hafstad setter inn sin første scoring i EIK-drakta.

Tøffe tak når Stian Michalsen stoppes av Sebastian Pop.

Alle bilder: Kjell Åvendal

TIL INNHOLDSSIDEN


EGERSUNDS I.K. 2023

Bak fra venstre: Magnus Sandvik Høiseth, Magnus Lankhof Dahlby, Marius Andersen, Ådne Midtskogen, Jørgen Voilås, Sivert Strangstad
I midten fra venstre: Asle Sirevåg (keepertrener), Kjell André Thu (hovedtrener), Aleksander Nygård Kjellmann, Chris Todal Sleveland, Heine Åsen Larsen, Jonas Øvsthun Jørgensen, Torben Dvergsdal, Stian Rokås Michalsen, Bjørn Mæland, Sindre Sommerseth Berg-Buan (assistenttrener), Stein Erik Koldal (oppmann)
Foran fra venstre: Trygve Rogstad, Jonas Antonio Halsne, Fanuel Ghebreyohannes, Henrik Kapstad Urdal, Anders Klemensson, Andreas Heggen, Jo Stornes Stålesen, Adrian Amundsen Bergersen, Robert Behson-Courage Williams
Ikke til stede: Stian Skjerli Mong (oppmann)

TIL INNHOLDSSIDEN

Vi blar i
PROGRAMARKIVET
Vi fortsetter med å bla i vårt rikholdige programarkiv, der vi finner et program fra en kamp spilt på dagens dato. Hittil har vi bare presentert programmer fra hjemmekamper, men i dag går vi atten år tilbake i tid, til den sagnomsuste bortekampen mot Kopervik i 2004.

Kopervik har lang tradisjon med å lage bra programmer til sine hjemmekamper, og dette var intet unntak, selv om det verken inneholder en presentasjon av EIK eller lagoppstillinger/spillertropper. Totalt sett er programmet på hele 40 sider, der mange av sidene er viet spillerportretter og resultater fra klubbens øvrige lag. I denne presentasjonen tar vi kun med de sidene som er mest relevante for kampen mellom EIK og Kopervik denne dagen.


KAMPREFERAT:

KOPERVIK - EIK
Seriekamp 3. divisjon
Lørdag 4. september 2004, Åsebøen Stadion

"Kampen det har blitt snakket om i mange uker", står det skrevet i Koperviks program. I dag kan vi føye til "kampen det blir snakket om mange år etter den ble spilt". Senest da jeg og Stein Erik Koldal mimret om gamle dager på bussen hjem fra Arendal sist lørdag. Kopervik borte i 2004 har på mange måter fått en slags kultstatus i EIKs historie, og det er ikke rart når vi tar for oss kampreferatet som stod på klubbens hjemmeside:

Webmaster lot for en gangs skyld penn og notisblokk ligge så dette blir ikke et kampreferat i den tradisjonelle forstand, mer en beskrivelse av en stor kulturopplevelse.

EIK åpnet friskt i motvind og hadde et bra grep på kampen det første kvarteret. Deretter ble det mest Kopervik før pause. EIK hadde på forhånd lagt opp en taktikk der de først og fremst var opptatt å holde nullen en omgang og denne ble fulgt opp 100 prosent. Kopervik fikk trille ball, men ble resolutt stoppet hver gang de nærmet seg sekstenmeteren. 0-0 i målsjanser sier det meste om en første omgang som nok måtte ha fortonet seg kjedelig for den nøytrale tilskueren, men slike fantes det trolig få av på Åsebøen Stadion.

Etter pause snudde kampbildet. EIK tok styringen og etter fem minutter kunne Stian Hunnestad gitt EIK føringen da han fikk en gratissjanse etter rot i Koperviks forsvar. Stians skudd traff imidlertid stolpen til stor fortvilelse for de vel 70 tilreisende supporterne.

EIK fortsatte å dominere og gikk i en fortjent ledelse etter et kvarter da Runar Andersen scoret alene med keeper. Feiringen av målet tiltok hysteriske dimensjoner med publikum ute på banen og stressede vakter som prøvde å bevare roen.

Etter ledermålet ble det naturlig nok et visst press mot EIKs mål fra et fortvilet hjemmelag som var nødd til å score. Skikkelig farlig ble det sjeldent, i farten husker jeg bare Geir Tharaldsens skudd fra hjørnet av sekstenmeteren som strøk lite utenfor stolpen.

Etter 80 minutter fikk så hjemmelaget et (ihvertfall fra der jeg stod) billig straffe da Tharaldsen la seg i en duell mot Arne Magnar Sleveland. Puljas toppscorer tok selv straffen, men keeper Sirevåg var mesterlig nede og reddet til ekstatiske scener både på banen og på tribunen.

En dommer som dømte mest for hjemmelaget la til ufattelige sju minutter "Fergietid", men da det var slutt og seieren var sikret ble det scener vi må tilbake til Randaberg for 23 år siden for å finne maken til.

Av alle helter kommer vi ikke utenom keeper Asle Sirevåg. Sikker i alt han foretok seg og en strafferedning når vi aldri før har trengt en slik inngrepen mer kan ikke føre til annet enn toppkarakter. Undertegnede, som ofte har hatt kvass penn når det gjelder spill og taktikk tidligere i sesongen, bøyer seg også i støvet for Roars taktikk som fungerte 100 prosent!

EIKs supportere hadde samlet seg i den ene enden av Åsebøens flotte tribune, og EIK-sangene runget utover allerede under oppvarmingen. I følge Lars Arne hørte de ikke bandet som skulle varme opp publikum! Bortsett fra en periode mot slutten av første omgang var det stort sett lyd non-stop fra EIKs supportere, noe spillerne lovpriste etter kampen. I sum kan vi vel si at EIKs supportere for første gang i klubbens historie lignet et fotballpublikum slik vi er vant med fra det store utland!

KAMPFAKTA:
Kopervik - EIK 0-1
Åsebøen Stadion, 500 tilskuere

EIKs lag: Asle Sirevåg, Vidar Nodland, Oddvar Olsen, Arne Magnar Sleveland, Børge Hansen, Runar Andersen, Lars Arne Stavnheim, Arnt Ove Ivesdal, Jon Arne Hoås, Roger Lagård, Stian Stapnes Hunnestad
Benyttede innbyttere: Arve Omdal, Kim Vamråk, Hans Johnny Skåtøy, Rune Eik, Marius Larsen, Runar Blakstad

TIL INNHOLDSSIDEN

NESTE HJEMMEKAMP:
EIK - GRORUD SØNDAG 24. SEPTEMBER - AVSPARK KL. 16:00

www.eikfotball.no

TIL INNHOLDSSIDEN